facebook pixel

Visit Kalajoki esittäytyy

Blogi | torstai 03.6.2021

Visit Kalajoki on tutumpi nimitys Kalajoki Matkailuyhdistys ry:lle.

Visit Kalajoki huolehtii Kalajoen matkailun yhteismarkkinoinnista ja
tsemppaa alueen matkailutoimijoita yhdessä eteenpäin.

Johanna Rautio

Olen alunperin kotoisin Lapista ja tykkään matkustaa sinne säännöllisesti nauttimaan erämaisista maisemista. Jokakesäinen kalastusreissu isäni kanssa on yksi vuoden kohokohdista! Matkustaminen on aina kivaa, oli se sitten miniloma lähelle tai pitempi seikkailu kaukomaille. Silti viihdyn valtavan hyvin myös kotonani Kalajoella. Näissä maisemissa tuntuu siltä, että olisi aina osittain lomalla. Vaikka en alunperin olekaan merenrannan kasvatti, niin olen oppinut rakastamaan ja arvostamaan merta suuresti. Veneretket saaristossa, iltaverkoilla käynti tai suppailuhetki Hiekkasärkkien edustalla kuuluvat lempipuuhiini.

Kun harrastan ja etsin inspiraatiota, suuntaan lähialueen luontoon – merelle, metsään, maalaiskyliin. Lähden kalaan, pyörälenkille tai kävelyretkelle koiran kanssa. Talvella hiihtoladut kulkevat kotini vieressä ja meri jäätyy kotirannassani. Jäätynyt meri kutsuukin erityisesti retkiluistelun pariin, pilkille tai minulle uuden lajin, talvisurffauksen, opettelemiseen.

Työni Visit Kalajoen toiminnanjohtajana pitää sisällään runsaasti markkinointiin liittyviä tehtäviä, sillä vastaan Visit Kalajoen matkailumarkkinoinnin suunnittelusta. Tiimimme tekee lähestulkoon kaiken sisällöntuotannon itse niin näille sivuille kuin some-kanavillekin. Toteutamme Visit Kalajoen sometusta hyvin henkilökohtaisella innostuksella. Markkinointitehtävien lisäksi työhöni kuuluu runsaasti sidosryhmäyhteistyötä etenkin alueen matkailuyritysten, Kalajoen kaupungin, median sekä muiden matkailuorganisaatioiden kanssa.

Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi viihtymään Kalajoelle!

 

Vesa Rönty

Olen Visit Kalajoen markkinointitiimin tuorein jäsen ja olen aloittanut työni toukokuussa 2021. Olen työskennellyt valokuvaajana, elokuvaajana ja graafikkona lähes 18 vuoden ajan. Muutin Kalajoelle 8 vuotta sitten Rovaniemeltä kun vaimoni sai täältä työpaikan. Jo silloin syntyi salainen haave työskentelystä Kalajoen markkinoinnin parissa. Muuttaminen Kalajoelle epäilytti hieman, sillä olin ja olen rakastunut Suomen Lappiin. Kalajoen ainutlaatuisuus kuitenkin valloitti minut täysin ja olen todella ylpeä nykyisestä kotiseudustani.

Harrastan monipuolisesti ulkoilua ja tähän Kalajoki tarjoaakin monipuolisen leikkikentän. Metsäpolut kuljen fatbikellä, vesistöissä liikun packraftilla meloen ja aina kun mahdollisuus koittaa, niin hyppään lentokoneesta laskuvarjo selässä taivaalle.

Olen työni ja harrastukseni puolesta intohimoinen valokuvaaja ja lupaan tarjota visuaalista ilotulitusta myös Visit Kalajoen uutisvirtaan!

 

Johannan ja Vesan Kalajoki-vinkit, joita et ehkä tiennyt…

Vinkki 1: Kalajoen keskustan tuntumassa sijaitsee Kalajoen vanha kaupunki, Plassi, jossa on viehättävää puutaloidylliä, jokimaisemaa sekä 1900-luvun alun sahanomistajan koti, Havulan kartano, johon on kiva tutustua kesäaikaan opastetulla kierroksella. Samalla voi piipahtaa kahville museokahvilaan.

Vinkki 2: Siiponjoki on oivallinen retkikohde lähellä Kalajoen Hiekkasärkkiä! Merimaisemien vastineeksi Siiponjoelta löytyy lähes taianomaista metsämaisemaa kiemurtelevan joen varrella. Hyvä lähtöpaikka on Pleuna, josta löytyy laavu ja nuotiopaikka. Perheen pienimpien kanssa jo lyhytkin taival jokivarren polkua pitkin tarjoaa paljon ihmeteltävää

 

 

Visit Kalajoki

Visit Kalajoki on tutumpi nimitys
Kalajoki Matkailuyhdistys ry:lle.

Visit Kalajoki huolehtii Kalajoen matkailun yhteismarkkinoinnista ja
tsemppaa alueen matkailutoimijoita yhdessä eteenpäin.
Mukana toiminnassa on yli 70 jäsenyritystä,
ja yhteistyö on tiivistä myös muun muassa
Kalajoen kaupungin sekä
Oulun Matkailu Oy:n eli tutummin VisitOulun kanssa.

Visit Kalajoki ylläpitää visitkalajoki.fi -sivustoa sekä
Visit Kalajoen some-kanavia sekä tuottaa markkinointimateriaalia,
kuten vuosittain ilmestyvää
Valloita Kalajoki -matkailulehteä.

Yhdistyksessä työskentelevät kokoaikaisesti
toiminnanjohtaja Johanna Rautio ja sisällöntuottaja Vesa Rönty.