Syysfestit 20.-22.9.

Kalajoen syksy on täynnä tunnelmaa ja starttaa viikonlopun mittaisilla Syysfesteillä. Tapahtuma on kehittynyt perinteisten Oktoberfest-ravintolajuhlien ympärille. Syksyä juhlitaan Hiekkasärkkien alueella monin eri tavoin sekä päivä- että iltatapahtumien merkeissä. Ravintoloissa on tarjolla aitoa Beerfest-tunnelmaa, saksalaistyyppistä ruokaa ja juomaa sekä live-musiikkia.

Oktoberfest Kalajoki Sandy Keltissä 20.-21.9.

Oktoberfest Kalajoki tuo pimenevään syksyyn jälleen huikean hyvää livemusiikkia, herkullista fest-ruokaa ja riehakasta fest-henkeä. Perjantaina 20.9. Keltin lämmitetyn terassin lavalle kipuavat Duo Swamproot (UK-FIN) ja The Early House (SW-DK). Tampereen suunnalta ponnistava Duo Swampoot on ikäänkuin pieni bändi, jolla on iso saundi.
Richien ja Junnun ohjelmisto koostuu akustisesta rokista, kuten Green Day, Foo Fighters, Beatles ja Steve Miller Band. Kelttimusiikin sävyjä duon musiikkiin tuo Richien soittama bodhran-rumpu ja tinapillit.

Heinäkuussa Irish Hooley Kalajoki -festareilla esiintynyt The Early House duo saapuu Oktoberfestien vieraaksi yhdistelmällä Joel Andersson (huuliharppu) ja Ragnar Finsson (kitara ja laulu). Färsaarilta ja Ruotsista kotoisin oleva duo esiintyy Oktoberfestissa molempina iltoina. Luvassa iloista meininkiä sekä kouraisevan kaunista country-musiikkia.

Lauantaina 22.9. Oktoberfestin pääpäivänä Swamprootin ja The Early House duon jälkeen illan kruunaa Takametsien Megatähdet kunnon freukkari-pläjäyksellään.

Yhdistä musiikki ja ruoka!
FESTFOOD BUFFET la 21.9. klo 19-22
MENU:
– Tyngän myllyn ohrasalaattia
– Usvametsän sienisalaattia
– Oluessa haudutettua ylikypsää possua
– Paikallista lammasmakkaraa ja bratwurstia
– Kermaista sinappi-rakuunakastiketta
– Hapankaalta
– Paahdettua yrttiperunaa Tyngän perunoista
– Omena Bavaroise
– Kahvi/tee

Hinta sis. Festfood-buffetin ja shown 35€/hlö
Varaa paikkasi info@sandykelt.fi tai soita 0105830030

Merisärkän Oktoberfest 21.9.

Esiintyjänä on hillitöntä kreisibailausta tarjoileva Mofo Jones!
Tarjolla on myös Oktoberfest-ruokaa ja erikoisoluita.
Liput 10 €
Yökerhossa dj Micu ja karaoke
klo 22-04

SyysFest Open Kalajoki Golfilla 21.9.

Kauden viimeinen henkilökohtainen kisa Oktoberfest-hengessä!
Lähdöt klo 9 alkaen 1. ja 10.tiiltä.

Ostoskylä Raitin Syysfestit 21.-22.9.

Äänestä kaunein syyskattaus ja voita 100€ lahjakortti valitsemaasi Raitin liikkeeseen!

Ostoskylä Raitti järjestää Kalajoen Syysfestien kunniaksi yhteistyössä Aito Lifestyleshop by Pisa Designin kanssa leikkimielisen kattauskilpailun, jonka tarkoitus on tuoda iloa ja inspiraatiota tulevaan syksyyn.

Kattauskilpailijat kutsutaan kisaan mukaan. Kattauspöytien pöytäliinat tulevat Pisa Designilta, muuten osallistujat saavat käyttää haluamiaan tarvikkeita ja astioita. Kilpailuun katetut pöydät ovat Ostoskylä Raitin torilla nähtävillä 21.-22.9.

Sinulla on mahdollisuus päästä SyysFest-viikonloppuna ihastelemaan ja etsimään inspiraatiota syyskattauksista ja lopuksi voit äänestää suosikkikattaustasi. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 100€ lahjakortti voittajan valitsemaan Raitin liikkeeseen. Äänestysaika päättyy sunnuntaina 22.9. klo 15.30. Kattauskisan ja arvonnan voittajat julkistetaan ti 24.9.

Kansainvälinen Ravintolapäivä 22.9.

Kalajoen kristillisellä opistolla klo 11-15, vapaa pääsy
Tervetuloa mukaan makumatkalle ympäri maailman!

Kalajoen kansainvälisessä ravintolapäivässä tarjolla on useiden maiden ruokaa ja leivonnaisia paikan päällä nautittavaksi tai kotiin viemiseksi. Myyjiä on mm. Afganistanista, Eritreasta, Etiopiasta, Etelä-Koreasta, Nigeriasta, Serbiasta, Iranista, Kiinasta, Ranskasta, Ukrainasta, Valko-Venäjältä, Thaimaasta, Unkarista, Venäjältä, Vietnamista ja toki Suomesta.

Pop-up ravintola sijaitsee Kristillisen opiston juhlasalissa sekä piha-alueella Kalajoen keskustassa (Kasarmintie 2).
Ruokailun lomassa on kansainvälistä ohjelmaa, sillä tapahtumassa esiintyy Trio Seljanka, Denis Leonskij (laulu ja kitara) sekä Aleksi Nikupaavo (piano).
Tapahtuman järjestäjinä toimivat Kalajoen kristillinen opisto ja Kalajoen kaupunki.
Vain käteismaksu.