Kalajoen aktiviteetit ulkona I Visit Kalajoki

Anna tien ja fiiliksen viedä

Anna merituulen tuivertaa tukkasi sekaisin. Valtaa dyynit auringon noustessa. Ota erä rantalentistä. Kiipeile, suppaile ja leijasurffaa. Hyppää avantoon. Purjehdi kaljaasilla majakkasaarelle. Bongaa visaisimmat geokätköt ja tunne löytämisen riemu. Ota mukaasi perhe ja parhaat kamut.

Kalajoen ihmeet kutsuvat toimintaan – kaikkina vuodenaikoina!

Seikkaile

 • Lue lisää  →

  SEIKKAILE

  Suomen monipuolisin seikkailupuisto! Eritasoiset kiipeilyseikkailuradat vaijeriliukuineen tarjoavat hauskaa ja jännittävää ulkoilmaseikkailua ympäri vuoden kaikenikäisille! Lisäksi Bungee Trampoliinit, Seikkailutorni X-Tower, jossa 330 metrin mittainen megaliuku hiekkadyynien yllä, 18-väyläinen frisbeegolfrata, Pakkagolf, jousiammuntakilpailut…Cafe Pakka -kahvilasta suolaista ja makeaa välipalaa. Kahvilassa myös Golf Pro Shop ja frisbeegolf-välinevuokraus.

  Seikkailupuisto Pakka
  Tuomipakkaintie 19
  040 534 0837
  www.seikkailupuistopakka.com

   

RETKEILE

 • Lue lisää  →

  RETKEILE

  Opastettuja retkiä Maakallaan ja ohjelmapalveluja Hiekkasärkillä, Siiponjoella sekä talvella Rahjan saaristossa. Savusauna- ja kotatilaisuudet evästettynä ja paikallisilla tarinoilla maustettuna. Teemalliset retkiohjelmat ryhmille.

  Kalajoki Keskusvaraamo
  08-4694 449
  www.kalajokikeskusvaraamo.fi

  divider

  Hiekkasärkkien Ohjelmapalvelut Oy järjestää meIontaretkiä, vesijettisafareja, maastopyöräretkiä ym.

  Hiekkasärkkien Ohjelmapalvelut Oy
  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  045 111 6633
  www.hsop.fi

  divider

  Meriluontokeskus on luontoretkien alkupiste, josta saa karttoja ja vinkkejä Kalajoen alueen sekä Perämeren rannikon parhaisiin luonto- ja retkikohteisiin.

  Kalajoen Meriluontokeskus
  Metsähallitus
  Jukupolku 5
  08 4694 449
  www.luontoon.fi/kalajoki

  divider

  Purjehdi Kaljaasi Ansiolla Maakallaan! Purjehdus perinnealus Ansiolla on erinomainen valinta moniin erilaisiin tilaisuuksiin. Maakallan matka kestää noin 4,5 tuntia ja se sisältää herkullisen kala-aterian, kahvit ja virvokkeet. Katso purjehdusaikataulut www-sivuilta. Lähdöt Rahjan Kalasatamasta Konikarvosta.

  Kaljaasi Ansio
  044 270 4358
  www.plassi.fi

  divider

  Maakalla ja Ulkokallan majakkasaari
  Maakalla on ainutlaatuinen saari noin 18 km:n päässä rannikolta. Se on itsehallintoalue, jossa on kymmeniä kalastajamökkejä, kaunis puinen kirkko ja kalastusmuseo. Ulkokallassa on majakka ja majakanvartijoiden talo. Maakallaan pääset esimerkiksi taksiveneellä ja Kaljaasi Ansiolla. Kuljetuksista Ulkokallaan voi tiedustella alueen ohjelmapalveluyrittäjiltä.

