Vastuullisuus

Kestävä matkailu Kalajoella

Kalajoki ja sen upea matkailukeskus sijaitsee maagisen meriluonnon ympäröimänä, kangasmetsien ja satojen saaristojen syleilyssä. Jotta matkailukeskuksemme voi kasvattaa kestävää elinvoimaisuuttaan entisestään, tarkoittaa se alueen sekä palveluiden kehittämistä tulevaisuudessakin vastuullisin ja kauaskantoisin keinoin.  Vastuullisuus ohjaa valintojamme ja toimintojamme sekä kannustamme siihen myös alueemme yrityksiä, asukkaita ja lomailijoita.
Olemme sitoutuneet tekemään pitkäjänteistä työtä Suomen kestävän matkailun puolesta. Visit Kalajoki on yhteistyössä Kalajoen kaupungin kanssa mukana kansainvälisessä Sustainable Travel Finland -laatuohjelmassa.
Jotta onnistumme tässä, tarvitsemme jokaisen Kalajoella asuvan, lomailevan ja vierailevan panoksen.
Haluamme, että viiden tähden Kalajoki on sitä myös seuraavillekin sukupolville, vuosisatojenkin päästä.

Tervetuloa yhteiselle matkalle – kohti kestävämpää Kalajokea!

 

 

Paikallista yhteistyötä sekä ympäristöystävällistä palveluntarjontaa

Visit Kalajoki on mukana kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -ohjelmassa ja pyrkii saavuttamaan aluekohtaisen sertifioinnin todisteena sitoutuneisuudesta vastuullisuustyöhön. Tuemme ja opastamme alueemme yrityksiä myös kestävään kehitykseen.

Useat majoituskohteet, ravintolat ja aktiviteettitoimijat omaavat jo ympäristö- tai laatuohjelmasertifikaatin tai ovat parhaillaan suorittamassa sellaista.

Kestävän matkailun Sustainable Travel Finland ohjelman sertifioinnin ovat suorittaneet:
Kalajoki Keskusvaraamo
Hiekka Booking 

Lisäksi STF ohjelmassa mukana ja -merkkiä tavoittelemassa ovat:
Sandy Kelt & Dyyni
Kalajoki Golf 
Varaamökki.com
Seikkailupuisto Pakka
Arelon
Kohtaamispaikka Loisto
SuperPark Kalajoki
Rantakalla
Lokkilinna
Tapion Tupa

Tutustu Sustainable Travel Finland -ohjelmaan
Minimoimme ilmastovaikutuksia

Lähimmiltä bussi- ja juna-asemilta pääset julkisen liikenteen vuoroilla perille saakka. Matkailukeskuksessamme liikkuessa et tarvitse omaa autoa. Suosimme ja suosittelemme ekologisia tapoja liikkua ja nauttia ympäristöstä!
Pääset liikkumaan paikasta toiseen kätevästi ja turvallisesti kävellen, pyöräillen, sähköpotkulaudalla tai vaikka sup-laudalla ja melomalla.
Sähköauton lataat kätevästi useissa pisteissä Hiekkasärkillä sekä Kalajoen keskustassa. Kohtaamispaikka Loiston pihassa olevalta Rechargen latauskentältä löytyy neljä suurteholatauspistettä, sekä 2 DC (joista toinen CHAdeMO) ja 2 AC latauspistettä, eli samanaikaisesti latauskentällä latautuu kahdeksan sähkö-/hybridiautoa.
Keskustassa K-Supermarketin K-Latauspisteellä on kaksi 200kW CCS sekä neljä 22kW Type 2 latauspistettä.

Tutustu pyöräilymahdollisuuksiin
Rakastamme luontoa

Puhdas, monipuolinen meriluonto ja sen vaaliminen ovat meille sydämen asia. Muun muassa Rahjan saaristo on Perämeren rannikon yksi arvokkaista luonnonsuojelukohteista. Pidämme huolta luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä ja ohjaamme kaikkia liikkumaan valmiita luontopolkuja ja -reittejä pitkin. Luonnonantimia voi yleisillä metsä-, puisto- ja ranta-alueilla hyödyntää jokamiehenoikeuksin ja yleisestä siisteydestä ja puhtaudesta pidämme yhdessä huolen; huolehditaan omat roskamme pois retkiltämme.

Viiden tähden vinkki! Lataa Outdooractive app – Applikaatio toimii kuin digitaalisena oppaanasi ja näin Kalajoen upeat ulkoilureitit pysyvät aina mukanasi!

Suuntaa retkelle
Meille SINÄ olet arvovieras

Meille jokainen on lämpimästi tervetullut sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, uskonnosta, iästä, kansalaisuudesta sekä liikunta- tai muista toiminnallisista rajoitteista riippumatta.
Kunnioitetaan yhdessä toisiamme ja suodaan jokaiselle rentouttava ja tasavertainen vierailu Kalajoella.

Esteetön Kalajoki
Tuemme paikallista

Kalajoella on todella laaja ja värikäs yritystarjonta ja niinpä suosimme vahvasti paikallisia palveluita, tuotteita ja raaka-aineita. Ohjaamme myös matkailijoita hyödyntämään monien mahdollisuuksin matkailukeskuksen upeaa tarjontaa!

Loistavia ideoita lahjaksi ja vapaa-ajan tekemiseen löytyy
Tue paikallista -sivustoltamme.

Teemme vahvaa yhteistyötä alueen yritysten ja yhdistysten kanssa, joka on kantava voima ja avaintekijä koko Kalajoen matkailulle.

Tue paikallista
Kierrätämme

Kalajoelta löytyy kolme yleistä Rinki-ekopistettä; kaksi Kalajoen keskustasta ja yksi Hiekkasärkkien matkailukeskuksesta.
K-Supermarketin ja S-marketin kierrätyspisteillä lajittelet kätevästi kartonkipakkaukset, paperin, lasipakkaukset, pienmetallin, muovipakkaukset sekä tekstiilit. Hiekkasärkillä Tapion Tuvalla on omat kierrätysastiat kartonki- ja lasipakkauksille sekä metallille ja paperille.
Lisäksi taloyhtiöillä on omat kierrätyspisteensä, joita mm. lomahuoneistoissa majoittuvat voivat hyödyntää.

Jokainen voi kantaa kortensa kestävä matkailun kekoon

Suomen tavoitteena on olla maailman vastuullisimpien ja turvallisimpien matkakohteiden kärkijoukossa, edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä koko muulle maailmalle. Visit Kalajoki on allekirjoittanut ja sitoutunut Visit Finlandin luomiin, kymmeneen luontoa ja kulttuuriamme kunnioittaviin, vastuullisen matkailun ohjeisiin. Jokainen Suomen kansalainen sekä kaikki matkailijat ympäri maailman voivat osoittaa tukensa upean kotimaamme kestävyydelle, luvatessaan noudattaa näitä Sustainable Travel Finland -sitoumuksessa olevia ohjeita vierailunsa aikana.

Tutustu Sustainable Travel Finland -sitoumukseen
Vastuullisuus kulkee toimintamme kanssa käsi kädessä ja viestimme siitä

Osa vastuullista, kestävää toimintaa on viestiä aiheesta avoimesti, rehellisesti ja läpinäkyvästi.
Tietoa ja fiiliksiä vastuullisesta Kalajoen matkailukeskuksesta löydät myös Visit Kalajoen blogista sekä sosiaalisen median kanavista!

Blogit: www.visitkalajoki.fi/blogit

Mikäli sinulla herää ajatuksia Kalajoen kestävään matkailuun liittyen, kuulemme niistä mielellämme!

 

Facebook Kalajoki