Visit Kalajoki esittäytyy

Blogi | maanantai 06.7.2020

Visit Kalajoki on tutumpi nimitys Kalajoki Matkailuyhdistys ry:lle.

Visit Kalajoki huolehtii Kalajoen matkailun yhteismarkkinoinnista ja
tsemppaa alueen matkailutoimijoita yhdessä eteenpäin.

Johanna Rautio

Kun matkustan… Olen alunperin kotoisin Lapista ja tykkään matkustaa sinne säännöllisesti nauttimaan erämaisista maisemista. Jokakesäinen kalastusreissu isäni kanssa on yksi vuoden kohokohdista! Matkustaminen on aina kivaa, oli se sitten miniloma lähelle tai pitempi seikkailu kaukomaille. Silti viihdyn valtavan hyvin myös kotonani Kalajoella. Näissä maisemissa tuntuu siltä, että olisi aina osittain lomalla. Vaikka en alunperin olekaan merenrannan kasvatti, niin olen oppinut rakastamaan ja arvostamaan merta suuresti. Veneretket saaristossa, iltaverkoilla käynti tai suppailuhetki Hiekkasärkkien edustalla kuuluvat lempipuuhiini.

Kun harrastan ja etsin inspiraatiota… Suuntaan lähialueen luontoon – merelle, metsään, maalaiskyliin. Lähden kalaan, pyörälenkille tai kävelyretkelle koiran kanssa. Talvella hiihtoladut kulkevat kotini vieressä ja meri jäätyy kotirannassani. Jäätynyt meri kutsuukin erityisesti retkiluistelun pariin, pilkille tai minulle uuden lajin, talvisurffauksen, opettelemiseen.

Kalajoki-vinkit, joita et ehkä tiennyt…

  • Kalajoen keskustan tuntumassa sijaitsee Kalajoen vanha kaupunki, Plassi, jossa on viehättävää puutaloidylliä, jokimaisemaa sekä 1900-luvun alun sahanomistajan koti, Havulan kartano, johon on kiva tutustua kesäaikaan opastetulla kierroksella. Samalla voi piipahtaa kahville museokahvilaan.
  • Siiponjoki on oivallinen retkikohde lähellä Kalajoen Hiekkasärkkiä! Merimaisemien vastineeksi Siiponjoelta löytyy lähes taianomaista metsämaisemaa kiemurtelevan joen varrella. Hyvä lähtöpaikka on Pleuna, josta löytyy laavu ja nuotiopaikka. Perheen pienimpien kanssa jo lyhytkin taival jokivarren polkua pitkin tarjoaa paljon ihmeteltävää.

Työni Visit Kalajoen toiminnanjohtajana pitää sisällään runsaasti markkinointiin liittyviä tehtäviä, sillä vastaan Visit Kalajoen matkailumarkkinoinnin suunnittelusta. Koko tiimimme tekee myös paljon sisällöntuotantoa. Olemme kaikki kolme erittäin aktiivisia somessa ja toteutamme Visit Kalajoen sometusta hyvin henkilökohtaisella innostuksella. Markkinointitehtävien lisäksi työhöni kuuluu runsaasti sidosryhmäyhteistyötä etenkin alueen matkailuyritysten, Kalajoen kaupungin, median sekä muiden matkailuorganisaatioiden kanssa.

Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi viihtymään Kalajoelle!

 

Heidi O’Gorman

Kun matkustan… Viihdyn erittäin hyvin kotimaassa, sillä lyhyemmille minilomille on mahdollisuus useammin ja maata pitkin kotimaassa matkaillessa myös hiilijalanjälki on pienempi. Vakikohteita Suomessa ovat Oulu (tuo ihana paikka ja kaupunki), Pietarsaari ja Kokkola (vanhat rakennukset ja hyvät palvelut) sekä Helsinki (museot, kirjastot ja nähtävyydet, joista olen kotimaassani ylpeä).

Tämän lisäksi minulla on kaksi muuta maata, jotka ovat erityisen lähellä sydäntäni:

Irlanti on perheemme toinen kotimaa, jossa pyrimme käymään vähintään kerran vuodessa sukuloimassa ja nauttimassa vieraanvaraisen ja vehmaan saaren charmista.

Japanista tuli minulle hyvin rakas maa asuttuani siellä kaksi vuotta. Niin kauas minulla ei ole ollut pitkään aikaan mahdollista matkustaa, mutta Kalajoen ystävyyskaupunkiin Izumoon tai Osakan alueelle lähtisin koska tahansa!

Erityisen hyviä muistoja minulta on jäänyt matkoiltani Pohjois-Norjaan, Madeiralle ja Islantiin. Haaveilen matkasta USA:n Tom Waitsin keikalle, vanhojen talojen bongausreissusta Bryggeen tai kaupunkilomasta ystävien kanssa Pariisissa.