  Lue lisää »

  Rahjan saaristo
  Rahjan saariston muinaisrannat ja vanhat haminat ovat eläviä todisteita maankohoamisesta. Rahjan sadalla saarella voi nähdä kaikki maankohoamisrannikon luontotyypit sisäsaariston suojaisista metsistä avomeren ulkoluotoihin. Kalastajakylät ja lammashaat muistuttavat saaristolaisperinteestä. Rahjan saaristo on mukava suojainen retkikohde geokätköilyyn, melonta- tai SUP-lautaretkelle tai hiihtoreissulle.
  www.luontoon.fi/rahja

  Siiponjoen luontopolku
  20 km:n mittainen luontopolku kulkee upeiden mäntykankaiden halki Siiponjoen rannalle. Sen varrella on kota ja kolme laavua. Joki kiemurtelee hiekkaisessa maassa muokaten jatkuvasti uomaansa ja luoden taianomaista tunnelmaa ja paikoin reheviä rantalehtoja muutoin valoisaan kangasmetsämaastoon. Joki laskee useana jokihaarana mereen Rahjan saaristoon. Luontopolulla näkee kalajokista maisemaa parhaimmillaan.

  Lähtö- ja paluupaikka
  Tapion Tupa
  Matkailutie 3
  08 466 622
  www.tapiontupa.com

  Vihaslahden luonnonsuojelualue ja lintutorni
  Vihaslahti on lukuisten lintulajien elinympäristö, jossa voi nähdä monia eri lajeja ruokailemassa ja pesimässä. Vihaslahti kuuluu Vihas-Keihäslahden luonnonsuojelualueeseen. Vihaslahdelle pääsee patikoiden Hiekkasärkkien matkailualueen lankkupolkua pitkin. Matkaa esim. Meriluontokeskukselta on yhteen suuntaan noin 4 kilometriä. Vihaslahden poukamassa on kota, lintutorni, tulentekopaikka, wc ja opastuskatos.

  Kartta reitistöistä Hiekkasärkillä »

  Katso lisätietoja luontokohteista sekä laduista »

Vesipuistoile

 • Lue lisää  →

  VESIPUISTOILE

  Kesäisin avoinna oleva JukuPark sijaitsee Hiekkasärkkien matkailualueen ytimessä. Alueella on huikeita vesiliukumäkiä, joissa voi laskea renkailla, vauhtimatolla tai perinteisesti. JukuParkissa on suuret altaat, saunat, viihtyisät auringonottoalueet terasseineen, useita huvipuistolaitteita ja -toimintoja sekä minigolfrata. Grillit, kahvilat, kioskit ja terassit palvelevat nälkäisiä ja janoisia.

  Vesipuisto JukuPark
  Jukupolku 3-5
  08 469 2308
  www.jukupark.fi

  divider

  Tapiolandissa nautitaan kesällä auringosta ja lämpimästä vedestä maauimalassa. Aikuisten ja lasten ilona on myös vesiliukumäki ja kävijöitä palvelevat saunat sekä suihkut.

  Tapioland
  Tapion Tupa
  Matkailutie 3
  08 466 622
  www.tapiontupa.com

Golfaa

 • Lue lisää  →

  GOLFAA

  Tasokas ja hieno, 18-reikäinen par 73 -kenttä Hiekkasärkillä. Kapeat väylät ja leveät, hienohiekkaiset bunkkerit antavat riittävästi haastetta kaikentasoisille pelaajille. Myös monipuolinen harjoitusalue. Kaikille avoin par 3 – kenttä, jossa voi tutustua lajiin ilman green cardia. Myös alkeiskursseja! Golf ProShopissa golfvälineitä, -tarvikkeita, -kenkiä ja -vaatteita.

  Kalajoki Golf
  Tiitaival 59
  010 505 5510
  www.kalajokigolf.fi

Liiku SuperParkissa

 • Lue lisää  →

  SuperPark Kalajoki

  Upouusi SuperPark Kalajoki tarjoaa yhdessä liikkumisen iloa kaikenikäisille! Seikkailua, pelejä ja freestyleä ulkona ja sisällä. Lapset innostuvat SuperParkin monipuolisista seikkailuaktiviteeteista, nuorisoa puhuttelevat mm. freestyle-alue trampoliineineen sekä foam-allas. Aikuisia viihdyttävät mm. lajitestauspaikat, kuten lätkälämäys ja superball.

  SuperPark Kalajoki
  Ostoskylä Raitti
  Matkailutie 312
  040 826 3766
  www.superpark.fi

Pelaa minigolfia

 • Lue lisää  →

  PELAA MINIGOLFIA

  Kaksi kiehtovaa kenttää, vapaa-aikarata ja Fun Fun -kilparata. Välinevuokraus viereisestä Beach Bar Surffarista.

