Välkommen på en aktiv semester till Kalajoki!

Här hittar du information om hur du hittar till Kalajoki och rör dig i området, viktiga kartor och de senaste guiderna.

Vad du än har i åtanke, ring eller mejla oss! Vi står alltid redo att hjälpa till och ge dig tips för din semester i Kalajoki, oberoende om du kommer ensam, med familjen eller kompisgänget.

Kartor

Kolla in banan och spår i Kalajoki eller upptäck de bästa sevärdheterna. Här hittar du kartor för oberoende resor.

Ladda ner kartan och gå på ett äventyr!

 

Ladda ner kartan

Sanddyner

Motionsspår/Plankstigar på sanddynerna

Kalajoki centrum

 

Karttjänster

Kalajoki info karta

Skidspårens skick

Utflyktskarta, Metsähallitus

Publikationer

Läs de fascinerande berättelserna om Kalajoki! Välj de bästa shoppingtips och restauranger, hitta de mest spännande platserna att besöka. Planera din nästa semester, möte eller firande. Utforska Kalajokis erbjudande och gör dig redo att ta över Kalajoki!

Läs magazin

Tillgänglighet

Hiekkasärkät och turistcentret i Kalajoki befinner sig vid havet i norra Österbotten, vid Riksväg 8. Ta riktning mot Kalajoki med bil, buss, tåg, färja eller flyg. Väl framme kan du röra dig med buss eller beundra utsikten från ett gatutåg!

NÅ FRAM MED ALLA FORTSKAFFNINGSMEDEL


MED EGEN BIL
Kalajoki Hiekkasärkät och turistcentret ligger 7 km söder om Kalajoki centrum längs Riksväg 8. Sväng in till turistområdet vid korsningen Hiekkasärkät E eller Hiekkasärkät P.

MED FÄRJA
Från Sverige till Finland:
Från Stockholm till Finland, Helsingfors eller Åbo: Silja LineViking line
Från Umeå till Vaasa: Wasaline

Från Tyskland till Finland, Helsingfors eller Åbo (t.ex. Finnlines)

MED TÅG
Närmaste järnvägsstationer finns i Ylivieska (40 km) och i Karleby (70 km). Från Karleby kan du fortsätta till Kalajoki med buss och från Ylivieska med taxibuss på somrarna.
www.vr.fi

MED BUSS
Med buss kommer du till Kalajoki centrum. De flesta av Matkahuoltos turer går genom sanddynsområdet och Onnibus stannar vid en hållplats vid sanddynsområdet längs riksväg 8. OnniBus trafikerar från Uleåborg- och Åbohållet längs kustvägen till Kalajoki ytterst förmånligt.

www.onnibus.com
www.matkahuolto.fi

MED FLYG

De närmaste flygplatserna är Uleåborg (130 km) och Karleby–Jakobstad (100 km).

Se tidtabellerna och reservera biljetter:
www.finnair.fi
www.norwegian.com


I Kalajoki


TAXI
Se tilläggsinformation och tidtabeller
Taxis, Kalajoki


ABONNERAD BUSS

Behöver du en större buss? Hör dig för om charterturer i Kalajokiområdet!
+358 8 469 4400
www.kamusenliikenne.fi

 

Dog-friendly Kalajoki

Kalajoki wishes all dogs and their owners warmly welcome! There are many dog-friendly restaurants, activities and accommodation options located by the famous sand Dunes!

Kalajoki med en guide

Kalajoen Matkailuoppaat ry erbjuder guidade rundturer med buss och till fots i Kalajoki samt guidningar på Havula. Du kan också bekanta dig med exempelvis fiskemuseet under ledning av en guide eller ta en guidad rundtur i Plassi. Boka en guide och se Kalajoki med nya ögon! Förfrågningar och bokningar:

 +358 50 536 5519

Organisera evenemanget

Hiekkasärkät i Kalajoki utgör en härlig miljö för olika slags offentliga tillställningar. Turistområdets mångsidiga tjänster erbjuder programuppslag och stödfunktioner för alla slags evenemang. Områdets inkvarteringskapacitet uppgår redan till över 10 000 bäddplatser. Besökarna betjänas av ett flertal restauranger och program kan ordnas både under blå himmel och inomhus i skydd för vädret.

Om du planerar en offentlig tillställning eller ett hobbyevenemang hjälper vi dig med alla praktiska arrangemang som gäller anordnandet av evenemanget: lokalreserveringar, tillståndsärenden, inkvarterings- och måltidsbokningar samt planering av ett mångsidigt program.

Allt är möjligt i Kalajoki!

Projekt

Utvecklingsprojekt för turismexport – Attractive Oulu Region 2020

Projektet Attractive Oulu Region 2020 är ett internationellt utvecklingsprojekt för turism, vars huvudsyfte är att lyfta fram resmål i Uleåborgsregionen (Uleåborg, Kalajoki, Syöte, Limingo och Rokua Geopark) som Finlands ledande resmål för utbildnings- och expertbesök på den asiatiska marknaden och att förstärka bilden av Uleåborgsregionen som ett lättillgängligt och mångsidigt resmål med arktiska upplevelser.

De huvudsakliga marknaderna för projektet är Japan och Kina i Asien, det tyskspråkiga Mellaneuropa och grannländerna Sverige, Norge och Ryssland. I Mellaneuropa och Asien är verksamheten fokuserad på samarbetet med researrangörer, vilket bl.a. innebär informationsresor för researrangörer till området och ett aktivt deltagande i B2B-evenemang på målmarknaderna. På närmarknaderna strävar man efter att locka ännu fler enskilda resenärer till området med hjälp av olika åtgärder för konsumentmarknadsföring.

Utvecklingen av turismen i Uleåborgsområdet förverkligas med ett stort samarbete. Den huvudsakliga administratören för projektet är Humanpolis Oy (Rokua Geopark) och deltagare är turistföreningen i Kalajoki, Oulun Matkailu Oy, Business Oulu, turistföreningen i Syöte och Limingo kommun. Projektet pågår från 1.9.2018 till 31.12.2020. Den totala budgeten för projektet är 2,7 miljoner euro och som finansiärer fungerar Pohjois-Pohjanmaan liitto, Europeiska regionala utvecklingsfonden, Humanpolis Oy, Rokua UNESCO Global Geopark, turistföreningen i Kalajoki, Uleåborgs stad, Business Oulu, Oulun Matkailu Oy, Limingo kommun och turistföreningen i Syöte.

Projektet Attractive Oulu Region 2020 fortsätter det fantastiska arbete som startades med projektet Attractive Oulu Region 2018, vilket avslutades 31.8.2018. Syftet med det nya projektet är att säkerställa att samarbetet kring utvecklingen av turismen i Uleåborgsområdet fortsätter.

Mer information:
Johanna Rautio
verksamhetsledare
Kalajoki Turistförening / Visit Kalajoki

+358 46 923 5530
johanna.rautio@visitkalajoki.fi

 

Kontakta oss

Kalajoki turistinformation
Kalajoki Centralbokning
Jukupolku 5
+358 8 469 4449
keskusvaraamo@kalajoki.fi

Kalajoki turistförening / Visit Kalajoki
Johanna Rautio
Executive Director
+358 46 923 5530
johanna.rautio@visitkalajoki.fi