Kun harrastan ja etsin inspiraatiota… Suuntaan luontoon tai vanhojen rakennusten miljööseen. Molempiin on Kalajoella loistavat mahdollisuudet. Asun parisataa vuotta vanhassa pihapiirissä ja teen ikuisuusremonttia, joten voin helposti nauttia vanhojen talojen tunnelmasta omilla käsillä puuhastellen.

Kalajoki-vinkit, joita et ehkä tiennyt…

  • Letto on paikallisten suosima hiekkaranta Hiekkasärkiltä pohjoiseen. Elämyksellisin tapa valloittaa tämä kaunis paikka on vaeltaa tai fillaroida sinne Hiekkasärkiltä Vihaslahteen vievän lankku- ja pengerpolun kautta. Kun saavut Vihaslahteen voit pysähtyä hetkeksi tauolle, käydä katsomassa maisemia Mariston maisemaportailla ja jatkaa sitten metsäautotietä pitkin kohti pohjoista, kunnes pieni silta vie sinut yhdelle Kalajoen kauneimmista rannoista.
  • Kainuunsaaren kalliot Rahjan sataman eteläpuolella ovat upea eväspaikka Rahjan saaristossa vietetyn päivän tai läheltä Konikarvosta lähtevän Ansio-risteilyn jälkeen. Kallioilta voit löytää lemmenvaloja yli sadan vuoden takaa.
  • Maista nahkiaista, syö siikaa! Nahkiaisten parasta sesonkia on syksy, ja siika on parhaimmillaan Maakallassa paikallisen karikalastajan pyytämänä ja savustamana.

Myynti- ja markkinointipäällikkönä työni keskiössä ovat erityisesti myynninedistämistehtävät ryhmien ja tapahtumien saamiseksi Kalajoelle. Auttelen sinuakin oikein mielelläni, jos suunnittelet työporukan virkistyspäivää, kokousta tai yritystilaisuutta, kaverusten yhteistä irtiottoa tai vaikka harrastusporukan yhteistä tapahtumaa Kalajoella.

Haluaisin työssäni auttaa asiakkaita järjestämään onnistuneen matkan tai tilaisuuden Kalajoen kauniissa maisemissa ja monipuolisten palveluidemme äärellä.

 

Helena Eijsberg

Kun matkustan… Nautin ympäristöstäni! Harrastan valokuvausta, joten tarkkailen paljon maailmaa minun ympärilläni. Rakastan kauniita rakennuksia, detaljia, luontoa ja valoa.

Kun pääsen uuteen kohteeseen, tutustun siihen etukäteen mm. Instagramin, blogien ja TripAdvisorin avulla: miltä siellä näyttää, kiinnostavia paikkoja, muiden vinkkejä. Paikan päällä lähden tutkimusmatkalle, mielellään kävelen, jotta näkee enemmän. Karttapalvelun avulla löytää tiensä helposti ja harvoin menee hukkaan.

Lempikohteisiin kuuluu toki Suomen rannat, järvet, metsät ja vanhat kaupungit. Rakastan auringonlaskuja, täällä pääsee kokemaan upeita näkyjä ympäri vuoden. Luonto loistaa eri vuoden aikoja!

Olen kotoisin Ranskasta, siellä rakastuin vanhoihin kyliin, mukulakivikatuihin. Pidän luonnosta myös siellä: ympäristön monipuolisuus ja maan historia ovat viehättäviä!

Sydämeni sykkii myös Aasian maille, työelämässäni olen ollut etuoikeutettu matkustamaan mm. Kiinaan, Vietnamiin ja Japaniin. Japani oli upea elämys, kokousten ja tapaamisten ohella pääsin nauttimaan japanilaisesta ruuasta ja vierailemaan temppeleissä. Ei ikinä oikein osta mitään matkamuistoja, räpsin kuvia, joita mahdollisesti sitten teetän kotona. Ne ovat minun matka-aarteeni.

Meinasin unohtaa yhden tärkeän aspektin matkustamisesta: ruokailu on minusta yksi tärkeä osa kulttuuria ja se auttaa uppoutumaan kohdemaahan. Kuten kirjoitin aiemmin, en välitä materiaalisista matkamuistoista, vaan arvostan kokemuksia, elämyksiä ja nimenomaan hyvää ruokaa! Ruoka on tärkeä osa maan kulttuuria, mitä ja miten syödä kertovat jotain itse maasta. Ruoka tuo myös ihmiset yhteen. Parhaat herkut olen saanut nauttia pienessä katuravintolassa Shanghaissa, puikoilla leikittelen paikallisten seuraamana. Onni tulee ruuasta!

