Tervetuloa aktiiviselle lomalle Kalajoelle!

Täältä löydät tietoa Kalajoelle saapumisesta ja paikan päällä liikkumisesta, tärkeimmät kartat ja tuoreimmat oppaat.

Mitä tahansa mielessäsi onkin, ota luuri käteen tai meilaa meille! Olemme aina valmiina auttamaan ja antamaan vinkkejä lomaasi Kalajoella, tulitpa sitten yksin, perheen kanssa tai ystäväporukalla.

Kartat

LÖYDÄ KALAJOKI

Tutustu Kalajoen latuihin ja kuntoreitteihin tai poimi parhaat shoppailupaikat ja nähtävyydet.

Täältä löydät karttoja omatoimiseen matkailuun.

 

Ladattavat/tulostettavat kartat

Hiekkasärkät kartta (pdf)

Reitistöt hiekkasärkillä (pdf)

Kalajoen keskusta kartta (pdf)

 

Karttapalvelut

Kalajoen infokartta

Kalajoen ladut ja luistelukentät

Retkikartta, Metsähallitus

Julkaisut

Tutustu valloittaviin tarinoihin Kalajoesta. Bongaa parhaat shoppailuvinkit ja ravintolat, löydä sykähdyttävimmät käyntikohteet. Suunnittele seuraavaa lomaa, kokousta tai juhlaa mukavasti kotisohvalta. Selaa julkaisuja ja syvenny Kalajoen tarjontaan!

Lue tästä

Saavutettavuus

Kalajoki ja sen kuuluisia matkailukeskus Kalajoen Hiekkasärkät sijaitsee meren rannalla Pohjois-Pohjanmaalla, Valtatie 8 varrella. Suuntaa kohti Kalajokea omalla autolla, bussilla, junalla tai lentäen.

 

PERILLE KAIKILLA KULKUVÄLINEILLÄ


OMALLA AUTOLLA

Kalajoen Hiekkasärkät sijaitsee 7 km Kalajoen keskustasta etelään Valtatie 8 varrella. Matkailualueelle käännytään Hiekkasärkät E tai Hiekkasärkät P-liittymästä. Junalla: Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Ylivieskassa (40 km) ja Kokkolassa (60 km). Kokkolasta voit jatkaa matkaa Kalajoelle bussilla.
Katso aikataulut ja varaa liput:
www.vr.fi


BUSSILLA

OnniBus liikennöi Oulun ja Turun suunnasta rannikkoreittiä pitkin Kalajoelle erittäin edullisesti. Suurin osa Matkahuollon vuoroista kulkee Hiekkasärkkien kautta ja Onnibus pysähtyy 8-tien pysäkillä Hiekkasärkkien kohdalla.

Katso bussiaikataulut ja varaa liput:
www.onnibus.com
www.matkahuolto.fi


LENTÄEN

Lähimmät lentokentät ovat Oulu (130 km) ja Kokkola-Pietarsaari (100 km).
Katso aikataulut ja varaa liput:
www.finnair.fi
www.norwegian.com

LAIVALLA

Uumajasta Vaasaan on laivayhteys, jota Wasaline liikennöi joka päivä. Vaasasta on matkaa Kalajoelle noin 180 km.

www.wasaline.com

KYYDITYSTÄ PAIKAN PÄÄLLÄ


TAKSI

Katso lisätiedot ja aikataulut:
www.taksinumerot.fi/kalajoki


TILAUSBUSSI

Tarvitsetko suurempaa bussia? Kysy tilausajoista Kalajoen alueella!
08 469 4400
www.kamusenliikenne.fi

Koiraystävällinen Kalajoki

Kalajoki toivottaa koirat tervetulleeksi!

Kalajoki tarjoaa ihan mahtavat lenkkeilymahdollisuudet meriluonnossa sinulle ja lemmikillesi. Kalajoelta löytyy useampiakin koiraystävällisiä ravintoloita sekä lemmikkimajoitusta tarjoavia vaihtoehtoja.
Lue lisää tästä.

Kalajoki oppaan kanssa

Kalajoen Matkailuoppaat ry tarjoaa opastettuja kiertoajeluja ja kävelykierroksia Kalajoella sekä kohdeopastusta Sahanomistaja Oskari Santaholman kotimuseo Havulassa. Oppaan kanssa voit tutustua myös muun muassa Kalastusmuseoon tai kulkea opastettuna halki Plassin kylänraitin. Varaa opas ja koe Kalajoki uusin silmin!