  Top Camping Kalajoki
  Tuomipakkaintie 20
  08 469 5200
  www.kalajokicamping.fi

  divider

  Jukuparkista löytyy vesipuiston lisäksi minigolfrata, jonka käyttö sisältyy pääsylipun hintaan.

  Vesipuisto JukuPark
  Jukupolku 3-5
  08 469 2308
  www.jukupark.fi

SUPPAA & SURFFAA

 • Lue lisää  →

  SUPPAA & SURFFAA

  SUP-, purje- ja leijalautailun alkeisohjausta, ryhmäkursseja sekä SUP-melonta- ja SUP-kalastusretkiä. Vuokrattavana kesällä SUP- ja purjelautoja. Voit myös pyöräillä huimiin seikkailuihin: vuokraamme fatbikeja ympäri vuoden sekä järjestämme ohjattuja fatbike-retkiä.

  Rautio Sports Surf Center
  Top Camping Kalajoki
  Tuomipakkaintie 20
  044 546 0090
  www.surfcenter.fi

PYÖRÄILE

 • Lue lisää  →

  PYÖRÄILE

  Beach Bike Lybäck on uusi täyden palvelun pyöräliike kauniin Hilmantorin kupeessa, aivan hotellin ja kylpylän vieressä. Palveluihin kuuluvat pyörämyynti, pyörävuokraus ja pyörähuolto. Liikkeestä löydät helpotusta pyöräkuumeen taltuttamiseen. Myynnissä on kauniita kaupunkipyöriä ja ärhäköitä maastopyöriä sekä monenlaisia pyöriä siltä väliltä jokaiseen makuun ja kokoon. Valikoimassa on myös kattava valikoima laadukkaita sähköpyöriä. Beach Bikesta löydät laadukkaat kypärät, pyöräilyhousut, ajohanskat ja ajolasit sekä muut varusteet miellyttävään ja turvalliseen liikkumiseen pyörällä.

  Beach Bike Lybäck
  Kalakuja 2-4
  050 472 0072
  www.lyback.fi

  divider

  Pyöräile huimiin seikkailuihin! Rautio Sports Surf Center vuokraa uusia, huippulaadukkaita Cube -läskipyöriä! Nouda omasi kesäaikaan leirintäalueen Surf Centeriltä ja muina aikoina ota yhteyttä Rautio Sports -myymälään (Kalajoentie 21), puh. 08 460 085.

  Rautio Sports Surf Center
  Top Camping Kalajoki
  Tuomipakkaintie 20
  044 546 0090
  www.surfcenter.fi

  divider

  Vuokraa peruspolkupyörä, citypyörä, maastopyörä, jopo, chopper tai fatbike, ja polkaise löytämään uudet reitit sekä Kalajoen monet kohteet! Vuokrattavana myös lastenistuimet ja kuljetusvaunut polkupyöriin.

  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  045 111 6633
  www.hsop.fi

  divider

  Pyöräile upeissa Hiekkasärkkäin maisemissa tai merkatuilla poluilla metsässä! Pyöriä voit vuokrata Tapion Tuvalta.

  Tapion Tupa
  Matkailutie 3
  08 466 622
  www.tapiontupa.com

  divider

  Botnia Outdoor on luonnossa liikuttamisen ammattilainen, jonka kautta voit kokea luonnon huikeuden lukuisilla eri tavoilla. Tarjontaan kuuluvat melontaretket ja -kurssit, melontavarusteiden myynti ja vuokraus, luonto- ja fatbike-retket sekä saaristomajoitus.

  Botnia Outdoor
  Musta 14, Raahe
  050 370 7111
  www.botniaoutdoor.fi

VUOKRAA VÄLINEITÄ JA KULKUPELEJÄ

 • Lue lisää  →

  VUOKRAA VÄLINEITÄ JA KULKUPELEJÄ

  Seikkailupuisto Pakasta voit vuokrata frisbeegolfkiekot ja Pakkagolf-välineet puiston aukioloaikoina.