Tämä rakkaus ruokaa kohtaan taitaa johtaa juurensa minun nuoruuteeni Ranskassa, jossa parhaat hetket vietettiin ruokapöydän äärellä, perheen ja ystävien ympäröimänä. Minusta on ihanaa laitaa hyvää ruokaa mutta nautin vielä enemmän siitä, että pääsee valmiiseen pöytään ja saa nauttia erilaisia ruokia ravintoloissa. Alueellamme löytyy erinomaisia kokkeja, jotka tekevät ruokaa rakkaudella ja Kalajoella suositaan erityisesti paikallisia tuotteita ruuan valmistelussa. Tiedetään mistä ruoka on tehty, mistä se tulee ja tehdään rakkaudella.

Kun harrastan ja etsin inspiraatiota…  Lähden ulos ja retkelle!  Useimmiten en kaipaa välttämättä edes seuraa, sillä luonnossa saa pohtia itselleen tärkeitä asioita rauhassa. Tosin on myös ihanaa lähteä rakkaan tai ystävän kanssa kävelylle, pitkin rantaa tai metsäpolkua pitkin, jutella maailman menosta ja kerätä voimaa ympäröivästä luonnosta.

Valokuvaajana pidän silmiäni auki ja yritän tallentaa niitä taianomaisia hetkiä, jotka kaikki eivät välttämättä aina huomaa: miten jää sulaa, miten valo heijastuu latvojen läpi, kauniit varjot vanhoissa rakennuksissa. Saan voimaa ja iloa siitä kun huomaan miten kaunis maailma on.

Kalajoki-vinkit, joita et ehkä tiennyt…

  • Rahjan saaristo on yksi minun lempipaikoistani Kalajoella. Siellä on helppo oppia melomaan! Kajakin kyydistä pääsee tutustumaan saaristoon ja tutkailemaan luontoa ihan uudesta näkökulmasta. Eväät mukaan kajakkiin ja nokka kohta Rahjan kauniita kareja. Monesta paikasta löytyvät nuotiopaikat, kodat ja yöpymispaikat. Suosittelen lähtemään retkelle porukalla ja ilmoittamaan matkastaan ja reitistään esimerkiksi Kalajoen ladulle, jolla on kajakkivarasto Konikarvon satamassa.
  • Hiekkadyyneiltä pääsee ihailemaan aivan upeita auringonlaskuja. Talvella jäinen meri on aika taianomainen ja kesällä yötön yö on myös upea näky merellä, kun taivas heijastuu mereen. Suosittelen myös iltakävelyä hevosenkengän hiekkasäikkää pitkin, se tuntuisi siltä kuin kävelisi meren päällä!

Toimin Attractive Oulu Region 2020- hankkeen projektipäällikkönä ja vastuullani on auttaa aluettamme kehittymään myös kansainvälisenä matkailukohteena. Meille kaikille on itsestäänselvyys, että Kalajoki on timanttinen kohde Suomessa, mutta haluamme välittää tätä viestiä myös maailmalle. Ulkomaalaisten matkanjärjestäjien vierailujen myötä tunne on vahvistunut, että Kalajoki kiinnostaa ulkomailla upean luonnon ansiosta mutta erityisesti myös sen monipuolisten palvelujen ansiosta. Kalajoelta löytyy niin kattava kirjo palveluja hyvin kompaktilla alueella, että matkanjärjestäjät ovat jo innoissaan suunnittelemassa matkoja alueellemme heidän asiakkailleen.

 

Visit Kalajoki

Visit Kalajoki on tutumpi nimitys
Kalajoki Matkailuyhdistys ry:lle.

Visit Kalajoki huolehtii Kalajoen matkailun yhteismarkkinoinnista ja
tsemppaa alueen matkailutoimijoita yhdessä eteenpäin.
Mukana toiminnassa on yli 60 jäsenyritystä,
ja yhteistyö on tiivistä myös muun muassa
Kalajoen kaupungin sekä
Oulun Matkailu Oy:n eli tutummin VisitOulun kanssa.

Visit Kalajoki ylläpitää visitkalajoki.fi -sivustoa sekä
Visit Kalajoen some-kanavia sekä tuottaa markkinointimateriaalia,
kuten vuosittain ilmestyvää
Valloita Kalajoki -matkailulehteä.

Yhdistyksessä työskentelevät
toiminnanjohtaja Johanna Rautio,
myynti- ja markkinointipäällikkö Heidi O’Gorman ja
Attractive Oulu Region 2020 -hankkeen projektipäällikkö Helena Eijsberg.
Tässä blogissa voit tutustua heihin.