Lähellä - Visit Kalajoki

Käyntikohteet lähellä

Piirrä karttaan rento kaari Kalajoen ympärille. Lähde matkaan, päiväksi tai puoleksi. Kietoudu kylien kiireettömään tunnelmaan. Koe pohjoispohjalainen vieraanvaraisuus. Hörppää hyvät kaffet ja tee kivoja ostoksia. Virkistäydy järveen pulahtaen tai ratsaille nousten. Jos aikaa on enemmän, koukkaa Kokkolaan tai ota suunta Ouluun.

Valloita myös Kalajoen lähiseutu!

Oulu

 • Lue lisää  →

  Oulu

  Oulu pitää sisällään modernin business- ja matkailukaupungin kulttuurielämää, kattavat ostosmahdollisuudet sekä pohjoisen luonnon arktista eksotiikkaa. Kaupungin erityisyys perustuukin siihen, että keskusta-alueiden vilinästä on helppo poiketa esimerkiksi vehreän puiston rauhaan, hiekkarannalle tai jäätyneelle merelle. Oulussa järjestetään vuosittain myös useita Suomen suurimpia musiikkifestareita ja taidetapahtumia, jotka rytmittävät kaupungin kulttuurielämää tehden Oulusta ympärivuotisesti vireän matkailukaupungin.

  www.visitoulu.fi

Kokkola

 • Lue lisää  →

  Kokkola

  Yksin ja yhdessä, kesällä ja talvella. Kulttuuria ja liikuntaa, maaseutua ja kaupunkielämää. Kokkola on kaupunki, joka yllättää ja palkitsee monipuolisuudellaan ja elinvoimallaan. Kiireen keskellä voit rauhoittua idyllisessä Vanhassakaupungissa tai viettää aikaa kauniissa Meripuistossa. Monipuoliset kaupan palvelut houkuttelevat edullisille ostoksille. Oma lukunsa ovat lukemattomat tapahtumat, joita riittää sekä liikunnan että kulttuurin ystäville. Mikä parasta, Kokkolaan on helppo tulla: autolla, junalla tai lentäen. Hymyilevä Kokkola toivottaa tervetulleiksi niin lapsiperheet kuin kulttuurin nälkäiset vieraat läheltä ja kaukaa. Tarjoamme parastamme kaikkina vuodenaikoina.

  www.visitkokkola.fi

  TOP 5 – Elämykset Kokkolassa

  1. Tapahtumat
   Kokkolan tapahtumatarjonta on todellinen runsaudensarvi. Valinnanvaraa riittää kulttuurista liikuntaan ja kaikesta siltä väliltä.
  2. Meripuisto
   Meripuistosta asuntomessualueen tuntumassa on tullut kokkolalaisten olohuone, jonne matkailijatkin ovat lämpimästi tervetulleita. Meripuiston terminaalista m/s Jenny suuntaa säännölliset reittinsä Tankarin majakkasaarelle.
  3. Luontokohteet
   Vain pari kilometriä Kokkolan keskustasta sijaitsevat Elban ja Harrbådan luontopolut. Automatkan päässä kävijöitä odottaa Vuoden retkipaikaksi valittu Vattajanniemi sekä Ohtakarin saari.
  4. Kahvia, ruokaa ja juomaa
   Voit lepuuttaa jalkojasi tai nauttia herkullisesta ruuasta viihtyisissä kahviloissa ja ruokapaikoissa kaupungin keskustassa tai vaikkapa meren äärellä.
  5. Kiertokävely Neristanissa
   Kiertokävely Vanhassakaupungissa eli Neristanissa tarjoaa aikamatkan menneisyyteen laivanvarustajien, merimiesten ja kauppiaiden aikakaudelle.

Pyhäjoki

Kievarila Kissankello

 • Lue lisää  →

  Kievarila Kissankello

  Kievarila Kissankellon ihastuttava miljöö pitää sisällään kahvilan, hienot kokoustilat sekä Waatekammarin. Kievarilan Waatekammarista löydät kauneimmat ranskalaiset vaatteet ja asusteet. Voit varata Waatekammariin myös asiakasillan työ- tai kaveriporukalle.

  Karvonperäntie 111, Himanka
  044 077 4742
  www.kievarila.fi

Linnakallio

 • Lue lisää  →

  Linnakallio

  Taluskyläntie 660
  Alavieska
  08 432 839
  www.linnakallio.fi

  Kotiseutuneuvos Kosti Nahkalan elämäntyö on tarjonnut paikan virkistäytymiselle ja levolle yli 20 vuoden ajan. Linnakalliosta löytyy majoitusta, savusauna, uimalampi, kesäteatteri ja monipuolisia juhlatiloja. Alueen erikoisuudet, Riihikirkko ja Pahkakirkko, tarjoavat paikan yksityiselle hiljentymiselle ja tilaisuuksiin. Kirkkojen ovet aina avoinna tutustumista varten.

Tuomiston hevostila

 • Lue lisää  →

  Tuomiston hevostila

  Torvenkyläntie 291, Himanka
  044 377 4098
  www.tuomistonhevostila.fi

  Ohjattua maasto- ja vaellusratsastusta rauhallisissa maalaismaisemissa, peltomaisemista upeisiin mäntymetsiin. Vauhdin huumaa pitkillä laukkasuorilla tai maisemien ihastelua rauhallisemmilla retkillä. Monipuolisia ratsastustunteja tason mukaan, aloittelijoiden kokeilutunneista koulu- ja esteratsastukseen. Mahdollisuus tutustua myös työratsastukseen.

Aamiaismajoitus Juusolanmäki

 • Lue lisää  →

  Juusolanmäki Aamiaismajoitus

  Aamiaismajoitus Juusolanmäellä majoitut nykyajan mukavuuksin varustetuissa, hiljattain peruskorjatuissa taloissa. Aamupala, sauna ja liinavaatteet kuuluvat kauppaan! Juusolanmäki on 1700-luvulta peräisin oleva idyllinen sukutila. Nykyään tilalla harjoitetaan maatilamatkailua ja kasvinviljelyä.

  Järjestämme hää- ja juhla-paketteja sekä muita tilaisuuksia. Räätälöidyt päivälliset, lounaat, välipalat tai kahvit, kaikki ateriat ovat lähiruokaperiaatteella valmistettuja. Perinteisessä ympäristössä tunnelma on aito ja juhla muistetaan pitkään ystävien kesken. Vaivatonta ja kotoista!

  Tutustu tilan viljelytoimintaan ja perunankasvatukseen eri vuoden-aikoina. Kasvihuoneenhoito kiinnostaa myös perheen pienimpiä! Retkeily Siiponjoen luonnon-kauniilla alueella virkistää mielen ja kohottaa kuntoa kuin varkain. Paljon reittivaihtoehtoja ja kota- ja grillikatoksia, jossa voit hengähtää ja nauttia matkaeväistä.

  Kokkolantie 1358, Rahja
  050 355 4007
  www.kotinet.com/juusolanmaki