DET TILLGÄNGLIGA KALAJOKI

 

När du är på semester behöver du inte ge avkall på bekvämligheten, upplevelser och högklassiga tjänster. Vi vill att du känner dig varmt välkommen oavsett olika funktionsnedsättningar eller nedsatt rörlighet. Även fyrbenta ledarvänner kommer säkert att trivas i Kalajoki. I Kalajoki behöver personer med nedsatt rörlighet inte heller oroa sig och de kan koncentrera sig på det som är väsentligt: att njuta av evenemang, naturleder samt högklassigt boende och restaurangupplevelser. Kalajoki är lätt att uppleva tillgängligt, genom att röra dig som det passar dig bäst.

 
INKVARTERINGSSTÄLLEN FÖR VARJE BEHOV

 

Vid Kalajoki turistcenter hittar du flera tillgängliga inkvarteringsställen, såsom stugor, semesterbostäder och hotell. Kalajoki Centralbokning har sammanlagt 22 tillgängliga stugor och semesterbostäder på Hiekkasärkät. Bekanta dig med alla tillgängliga objekt på Centralbokningen här. Utöver dessa inkvarteringsställen kan du via Centralbokningen enkelt boka vilken som helst inkvartering i området och tjänster för din semester.

 

Santa´s Resort & Spa Hotel Sani har tre högklassiga Standard-rum för personer med funktionsnedsättning. Stödhandtag hjälper i toaletten och badrummet och på begäran kan en toalettförhöjning också fås. Rummen för personer med funktionsnedsättning är för två personer och det finns möjlighet till en extrasäng. I receptionen kan du under vistelsen vid behov låna en rollator och en rullstol gratis för att underlätta rörligheten. De öppna utrymmena och de låga trösklarna bidrar till att det är lätt och enkelt att röra sig. Mångsidiga mötes- och restauranglokaler finns under ett och samma tak.

 
FÖR EN AKTIV DAG

I Kalajoki finns det mångsidiga tjänster och besöksmål för varje smak och olika tillgänglighetsbehov. Det finns flera alternativ från den lokala kulturen till uppiggande aktiviteter.

 

SaniFani spa och simhall
Badcentret SaniFani har en tropisk atmosfär! I badcentrets omklädningsrum och duschutrymmen är det mysigt och enkelt. Både i simhallen och spaanläggningen har också personer som rör sig med rullstol lätt att ta sig ned till bassängerna med hjälp av bassängliftar. En assistent kommer alltid in till badcentret avgiftsfritt och vårt glada team av idrottsinstruktörer hjälper till vid behov och är alltid berett att göra ditt besök ännu trevligare. Om du vill kan du också boka en bastu för personer med funktionsnedsättning och omklädningsrummet för den gratis under ditt spabesök. Bastun för personer med funktionsnedsättning ska bokas i förväg på +358 44 728 59 21.

 

SunBowling
Bowlinghallen SunBowling ligger i samma byggnad som spaanläggningen SaniFani. I hallen med sex bowlingbanor är tröskeln alltid låg, både bildligt och bokstavligt. Här ryms både nybörjare och professionella tävlare med gott humör. Bowlinghallen är helt tillgänglig och för att de yngsta i familjen också ska lyckas har vi bumpers på banorna. En trevlig aktivitet för hela gänget, oavsett vädret!

 

SuperPark
Aktivitetsparken SuperPark har mycket utrymme och gångleder för personer som rör sig med rullstol. Aktiviteterna har från början planerats med tanke på tillgängligheten och därmed kan en del av dem spelas bland annat i rullstol. Alla kommer säkert att trivas med spelväggen Iwall, studsmattorna samt spelen SuperBall, SuperBowling, Fortuna och SuperTouch. SuperPark är i sin helhet fylld med färger; färgerna är starka och kontrasterna tydliga, vilket också hjälper personer med synnedsättning att tolka elementen bättre. Aktivitetsparken har fått bra respons för sin tillgänglighet och erbjuder vädersäkra aktiviteter för alla!

 

Möteplatsen Loisto
På mötesplatsen Loisto kan du enkelt såväl ha trevligt som shoppa och fylla magen med läcker mat! Loisto önskar personer som kommer till Hiekkasärkät varmt välkomna, alldeles intill riksväg 8. På mötesplatsen hittar du bland annat restauranger, en betjänande möbelaffär, kläd- och lifestyleaffärer samt herr- och damfrisör. Under ett och samma tak planerar och samlar du dina aktiviteter för semestern på Kalajoki Centralbokning och njuter av motionsglädjen i SuperPark, också tillgängligt. Samtidigt som du handlar och äter gott laddas din elbil enkelt på gården!

 

Virta-sali
I Kalajoki centrum ligger den nya och moderna Virta-sali som bjuder på bland annat filmer, konserter och ståuppkomik! Konsertsalen finns på andra våningen i köp- och kulturcentret Merta där det är lätt att röra sig. I salen finns en induktionsslinga, platser för flera åskådare med rullstol och en modern och mångsidig visningsteknik som garanterar kvalitet på toppnivå. Se vilka upplevelser som erbjuds i Virta-sali här.

