Besöksmålen ligger nära

Rita en ring på kartan runt Kalajoki. Stick ut på en resa, för en dag eller en halv. Linda in dig i byarnas lugna atmosfär. Upplev den nordösterbottniska gästfriheten. Läppja en god kopp kaffe och shoppa något fint. Friska upp dig med ett dopp i sjön eller med en ridtur på hästryggen. Om du har mer tid, ta en sväng om Karleby eller kör mot Uleåborg.

Erövra också Kalajokitrakten!

OULU

 • Läsa mer  →

  Uleåborg

  Uleåborg uppvisar både kulturlivet hos en modern business- och turistort, omfattande shoppingmöjligheter och den nordliga naturens arktiska exotik. Det speciella med staden hänger ihop med lättheten i att ta sig ut ur vimlet i centrum och t.ex. åka till lugnet i en grönskande park, till en sandstrand eller till isbelagda havsområden. Årligen ordnas flera av Finlands största musikfestivaler och konstevenemang i Uleåborg, och de ger rytm åt stadens kulturliv så att den blir ett livligt resmål året runt.

  www.visitoulu.fi

KOKKOLA

 • Läsa mer  →

  Karleby

  Ensam och tillsammans, på sommaren och på vintern. Kultur och motion, landsbygd och stadsliv. Karleby är en stad som bjuder på överraskningar och belönar med sin mångsidighet och livskraft. Mitt i brådskan kan du lugna ner dig i idylliska Neristan eller spendera din tid i vackra Havsparken vid havet. Om du vill shoppa finns både inhemska och internationella affärskedjor och unika privata butiker i Karleby. Otaliga evenemang med utbud både för motions- och kulturintresserade är ett kapitel för sig. Men det bästa är att det är lätt att komma till Karleby: med bil, tåg eller flyg. Leende Karleby välkomnar både barnfamiljer så som också kulturhungriga besökare från när och fjärran. Vi erbjuder vårt bästa på alla årstider.

  Det är lätt att komma till Karleby!

  www.visitkokkola.fi

  TOP 5 – Upplevelser i Karleby

  1. Evenemang
   Karlebys utbud av evenemang är ett verkligt ymnighetshorn. Det finns mycket att välja mellan från kultur till motion och allt däremellan.
  2. Havsparken
   Havsparken nära bostadsmässområdet har blivit karlebybornas vardagsrum dit också turister är varmt välkomna. Vid Havsparken finns också terminalen för m/s Jenny som regelbundet går till Tankars fyrö.
  3. Natur utflyktsplatser
   Endast ett par kilometer från Karleby centrum ligger Elba och Harrbåda naturstigar. En bilfärd borta väntar Årets utflyktsplats Vattajanniemi samt Ohtakari holme på besökare.
  4. Kaffe, mat och dryck
   Du kan vila fötterna och njuta av god mat på trivsamma kaféer och matplatser i stadens centrum eller till exempel invid havet.
  5. En rundtur i Neristan
   En rundtur i Gamla staden dvs. Neristan erbjuder en tidsresa till svunna tider och skeppsredares, sjömäns och köpmäns tidevarv.

KIEVARILA

 • Läsa mer  →

  Kievarila Kissankello

  Ta en vilsam kaffepaus i Kievarilas stämningsfyllda miljö.

  Kievarila Kissankello
  Karvonperäntie 111, Himanka
  +35844 077 4742
  www.kievarila.fi

LINNAKALLIO

 • Läsa mer  →

  Linnakallio

  På det lugna Linnakallioområdet erbjuds inkvartering med självservice året runt i rymliga, traditionella stugor. Sommartid erbjuds även inkvartering i enkla bodar samt tält- och husvagnsplatser. Även måltidstjänster enligt beställning.

  Taluskyläntie 660, Talus
  +358 8 432 839
  www.linnakallio.fi

POHJANMAAN VOSSIKKA

 • Läsa mer  →

  Pohjanmaan Vossikka

  Arbetshästgården Pohjanmaan Vossikka ordnar utbildningar med anknytning till arbetshästar och hästskjutsar och -körning under evenemang och fester samt privat enligt överenskommelse. Till gården hör även en bastu och en samekåta som kan bokas för måltider och program. Gården ligger cirka 35 minuters bilväg från Kalajoki.

  Pyhänkoskentie 646, Ylipää
  +35844 242 6323
  www.vossikka.com

HÄSTGÅRDEN TUOMISTON HEVOSTILA

Tynkä kvarn

 • Läsa mer  →

  Tynkä kvarn

  Tynkäs historiska kvarn grundades år 1916. Kvarnen är ett trevligt besöksmål för grupper och familjer. För grupper finns möjlighet att boka paketet Myllytarinat. I forsen vid kvarnen kan man fiska med fisketillstånd. I anslutning till kvarnen, som fortfarande är i bruk, finns en mjölbutik, ett kafé och ett postombud. Produkterna från Tynkä kvarn är tillverkade med traditionella metoder av rent inhemskt spannmål.

  Myllyntie 30, Tynkä
  +358 8 466 319
  www.tynganmylly.fi