Bekanta dig med huskyer

Besök kenneln, bekanta dig med draghundarnas liv eller ge dig ut på en oförglömlig huskysafari i ett vackert skogslandskap eller ut på havsisen! I vårt område finns två företag som erbjuder hundupplevelser.

 

JOKATASSU HUSKY

Denna kennel ligger i Kannus, endast drygt en halvtimmes bilfärd från Kalajoki. Familjen omfattar 30 energiska hundar, som består av Siberian husky och Labrador retriever. Siberian husky-hundarna används i arbete och tävlingar vintertid och under sommaren ställs de bland annat ut på utställningar. Dessutom tycker de väldigt mycket om att simma. Varje hund är en viktig familjemedlem, vars välbefinnande ombesörjs med foder av hög kvalitet och rätt sorts motion och muskelvård. De glada och vänliga hundarna önskar alla välkomna att krafsa på och klappa dem!

JokaTassus produkter omfattar bland annat:

Kennelbesök:

Kom och bekanta dig med livet för en Siberian husky! Du får klappa valpar och vuxna Siberian husky-hundar samt bekanta dig med hundarnas arbetsredskap, selar och slädar. I slutet av besöket serveras kaffe/saft och kex. Besöket tar cirka 1–1,5 timmar. Besöken kan genomföras året runt mot beställning.

En dag på kenneln:

Din dag börjar med att du får bekanta dig med flocken samtidigt som du får information om varje hund. Under dagen tar vi även en promenad med en mindre flock. Promenaden tar cirka 1–1,5 timmar. Efter promenaden finns det möjlighet att påsela en hund med hjälp av en guide. Du får även lära dig mer om redskapen för både sommar- och vintersport samt delta i utfodringen av hundarna. Slutligen grillar vi korv och dricker kaffe eller saft. Besöket tar cirka 3–3,5 timmar. Besök året runt mot beställning.

Huskyvandring (sommar)/vandring med snöskor (vinter):

Du får bekanta dig med flocken av Siberian husky-hundar och välja ut en egen pälskling som vandringspartner, som du själv får påsela med hjälp av en guide. Huskyerna går fästa vid midjebälte. I slutet av besöket serveras kaffe/saft och bulle. Aktiviteten tar cirka 1,5 timmar. Besök året runt mot beställning.

Huskysafari: 

Dessutom finns det vintertid möjlighet att boka slädturer och -utflykter av olika längd antingen i närheten av kenneln eller till exempel ut på isen eller på de snötäckta dynerna i området kring Hiekkasärkät i Kalajoki.

JokaTassu Husky
Ylitalontie 139, Kannus
+358 46 891 4571
Läs mer om JokaTassu här.

 

TEAM NORDIC HUSKY FARM

Välkommen att ta en hundslädtur på Team Nordic Husky Farm! Energiska huskyer selas vid släden och de visar dig hur man på riktigt njuter av att springa i snön. Upplev glädjen i slädturer på en skogsutflykt och njut av den omgivande rena naturen. I släden susar du över snötäckta åkrar och vintriga skogspartier. Team Nordic Husky Farm erbjuder olika långa slädturer dragna av Siberian husky-hundar. Utflykterna sker i form av skjutskörningar, där du får njuta av farten och fläkten i släden, som körs av en guide. Varje släde rymmer 1–3 personer. Mot separat bokning är det även möjligt att få köra själv. Fråga även om erbjudanden för grupper och företag!

Programmet tar cirka 2–3 timmar. Utflykterna finns beroende på snösituationen tillgängliga under december–mars.

Utflykterna omfattar förutom slädturen korvgrillning och saft/kaffe i en varm kåta. Efter safarin får du klappa och ta fotografier på hundarna.

Team Nordic Husky Farm erbjuder också sommar aktiviteter med hundar.

Team Nordic Husky Farm
Heikinrannantie 230, Rautio
+358 41 3186110
www.teamnordichuskyfarm.fi