  Seikkailupuisto Pakka
  Tuomipakkaintie 19
  040 534 0837
  www.seikkailupuistopakka.com

  divider

  Kattava välinevuokraus: polkupyörät, segwayt, mönkijät, moottorikelkat, kanootit, vesijetit, lumikengät, polkuautot, retkiluistimet ym. kesä- ja talviurheiluvälineet. Vuokrattavissa myös ulkoporeallas toimitettuna esim. mökille.

  Hiekkasärkkien Ohjelmapalvelut Oy
  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  045 111 6633
  www.hsop.fi

  divider

  Vuokrattavana kesällä purje- ja SUP-lautoja sekä talvikaudella talvisurf-välineitä. Fatbikeja vuokrattavana ympäri vuoden.

  Rautio Sports Surf Center
  Top Camping Kalajoki
  Tuomipakkaintie 20
  044 546 0090
  www.surfcenter.fi

  divider

   

  Kamusen Liikenne Oy:n kyydissä matkustat turvallisesti ja miellyttävästi! Linja-autoja nykyaikaisella varustuksella 16-61 hengelle.

  Kamusen Liikenne Oy
  Kalajoentie 9
  08 469 4400
  www.kamusenliikenne.fi

  divider

  Botnia Outdoor on luonnossa liikuttamisen ammattilainen, jonka kautta voit kokea luonnon huikeuden lukuisilla eri tavoilla. Tarjontaan kuuluvat melontaretket ja -kurssit, melontavarusteiden myynti ja vuokraus, luonto- ja fatbike-retket sekä saaristomajoitus.

  Botnia Outdoor
  Musta 14, Raahe
  050 370 7111
  www.botniaoutdoor.fi

Käy kalassa

 • Lue lisää  →

  KÄY KALASSA

  Tapion Tuvalta voit ostaa kalastuslupia Rahjan saaristoalueelle.

  Tapion Tupa
  Matkailutie 3
  08 466 622
  www.tapiontupa.com

  Lisätietoja kalastusmahdollisuuksista Kalajoella http://kalastakalajoella.fi/

  divider

  Ongintavälineet, opastus, savustus ja ravintola rantaterassilla. Nappaa lohilammesta päivällinen koko porukalle – savustamme saaliisi ja se tarjoillaan valmiina lisukkeiden kera, riihimiljöössä tai rantaterassilla. Voit myös tilata valmiita kalaruoka-annoksia, erikoiskahveja ja -oluita sekä drinkkejä. Kokous/juhlatilat erillisriihessä sekä korumyymälä.

  Lohilaakso
  Tahkokorvantie 39
  0400 851 186
  www.lohilaakso.fi

   

Ratsasta

 • Lue lisää  →

  RATSASTA

  Elämyksellistä ratsastustoimintaa Hiekkasärkillä ympäri vuoden. Ammattitaitoiset opettajat ja kokeneet, osaavat ja luotettavat ratsut.  Merenrantaa ja hiekkakankaita kierteleviä maastoratsastuksia, ratsastustunteja eritasoisille ratsastajille kentällä ja maneesissa. Viikonloppu-, loma- ja kesäkursseja yhteistyössä paikallisten majoitusliikkeiden kanssa.

  Merenrannan Ratsutila
  Ratsutie 30
  040 567 9220
  www.merenrannanratsutila.fi
  Tuote-esite

PELAA BEACHVOLLEYTA

 • Lue lisää  →

  PELAA BEACHVOLLEYTA

  Neljä beachvolley-kenttää Ravintola Dyynin ja Kalajoki Camping -leirintäalueen välisellä alueella ovat avoinna toukokuusta elokuun loppuun. Yksittäiset pelaajat voivat käyttää kenttiä vapaasti. Palloja voi vuokrata Kalajoki Camping -leirintäalueelta tai Safaritalolta.

  Beach Volley -kentät
  Dyynitie 4
  046 923 5530

  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  045 111 6633
  www.hsop.fi

Kokeile kartingia tai vesijettiä

 • Lue lisää  →

  KOKEILE KARTINGIA TAI VESIJETTIÄ

  Karting
  Vauhdikas asfalttipintainen ulkorata, jonka korkeuserot tuovat monipuolisuutta ajamiseen. Kesäkarting ja talvella jääkarting.