 

Husdjursgården HuliVili
Djur piggar upp ALLTID! Husdjursgården HuliVili med varm stämning önskar välkommen att bekanta sig med och klia djur på landsbygden i Etelänkylä i Kalajoki. På HuliVili får du beundra bland annat alpackor, får, grisar, marsvin och många andra förtjusande djur! På gården kan man också röra sig med rullstol. På sommaren är gården en jämn gräsplan eller grusstig och ladugården, där en del av djuren finns, är tillgänglig. Husdjursgårdens parkeringsplats ligger centralt nära inhägnaderna och kafébyggnaden.

 
NJUT AV NATURUPPLEVELSER

 

Kalajoki erbjuder ett nöje att röra sig i naturen för alla!

Hela Kalajoki turistcenter är ett mycket kompakt område där du enkelt och tryggt kan röra dig från en plats till en annan; alla tjänster ligger bara ett stenkast från varandra! Även naturen bjuder in till trivsel: de tillgängliga naturlederna garanterar en lättillgänglig framkomlighet både med rullstol och barnvagn. Du njuter av havsutsikten på Hiekkasärkäts spångar som tar dig också lite längre till en naturled i Vihaslahti. Vihaslahti ingår i Vihaslahti–Keihäslahti naturskyddsområde och erbjuder naturupplevelser med ett fågeltorn och en trivsam rastplats. Från turistområdet till Vihaslahti går man längs lättillgängliga plank- och terrasstigar, det blir cirka 4 kilometer åt båda hållen. I Vihaslahti vik finns ett fågeltorn, eldstäder utomhus och under tak samt ett guidetak och en tillgänglig torrtoalett. Beundra områdets födosökande och häckande fåglar samt får som är på bete i området.

Ett femstjärnigt tips:

Ladda ned appen Outdoor Active som också visar dig de tillgängliga naturlederna. Appen är din digitala guide!

Kalajoen Hiekkasärkät

 
SMAKER FÖR ALLA LIVSSTUNDER

 

Vid Kalajoki turistcenter ligger alla restauranger och kaféer nära varandra – du får välja! Flera restauranger kan med sin tillgänglighet önska alla välkomna att trivas. Det finns bara en fråga: vad vill du ha idag?

 

Sandy Kelt
Restaurangen Sandy Kelt är ett ställe för alla hungriga och törstiga och betjänar dessutom alla dagar om året! Det är lätt att komma till restaurangen, ingången är tillgänglig och parkeringsplatser för personer med funktionsnedsättning finns direkt framför restaurangen. En positiv restaurangupplevelse stärks inte bara av en glad och ungdomlig service, utan också av flera olika bordsgrupper med olika höjd, där alla hittar en lämplig sittplats.

Välj närproducerad mat på à la carte-menyn eller ät veckans specialburgare! I Sandy Kelts stora dryckesmeny ingår också en lokal öl från Kalajoki, faktiskt must try!

 

Beach Bar Surffari
I campingområdet Top Camping finns den avslappnade strandrestaurangen Surffari där du kan ta det lugnt! Surffari som betjänar på sommaren erbjuder läckra maträtter och sommardrinkar som tillfredsställer de mest kräsna. I Surffaris sommar ingår alltid också evenemang och livemusik; välkommen att trivas i den helt tillgängliga oasen med god stämning! Bekanta dig med tjänsterna här.

 

Restaurang Välke
Restaurang Välke (Jukupolku 5) är lätt att nå, eftersom de reserverade handikapparkeringarna ligger precis intill ingången, och man kan bekvämt ta sig till tredje våningen med hiss. Restaurang Välke tar dig på en smakresa till naturen, där äkta smaker, känslor och människor möts! På menyn hittar du ett högkvalitativt urval av lokala delikatesser och smakupplevelser, kryddat med säsongens specialiteter. Kom spontant eller boka bord för ditt sällskap i förväg! 

 

Lokkilinna
Lokkilinnas restaurang är, förutom den läckra maten, känd för ett landskap som tar andan ur en: en gyllene strand och havet direkt framför dig. Ett bättre landskap får man leta efter! Buffélunch serveras på vardagar och à la carte-restaurangen är öppen varje dag. På sommaren kan du njuta av läcker mat och fräscha drinkar samt livemusik på en inglasad terrass som är tillgänglig både med hiss inomhus och längs en ramp utomhus. Bekanta dig med Lokkilinnas omfattande tjänster här.

 

Klubbrestaurangen vid Kalajoki Golf
Kalajoki Golf är en av Finlands mest omtyckta och uppskattade banor. Golfcentret ligger på en imponerande plats vid havet. På sommaren betjänar klubbrestaurangen både golfare och andra besökare. Även om golf inte är din hobby är du varmt välkommen att äta och trivas!

 

Restaurangen Raitin ravintola
Finsmakarens paradis Raitin ravintola finns på mötesplatsen Loisto intill riksväg 8. Restaurangen är helt tillgänglig, en toalett för personer med funktionsnedsättning finns alldeles intill och automatiskt öppnade dörrar hälsar välkommen. I Raitin ravintola erbjuds Kotipizzas och Rolls osvikliga delikatesser. Kom och njut på plats eller beställ mat som du vill i förväg i webbutiken och hämta! När du blir hungrig ska du komma hit: Raitin Ravintola – en mångsidig restaurang på Hiekkasärkät i Kalajoki