Purjehdi ja veneile

Kallan Purjehtijat ry eli KaPu on 40-vuotias pursiseura, joka tarjoaa purjehduksesta ja veneilystä kiinnostuneille mahdollisuuden ja tietoutta purjehduksen ja veneilyn harrastamisesta. Seura järjestää junioritoimintaa kotisatamassaan Konikarvossa, jossa sijaitsee myös seuran jollatukikohta. Tukikohdan edustalla on suojaisa vesialue, jossa purjehdusharrastuksen
aloittaminen onnistuu turvallisesti osaavien valmentajien avulla. Myös perheillä on mahdollisuus tutustua purjehdukseen kokeneiden purjehtijoiden gastina purjehduskauden aikana. Näitä kokeiluja järjestetään kysynnän ja sääolosuhteiden mukaan.
 
Seura järjestää vuosittain omia matalan kynnyksen purjehduskilpailuja sekä yleensä yhden kansallisen arvokilpailun. Kaudella 2022 Kalajoella purjehditaan E-jollaluokan kauden 6. ranking. Muita purjehduskilpailuja ovat Kallan kierto ja Syysmakkara, jotka purjehditaan Kalajoen edustan merialueella joka purjehduskausi.
 
KaPu on myös RC-veneilijöiden seura. RC-veneet ovat radio-ohjattavia pienoispurjehdusveneitä. KaPu järjestää lajiesittelyitä joka kesä. Seuraava lajiesittely järjestetään torstaina 2.6.2020 klo 17:00 alkaen. Esittelypaikkana toimii Kalajoen Hiekkasärkillä sijaitsevan Marinan vesiallas. Lajin esittelijöinä ja opastajina toimivat RC-purjehdusaktiivit Gustaf Sandström Uusikaarlepyystä sekä Roland Back Pietarsaaresta. 
 
KaPu on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenseura.
 
 
Kommodori Juha Junnikkala, puh. 044 558 1629juha.junnikkala30@gmail.com
Tiedottaja, Junioripäällikkö Sanna Päivärinta, 045 103 6231sanna.paivarinta@gmail.com
kapunjunnut@gmail.com