  Vesihiihto & vesijet
  Vuokraa vesijetti tai vesisukset ja suuntaa kohti pärskeitä! Vesijetin vuokra sisältää märkäpuvun ja pelastusliivit.

  Särkkäin Formula Center
  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  045 111 6633
  www.hsop.fi

Lähde luontosafarille

 • Safaritalo  →

  Lähde luontosafarille

  Katsele Hiekkasärkkien maisemia mönkijän tai moottorikelkan kyydistä ohjatulla safarilla! Lähde lumikenkävaellukselle tai vuokraa lumikengät, luistimet tai retkiluistimet ja lähde kiitämään Kalajoen jäille! Suuntaa melontaretkelle, vesijettisafarille, maastopyörä-, sauvakävely- tai kalastusretkelle, hiihtämään tai hevosvaellukselle.

  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  045 111 6633
  www.hsop.fi

Pelaa frisbeegolfia

 • Lue lisää  →

  Pelaa Frisbeegolfia

  Suomen ensimmäinen kansainvälisen AA1-luokituksen saanut frisbeegolfrata kiertää Hiekkasärkkien ytimessä, jossa kaikki palvelut ovat lähellä. 18-väyläinen rata on avoinna ympäri vuoden. Kierrosmaksut, ratakartat, tuloskortit ja välinevuokraus Seikkailupuisto Pakasta.

  Hiekkasärkät Frisbeegolf
  Seikkailupuisto Pakka
  Tuomipakkaintie 19
  040 534 0837
  www.seikkailupuistopakka.com

Hiihdä

 • Lue lisää  →

  HIIHDÄ

  Kalajoen matkailualueen tuntumassa sijaitseva pururataverkosto muuntuu talvella laajaksi latuverkostoksi, josta suuri osa on myös valaistu. Latua pitkin pääsee Hiihtomajalle saakka, josta ladut jatkuvat edelleen kilometrien päähän kohti merta ja Mariston kaunista aluetta Letolla ja Vihaslahdessa.

  Latutilanne: mski.fi/kalajoki

  Kartat »

  Suksien voitelupalvelu ja hiihtovälineiden vuokraus:
  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  045 111 6633
  www.hsop.fi

KÄVELE, JUOKSE & SUUNNISTA

 • Lue lisää  →

  KÄVELE, JUOKSE & SUUNNISTA

  Hiekkasärkkien lankkupolut
  Hiekkasärkkien rantamaisemassa luikertelevat lankkupolut tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kävelyretkiin hiekalla. Lankkupolkua on matkailualueella kilometreittäin. Polun varrella on opasteita ja roskiksia.

  Pururadat ja hiihtoladut
  Hiekkasärkkien matkailualueen tuntumassa kauniilla mäntykankailla polveilee pururata, joka palvelee sauvakävelijöitä ja lenkkeilijöitä. Pururataa pitkin pääsee Hiihtomajalle saakka, josta reitistö jatkuu kilometrien päähän kohti merta ja Mariston kaunista aluetta Vihaslahdessa. Talvisin pururata muuttuu laajaksi latuverkostoksi, josta osa on valaistu. Ladut kulkevat aivan palvelujen lomitse – poikkea vaikka kuumalle juomalle välillä!

  Alueen retkeilykartat:
  Kalajoen Meriluontokeskus
  Jukupolku 5
  08 4694 449
  www.luontoon.fi/kalajoki

  Tutustu Kalajoen karttoihin »

Etsi geokätköjä

 • Tutustu geokätköilyyn  →

  ETSI GEOKÄTKÖJÄ

  Geokätköily

  Geokätköily on ulkoiluharrastus, jossa etsitään satelliittipaikannusta hyödyntäen geokätköjä kiinnostavista kohteista ympäri maailman. Harrastus sopii kaikille, sillä jokainen voi itse valita missä ja millaisilla kätköillä käy. Kalajoella geokätköjä on paljon, ja niitä on mahdollista etsiä autoillen, pyöräillen, kävellen, meloen, hiihtäen tai jopa kiipeillen. Kätköillessä pääset tutustumaan Kalajoen upeisiin luontokohteisiin sekä opit mielenkiintoista paikallishistoriaa. Lisätietoja: www.geokätköt.fi.

