RETKEILE

Opastettuja meriretkiä Maakallaan ja Ulkokallaan sekä ohjelmapalveluja Hiekkasärkillä, Siiponjoella ja Rahjan saaristossa.

femEmare Oy
040 722 6401
www.fememare.fi

divider

Hiekkasärkkien Ohjelmapalvelut Oy järjestää meIontaretkiä, vesijettisafareja, maastopyöräretkiä ym.

Hiekkasärkkien Ohjelmapalvelut Oy
Safaritalo
Merisärkäntie 10
045 111 6633
www.hsop.fi

divider

Meriluontokeskus on luontoretkien alkupiste, josta saa karttoja ja vinkkejä Kalajoen alueen sekä Perämeren rannikon parhaisiin luonto- ja retkikohteisiin.

Kalajoen Meriluontokeskus
Metsähallitus
Jukupolku 5
020 639 7007
www.luontoon.fi/kalajoki

divider

Purjehdi Kaljaasi Ansiolla Maakallaan! Kaljaasi Ansio on kaksimastoinen, puinen perinnealus, jonka ainutlaatuinen kauneus valloittaa! Ansion suunnittelun pohjana on käytetty Kalajoella vuonna 1891 rakennetun kaljaasi Ansion alkuperäisiä linjapiirustuksia, puolimallia ja yhtä valokuvaa. Katso purjehdusaikataulut www-sivuilta. Lähdöt Rahjan Kalasatamasta Konikarvosta.

Kaljaasi Ansio
044 270 4358
www.plassi.fi

divider

Maakalla ja Ulkokallan majakkasaari
Maakalla on ainutlaatuinen saari noin 18 km:n päässä rannikolta. Se on itsehallintoalue, jossa on kymmeniä kalastajamökkejä, kaunis puinen kirkko ja kalastusmuseo. Ulkokallassa on majakka ja majakanvartijoiden talo. Maakallaan pääset esimerkiksi taksiveneellä ja Kaljaasi Ansiolla. Ulkokallaan pääsee taksiveneellä.

Lue lisää »

Rahjan saaristo
Rahjan saariston muinaisrannat ja vanhat haminat ovat eläviä todisteita maankohoamisesta. Rahjan sadalla saarella voi nähdä kaikki maankohoamisrannikon luontotyypit sisäsaariston suojaisista metsistä avomeren ulkoluotoihin. Kalastajakylät ja lammashaat muistuttavat saaristolaisperinteestä. Rahjan saaristo on mukava suojainen retkikohde geokätköilyyn, melonta- tai SUP-lautaretkelle tai hiihtoreissulle.
www.luontoon.fi/rahja

Siiponjoen luontopolku
20 km:n mittainen luontopolku kulkee upeiden mäntykankaiden halki Siiponjoen rannalle. Sen varrella on kota ja kolme laavua. Joki kiemurtelee hiekkaisessa maassa muokaten jatkuvasti uomaansa ja luoden taianomaista tunnelmaa ja paikoin reheviä rantalehtoja muutoin valoisaan kangasmetsämaastoon. Joki laskee useana jokihaarana mereen Rahjan saaristoon. Luontopolulla näkee kalajokista maisemaa parhaimmillaan.

Lähtö- ja paluupaikka
Tapion Tupa
Matkailutie 3
08 466 622
www.tapiontupa.com