Aktivera dig i Kalajoki

Glöm klockan och kravatten. Cykla till skogen, landsortsbyarna och havsstranden. Promenera längs plankstigarna. Låt vägen och stämningen föra dig framåt. Hitta helt nya platser. Surfa på vågor eller på is. Njut av stänket i havet och i badinrättningen. Gör yoga på sanden eller snön. Golfa, fiska, bege dig på en safari. Fördjupa dig i historierna. Njut för fulla muggar av varje stund.

60 km
Skidspåren

4 km
Plankstigar

50 km
Motionsslingor

Bli aktiva utomhus


Låt havsvinden rufsa om ditt hår. Erövra dynerna vid soluppgången. Spela en beachvolleymatch. Klättra, suppa och kitesurfa. Segla med en galeas till Maakalla. Ta med dig familjen och de bästa kompisarna. Kalajokis under lockar till aktiviteter – under alla årstider!

 

Läs mer

Slappna av och återuppliva


Njut av rutschbanorna och bubbelbaden. Bowla till musikens rytm och i neonbelysningens sken. Höj pulsen genom att delta i gruppgymnastik. Upplev känslan av ubåtsdykning till havsbottnen. Bekanta dig med havsnaturens underligheter på utställningar. Hitta ditt lekfulla sinne på nytt. Skratta och koppla av. Låt inte molnigt väder hindra semesternöjena: I Kalajoki hittar du mycket att göra även inomhus!

 

Läs mer

Sevärdheter i Kalajoki


Njut av stämningen längs bystråket och de gamla byggnadernas skönhet vid Plassi i gamla staden i Kalajoki. Bli förtjust i de eleganta salarna i Havula gård. I hembygdsmuseerna kan du förundra dig över hur man levde, fiskade, arbetade och byggde skepp i forna tider. Fundera över hur kyrkklockorna kunde lyftas upp i klockstaplarna. Fördjupa dig i berättelserna på sommarteatrarna. Kalajoki erbjuder mycket sevärt även för kultur- och historieintresserade!

 

Läs mer

Naturområden


Bekväma vandringsskor för en tur i terrängen eller joggingskor för en löptur längs spångstigen? Skidor, stavar och kanske pimpelfiskeutrustning för vintriga utfärder på isen? Karta, termos och kikare för fågelskådning i fågeltornet? Vad packar du med dig inför ditt nästa besök i Kalajoki?

 

Läs mer

Besöksmålen ligger nära


Rita en ring på kartan runt Kalajoki. Stick ut på en resa, för en dag eller en halv. Linda in dig i byarnas lugna atmosfär. Upplev den nordösterbottniska gästfriheten. Läppja en god kopp kaffe och shoppa något fint. Friska upp dig med ett dopp i sjön eller med en ridtur på hästryggen. Om du har mer tid, ta en sväng om Karleby eller kör mot Uleåborg. Uppleva också Kalajokitrakten!

 

Läs mer