Kalajoen syksy

KOE MONIMUOTOINEN KALAJOKI SYKSYLLÄ!

Tervetuloa nauttimaan syksyn tunnelmasta palvelevaan matkailukeskukseen meren äärelle!
Kalajoen monipuolinen luonto ja helppokulkuiset luontopolut tarjoavat monta mahdollisuutta tarkkailla syksyn saapumista. Kalajoella yhdistyvät merellinen luonto, kumpuilevat kangasmetsät ja jokivarren monipuolinen maisema. Pimenevien iltojen aikaan on syytä pitää silmät avoinna; upeat revontulet saattavat yllättää sinut!
Suurin osa Kalajoen palveluista on avoinna ympäri vuoden, joten lomalle tullessasi voit keskittyä olennaiseen ja nauttia tunnelmallisesta syksystä.

 

ANNA KALAJOEN MONIPUOLISEN LUONNON LUMOTA

Taianomainen Siiponjoki
Hiekkasärkkien pohjoispäästä alkava noin 20 kilometrin mittainen Siiponjoen luontopolku kulkee komeiden mäntykankaiden, kivikkojen ja suomaisemien halki hiekkaisessa maassa kiemurtelevan Siiponjoen rannalle. Siiponjoki on oivallinen patikointikohde ja osa reitistä soveltuu myös maastopyörällä tai fatbikella ajettavaksi.
Perheen pienempien kanssa voi tehdä lyhyenkin retken jokivarren polkua pitkin ja päättää sen nuotiolle Pleunan taukopaikalle.
Katso video Siiponjoen luontopolusta.

Hiekkasärkkien lankkupolut ja lintubongaajien Vihaslahti
Yli 2 km pitkä lankkupolku kulkee Hiekkasärkkien rantamaisemissa ja jatkuu soraistettuna pengerpolkuna Vihas-Keihäslahden luonnonsuojelualueelle. Matkaa voi tehdä joko jalan tai pyörällä. Polku soveltuu kuljettavaksi myös lastenrattaiden ja pyörätuolin kanssa. Vihaslahdella on lintutorni, tulentekopaikka, nuotio- ja opastuskatos sekä esteetön kuivakäymälä.
Vihaslahti on lukuisten lintulajien elinympäristö, jossa voi nähdä monia eri lajeja ruokailemassa ja pesimässä.
Vain kivenheiton päässä Vihaslahdelta sijaitsee myös upea Maristonpakkojen alue, jonka hiekkaharjumaisemaan voi tutustua uusia porraspolkuja pitkin.

Vuokraa fatbike-pyörä tunniksi, päiväksi tai vaikka koko lomaviikoksi!
Pyörävuokraukset Tapion Tuvalta, Safaritalolta, Sport House Kalajoelta, Rautio Sports Surf Centeriltä tai SeaFox Kalajoelta

KATSO KALAJOEN REITISTÖT

Tutustu Kalajoen luontokohteisiin täältä.
Palveluntarjoajat, ohjelmapalvelut ja välinevuokraajat löydät täältä.

KATSO LUONTOKOHTEIDEN TAUKOPAIKAT

HYÖDYNNÄ SYKSYN EDULLISET HINNAT

Syksyllä voit löytää edullisia tarjouksia Kalajoelta. Katso sivustoltamme parhaat tarjoukset.

KATSO TARJOUKSET

PIMEÄSEIKKAILU SEIKKAILUPUISTO PAKASSA

Syyslomaviikoilla Pakassa seikkaillaan taas pimeän tullen! Pimeäseikkailussa Seikkailupuisto Pakan radat valloitetaan otsalampun kajossa ja seikkailu päättyy laavun iltanuotiolle makkaran paistoon tai omia eväitä nauttimaan. Myös Megazipline on mahdollista tehdä pimeässä. 330 metriä pitkä Yölento, Euroopan suurimmasta seikkailutornista pimeällä on elämys joka varmasti jää mieleen! Tule ja koe jotain täysin ainutlaatuista!

LUE LISÄÄ PIMEÄSEIKKAILUSTA

 

ELÄMYSTEN LOKKILINNA – NAUTI SAARISTON SYKSYSTÄ

Kun haluat päästä majoittumaan luonnon helmaan omaan rauhaan ja ihailla meriruskaa retkeillen suosittelemme Lokkilinnan meri-iglua. Elämys sisältää majoituksen kahden henkilön meri-iglussa Rahjan saaristossa, aamupalakorin.

LISÄTIETOA MERI-IGLUISTA

SEA KALAJOEN RETKET MERELLÄ

Lähde mukaan tutustumaan Rahjan upeaan saaristoon tai Maakallaan kuulaassa syysilmassa! Kokeneet kipparit vievät sinut mieleenpainuvalle retkelle uudella DMS Matildalla. Retken aikana kuulet myös mielenkiintoisia tarinoita Rahjan saariston ja Maakallan nykypäivästä ja menneisyydestä. Syksyllä on tarjolla myös kalastusretkiä.
Retki toteutuu, kun vähintään 4 henkilöä on lähdössä. Veneeseen mahtuu enintään 8 henkilöä ja veneen hytti on lämmitetty. Veneretket toteutetaan DMS Matildalla ja lähdöt ovat Keskuskarin venesatamasta.

VARAA RETKI MERELLÄ

 
RENTOUDU JA NAUTISKELE KYLPYLÄSSÄ

Kun haluat lämmitellä ja rentoutua, virkistäydy pulahtamalla kylpylän altaisiin, ja nauti mieltä ja kehoa hellivistä löylyistä.
SaniFani kutsuu luokseen ja on avoinna päivittäin!

TUTUSTU KYLPYLÄÄN

 

TEKEMISTÄ SÄÄLLÄ KUIN SÄÄLLÄ

Kalajoella riittää tekemistä säällä kuin säällä myös sisätiloissa! Kohtaamispaikka Loistossa shoppailet, syöt ja energian purkamiseen puitteet tarjoaa SuperPark Kalajoki. Shoppailuun Kalajoki tarjoaa laajan valikoiman erikoisliikkeitä. Tai miltä kuulostaisi hohtokeilailu tai pakohuone?

VINKIT SISÄAKTIVITEETTEIHIN

 

HERKUTTELE HYVÄN RUOAN PARISSA

Pitkän ulkona vietetyn päivän jälkeen kaikki mitä tarvitset, on hyvä ruoka hyvässä seurassa.
Mitä tänään tekisi mieli? Hyvää mureaa pihviä, maukasta burgeria vai lämmintä keittoa? Kalajoella on erittäin monipuolinen ja laadukas ravintolavalikoima. Jokaiselle löytyy lempiruoka ja miljöö missä nauttia ruokaa. Löydä suosikkisi Kalajoen monipuolisesta ravintolavalikoimasta.

TUTUSTU RAVINTOLAVALIKOIMAAN

Kalajoen alueen noutoruokavaihtoehdot löydät täältä.

 

MAJOITU MUKAVASTI

Vuokraisitko kodikkaan mökin, haluaisitko nauttia hotellimajoituksen helppoudesta tai miten olisi luksushuoneisto?
Päätös on sinun, Kalajoella on vara valita!

TUTUSTU MAJOITUSVAIHTOEHTOIHIN

 

KOTIELÄINPIHA HULIVILISSÄ PÄÄSET HOITAMAAN ELÄIMIÄ

Syyslomalla HuliVilissä pääsee hoitamaan eläimiä ja luvassa on kivoja tapahtumia koko perheelle. Lisätietoja syysloman tapahtumista saat Hulivilin Facebook-sivuilta.

KOTIELÄINPIHA HULIVILI