Tiedustelut ja varaukset p. 050 536 5519

Tapahtumajärjestäjille

Kalajoki tarjoaa upean miljöön erilaisten yleisötapahtumien järjestämiseen. Matkailualueen monipuoliset palvelut tarjoavat ohjelmaideoita ja tukitoimintoja kaikenlaisiin tapahtumiin. Alueen majoituskapasiteetti on jo yli 10 000 vuodepaikkaa. Kävijöitä palvelevat lukuisat rennot ravintolat, ja tilaa ohjelmalle on sekä sinisen taivaan alla että säältä suojassa.

Jos suunnittelet yleisötapahtumaa tai harrastetapahtumaa, autamme sinua kaikissa tapahtumatuottamiseen liittyvissä käytännön järjestelyissä: tilavarauksissa, lupa-asioissa, majoitus- ja ruokailuvarauksissa sekä monipuolisen ohjelman suunnittelussa.

Kalajoella kaikki on mahdollista!

Ota yhteyttä:
Visit Kalajoki, myynti- ja markkinointipäällikkö Heidi O’Gorman
040-504 3596, heidi.o.gorman@visitkalajoki.fi

Hankkeet

Matkailuviennin Kasvuhanke – Attractive Oulu Region 2020

Attractive Oulu Region 2020 -hanke on kansainvälisen matkailun kehittämishanke, jonka päätavoitteena on nostaa Oulun seudun matkailualue (Oulu, Kalajoki, Syöte, Liminka ja Rokua Geopark) Suomen johtavaksi koulutus- ja asiantuntijavierailukohteeksi Aasian markkinoilla sekä vahvistaa kuvaa Oulun seudusta helposti saavutettavana, arktisia elämyksiä tarjoavana monipuolisena matkailualueena.

Hankkeen päämarkkina-alueet ovat Aasiassa Japani ja Kiina, saksankielinen Keski-Eurooppa sekä naapurimaat Ruotsi, Norja ja Venäjä. Keski-Euroopassa ja Aasiassa toiminta keskittyy yhteistyöhön matkanjärjestäjien kanssa tarkoittaen mm. matkanjärjestäjien tutustumismatkoja alueelle sekä aktiivista osallistumista B2B-tapahtumiin kohdemarkkinoilla. Lähimarkkinoilta puolestaan pyritään houkuttelemaan alueelle yhä enemmän yksittäisiä matkailijoita erilaisten kuluttajamarkkinointitoimenpiteiden avulla.

Oulun seudun matkailun kehittämistä toteutetaan laajassa yhteistyössä. Hankkeen päähallinnoijana toimii Humanpolis Oy (Rokua Geopark) ja osatoteuttajia ovat Kalajoki Matkailuyhdistys, Oulun Matkailu Oy, BusinessOulu, Syötteen Matkailuyhdistys sekä Limingan kunta. Hankkeen toteutusaika on 1.9.2018-31.12.2020. Hankkeen kokonaisbudjetti on 2,7 miljoonaa euroa ja rahoittajina toimivat Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Euroopan aluekehitysrahasto, Humanpolis Oy, Rokua UNESCO Global Geopark, Kalajoen matkailuyhdistys, Oulun kaupunki ja Business Oulu, Oulun Matkailu Oy, Limingan kunta sekä Syötteen matkailuyhdistys.

Attractive Oulu Region 2020 -hanke jatkaa 31.8.2018 päättyneen Attractive Oulu Region 2018 -hankkeen ansiokasta työtä. Uuden hankkeen tarkoituksena on varmistaa, että yhteistyö Oulun seudun matkailun kehittämiseksi jatkuu.

Lisätietoja:

Helena Eijsberg
projektipäällikkö
+358 50 472 9706
helena.eijsberg@visitkalajoki.fi

Johanna Rautio, toiminnanjohtaja
Kalajoki Matkailuyhdistys ry
046 923 5530
johanna.rautio@visitkalajoki.fi

Ota yhteyttä

Kalajoki Matkailuneuvonta
Kalajoki Keskusvaraamo, Jukupolku 5
+358 8 469 4449
keskusvaraamo@kalajoki.fi


Visit Kalajoki / Kalajoki Matkailuyhdistys ry

Johanna Rautio
toiminnanjohtaja
+358 46 923 5530
johanna.rautio@visitkalajoki.fi

Heidi O’Gorman
myynti- ja markkinointipäällikkö
+358 40 504 3596
heidi.o.gorman@visitkalajoki.fi

Helena Eijsberg
projektipäällikkö
+358 50 472 9706
helena.eijsberg@visitkalajoki.fi