Besöksmålen ligger nära

Rita en ring på kartan runt Kalajoki. Stick ut på en resa, för en dag eller en halv. Linda in dig i byarnas lugna atmosfär. Upplev den nordösterbottniska gästfriheten. Läppja en god kopp kaffe och shoppa något fint. Friska upp dig med ett dopp i sjön eller med en ridtur på hästryggen. Om du har mer tid, ta en sväng om Karleby eller kör mot Uleåborg.

Erövra också Kalajokitrakten!

OULU

 • Läsa mer  →

  Uleåborg

  Uleåborg uppvisar både kulturlivet hos en modern business- och turistort, omfattande shoppingmöjligheter och den nordliga naturens arktiska exotik. Det speciella med staden hänger ihop med lättheten i att ta sig ut ur vimlet i centrum och t.ex. åka till lugnet i en grönskande park, till en sandstrand eller till isbelagda havsområden. Årligen ordnas flera av Finlands största musikfestivaler och konstevenemang i Uleåborg, och de ger rytm åt stadens kulturliv så att den blir ett livligt resmål året runt.

  www.visitoulu.fi

KOKKOLA

 • Läsa mer  →

  Karleby

  Ensam och tillsammans, på sommaren och på vintern. Kultur och motion, landsbygd och stadsliv. Karleby är en stad som bjuder på överraskningar och belönar med sin mångsidighet och livskraft. Mitt i brådskan kan du lugna ner dig i idylliska Neristan eller spendera din tid i vackra Havsparken vid havet. Om du vill shoppa finns både inhemska och internationella affärskedjor och unika privata butiker i Karleby. Otaliga evenemang med utbud både för motions- och kulturintresserade är ett kapitel för sig. Men det bästa är att det är lätt att komma till Karleby: med bil, tåg eller flyg. Leende Karleby välkomnar både barnfamiljer så som också kulturhungriga besökare från när och fjärran. Vi erbjuder vårt bästa på alla årstider.

  Det är lätt att komma till Karleby!

  www.visitkokkola.fi

  TOP 5 – Upplevelser i Karleby

  1. Evenemang
   Karlebys utbud av evenemang är ett verkligt ymnighetshorn. Det finns mycket att välja mellan från kultur till motion och allt däremellan.
  2. Havsparken
   Havsparken nära bostadsmässområdet har blivit karlebybornas vardagsrum dit också turister är varmt välkomna. Vid Havsparken finns också terminalen för m/s Jenny som regelbundet går till Tankars fyrö.
  3. Natur utflyktsplatser
   Endast ett par kilometer från Karleby centrum ligger Elba och Harrbåda naturstigar. En bilfärd borta väntar Årets utflyktsplats Vattajanniemi samt Ohtakari holme på besökare.
  4. Kaffe, mat och dryck
   Du kan vila fötterna och njuta av god mat på trivsamma kaféer och matplatser i stadens centrum eller till exempel invid havet.
  5. En rundtur i Neristan
   En rundtur i Gamla staden dvs. Neristan erbjuder en tidsresa till svunna tider och skeppsredares, sjömäns och köpmäns tidevarv.

KIEVARILA

 • Läsa mer  →

  Kievarila Kissankello

  Unna dig en rofylld kaffepaus med shopping på Kievarila! Waatekammari har mode från Paris! Vackra saker för hemmet från Sisustuspuoti!

  Karvonperäntie 111, Himanka
  www.kievarila.fi

LINNAKALLIO

 • Läsa mer  →

  Linnakallio

  Linnakallio är ett en mans livsverk och ett exempel på finsk jädrar anamma. Den stämningsfulla riakyrkan invigdes 1995 och den senare byggda knölkyrkan 2009. Kyrkorna kan användas till exempel för vigslar eller dop. De lämpar sig även för utflyktsandakter och erbjuder ett ställe för inre samling i enskildhet och för församlingens tillställningar.

  Traditionell finsk rökbastu med allmänt bad onsdagar och söndagar från kl. 17.30 sommar som vinter. Bastun kan även bokas för privata tillställningar, med badtunna om man önskar.

  Friluftsteatern Vihreä Valo
  Den personliga och ståtliga friluftsteatern har en täckt, lutande läktare för cirka 200 åskådare.

  Taluskyläntie 660, Talus
  +358 8 432 839
  www.linnakallio.fi

POHJANMAAN VOSSIKKA

 • Läsa mer  →

  Pohjanmaan Vossikka

  Arbetshästgården Pohjanmaan Vossikka ordnar utbildningar om arbetshästverksamhet enligt avtal samt skjutsningar och åkturer med häst på evenemang och fester samt privat. Vid bäcken Korpipuro vid gården finns en bastu och en lappkåta dit man kan beställa mat och program. Avståndet från Kalajoki är cirka 35 minuter med bil.

  Pyhänkoskentie 646, Ylipää
  +358 440 102 880
  www.vossikka.com

HÄSTGÅRDEN TUOMISTON HEVOSTILA

TYNGÄN MYLLY

 • Läsa mer  →

  Kvarnsandelslaget Tyngän Mylly

  Det historiska kvarnsandelslaget Tyngän Mylly grundades 1916. Kvarnen är ett fint besöksmål för grupper och familjer. Grupper kan beställa Kvarnhistorier-paketet. I forsen kan man fiska med fisketillstånd. I anslutning till den verksamma kvarnen finns mjölhandel, kafé och postombud. Tyngän Myllys produkter har tillverkats med traditionella metoder
  av ren inhemsk spannmål.

  Myllyntie 30, Tynkä
  +358 8 466 319
  www.tynganmylly.fi