VALLOITA KALAJOKI!

Unohda kello ja kravatti. Pyöräile metsään, maalaiskyliin ja merenrantaan. Patikoi pitkin lankkupolkua. Anna tien ja fiiliksen viedä. Löydä ihan uusia paikkoja. Surffaa aalloilla tai jäällä. Nauti pärskeistä meressä ja kylpylässä. Joogaa hiekalla ja lumella. Golfaa, kalasta, suunnista safarille. Valloita hiihtoladut talvella. Uppoudu tarinoihin. Nauti täysillä joka hetkestä.

Valloita Kalajoki – ja anna sen valloittaa!

40 km
laadukasta latua

4 km
lankkupolkua

20 km
luontopolkua

ULKONA


Anna merituulen tuivertaa tukkasi sekaisin. Valtaa dyynit auringon noustessa. Ota erä rantalentistä. Kiipeile, suppaile ja leijasurffaa. Hyppää avantoon. Purjehdi kaljaasilla majakkasaarelle. Bongaa visaisimmat geokätköt ja tunne löytämisen riemu. Ota mukaasi perhe ja parhaat kamut. Kalajoen ihmeet kutsuvat toimintaan – kaikkina vuodenaikoina!

 

Lue lisää

SISÄLLÄ


Rentoudu kylpylässä. Nauti liuúista ja poreista. Hohtokeilaa musiikin rytmissä ja värivalojen loisteessa. Nosta sykettä ryhmäliikuntatunnilla. Koe miltä tuntuu sukellusveneen kyyti meren pohjaan. Tutustu näyttelyissä meriluonnon ihmeellisyyksiin. Löydä leikkisä mielesi uudelleen. Naura ja rentoudu. Älä anna pilvisen sään estää lomariemuja: Kalajoelta löytyy tekemistä myös sisällä!

 

Lue lisää

NÄHTÄVÄÄ


Nauti kylänraitin tunnelmasta ja vanhojen puutalojen kauneudesta Kalajoen vanhassa kaupungissa Plassilla. Ihastu Havulan kartanon upeisiin saleihin. Ihmettele kotiseutumuseoissa, kuinka ennen elettiin, kalastettiin, tehtiin töitä ja rakennettiin laiva. Mieti miten kirkonkellot saatiin aikoinaan nostettua tapuliin. Uppoudu tarinoihin kesäteattereissa. Kalajoella on paljon nähtävää myös kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille!

 

Lue lisää

LUONTOKOHTEET


Patikoi Siiponjoen taianomaisessa maisemassa. Ihmettele merestä kohoavia satoja saaria Rahjan saaristossa. Rantaudu Maakallan karuuteen. Uppoudu tutkimaan kalastajamökkejä, käräjäkiviä ja kaunista kirkkoa. Jos sää sallii, ulota matkasi Ulkokallaan. Katso nöyränä sen kunnioitusta herättävää majakkaa ja ympärillä vaahtoavaa merta. Koe Kalajoen karu mutta ihmeellinen luonto kaikin aistein!

 

Lue lisää

LÄHELLÄ


Piirrä karttaan rento kaari Kalajoen ympärille. Lähde matkaan, päiväksi tai puoleksi. Kietoudu kylien kiireettömään tunnelmaan. Koe pohjoispohjalainen vieraanvaraisuus. Hörppää hyvät kaffet ja tee kivoja ostoksia. Virkistäydy järveen pulahtaen tai ratsaille nousten. Jos aikaa on enemmän, koukkaa Kokkolaan tai ota suunta Ouluun. Valloita myös Kalajoen lähiseutu!

 

Lue lisää