Kalajoki för hela familjen

JAG HAR TRÅÅÅÅKIGT!

Det här kommer du inte att höra barnen utbrista under semestern i Kalajoki. Plocka åt dig de bästa tipsen och det roliga kan fortsätta; året runt!

Vadå dyster höst? Tvärtom, njut av de mörknande kvällarna!

När hösten kommer lönar det sig att torka av sandleksakerna och göra en utfärd till skogen. På naturstigen kan du plocka saftiga blåbär och klarröda lingon för en hälsosam mellanmålsstund. I skärgården kan du också hitta verkliga vitaminbomber i form av lysande brandgula havtornsbär! Har du redan smakat? Vandra vid den förtrollande ån Siiponjoki till exempel i ljuset av en pannlampa. Den lättillgängliga och jämna terrängen garanterar en bekväm utfärd även under mörknande höstkvällar. Njut av stämningen och bekanta dig med naturen!

BEKANTA DIG MED KALAJOKIS RUTTER

Psst! Äventyrsparken Pakka blir ett spännande äventyrsland om hösten! Utmana dig själv med ett äventyr på höghöjdsbanan eller upplev den magiska Megazipline-vajerkanan i totalt mörker eller i ljuset av din pannlampa.

Läs mer om höstens aktiviteter:

Seikkailupuisto Pakka
Seikkailugolf
Kylpylä SaniFani
SuperPark
Safaritalo

Röda kinder i vinterkylan – njut av vinterns sagolandskap!

De snötäckta sanddynerna bjuder på fartfyllda glädjestunder! Hoppa i pulkan och åk, visa dina coolaste tricks när du tar dig ner för backen! En ångande kopp varm choklad med marshmallows och grädde smakar för hela familjen efter en glad stund utomhus.

Mer information om vinterns roliga aktiviteter:

Kylpylä SaniFani
SuperPark
Safaritalo

Vårsolen och gröna ängar välkomnar dig!

Larm, larm, här behövs krafs och klapp! Du kan säkert ana var det är frågan om. De söta djuren vid husdjursgården ser fram emot att få träffa dig. I Kalajokis Eteläkylä hittar du husdjursgården HuliVili, där du kan bekanta dig med bl.a. höns, får, ponnyer, alpackor och många andra härliga djur. Mer information om detta charmiga utflyktsmål för hela familjen hittar du på adressen: www.kotielainpihahulivili.fi

Läs mer om våra aktiviteter:

Kylpylä SaniFani
SuperPark
Safaritalo

 

Sand mellan tårna – fantastiska sommaraktiviteter från småttingar till tonåringar!

Kalajoki är känt som ett havsnära resmål, och som man kan härleda av namnet, är också fiskevattnen bördiga utan like. Världen under vattenytan är mycket intressant. Besök Kalajoki havsnaturcentrum, där du kan se bl.a. rekordstora fiskar i Finland. Kanske du hittar en fisk som är större än du själv!

Visste du att den världskända hockeystjärnan Jussi Jokinen är hemma från Kalajoki? I Kalajoki centrum ligger en park som uppkallats efter honom, Jussi Jokinens park. I parken hittar du många klätterställningar, gungor, rutschbanor, stänger och annat kul för barn och unga. I parken finns också en aktivitetsbana för muskelträning, bordtennis och en liten konstgräsmatta i sanden för lagspel. Lek är barnens viktigaste syssla, och här kan du leka så mycket du orkar!

Fler sommaraktiviteter:

Seikkailupuisto Pakka
JukuPark
Seikkailugolf
Kylpylä SaniFani
SuperPark
Safaritalo