BONGAA LINTUJA

 • Lue lisää  →

  BONGAA LINTUJA

  Vihaslahden lintutorni ja luonnonsuojelualue
  Vihaslahti on monipuolinen lintukohde aivan Hiekkasärkkien matkailualueen tuntumassa ja se kuuluu Vihas-Keihäslahden luonnonsuojelualueeseen. Vihaslahdelle pääsee patikoiden Hiekkasärkkien matkailualueen lankkupolkua pitkin. Matkaa esim. Meriluontokeskukselta on yhteen suuntaan noin 4 kilometriä. Vihaslahden poukamassa on kota, lintutorni, tulentekopaikka, kuivakäymälä ja opastuskatos.

  http://www.luontoon.fi/kalajoenluontokeskus

LUISTELE & LUMIKENKÄILE

 • Lue lisää  →

  Luistele & Lumikenkäile

  Lumikenkävaellus pistää veren kiertämään ja nostaa punan poskille. Lähde ohjatulle lumikenkävaellukselle tai vuokraa lumikengät ja suuntaa itsenäisesti retkelle Kalajoen luontoon! Vuokraa luistimet tai retkiluistimet ja lähde kiitämään Kalajoen jäille!

  Kalajoella on useita luistelualueita ja kaukaloita, joissa saa käydä vapaasti luistelemassa. Hiekkasärkkien kaukalo löytyy Safaritalolta. Tarkista luistelualueiden sijainnit ja jäätilanne osoitteessa  mski.fi/kalajoki

  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  045 111 6633
  www.hsop.fi

SKEITTAA & SCOOTTAA

 • Lue lisää  →

  SKEITTAA & SCOOTTAA

  Vuokraa lasten ja nuorten suosikit eikä aika käy pitkäksi! Skeittilaudoilla ja potkulaudoilla etenet mukavasti asfalttia pitkin. Vuokraamme myös rullaluistimia, polkuautoja lapsille ja aikuisille sekä
  segway-lautoja.

  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  045 111 6633
  www.hsop.fi

Purjehdi kaljaasilla

 • Kaljaasi Ansio  →

  PURJEHDI KALJAASILLA

  Purjehdi Kaljaasi Ansiolla Maakallaan! Purjehdus perinnealus Ansiolla on erinomainen valinta moniin erilaisiin tilaisuuksiin. Maakallan matka kestää noin 4,5 tuntia ja se sisältää herkullisen kala-aterian, kahvit ja virvokkeet. Katso purjehdusaikataulut www-sivuilta. Lähdöt Rahjan Kalasatamasta Konikarvosta.

  Kaljaasi Ansio
  044 270 4358
  www.plassi.fi

Ohjelmapalvelut

 • Lue lisää  →

  Ohjelmapalvelut

  Opastettuja retkiä Maakallaan ja ohjelmapalveluja Hiekkasärkillä, Siiponjoella sekä talvella Rahjan saaristossa. Savusauna- ja kotatilaisuudet evästettynä ja paikallisilla tarinoilla maustettuna. Teemalliset retkiohjelmat ryhmille. Keskusvaraamosta saat varattua keskitetysti kaikki matkailualueen palvelut: aktiviteetit, ruokailut, liput, kuljetukset, kokoustilat ja -palvelut.

  Kalajoki Keskusvaraamo
  08 4694 449
  www.kalajokikeskusvaraamo.fi

  divider

  Melontaretket, vesijettisafarit, maastopyöräretket, sauvakävelyretket, kalastusretket, karting ja paljon muita ohjelmapalveluja.

  Hiekkasärkkien Ohjelmapalvelut Oy
  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  045 111 6633
  www.hsop.fi

  divider

  SUP-, purje- ja leijalautailun alkeisohjausta, ryhmäkursseja sekä SUP-melonta- ja SUP-kalastusretkiä. Vuokrattavana kesällä SUP- ja purjelautoja. Voit myös pyöräillä huimiin seikkailuihin: vuokraamme fatbikeja ympäri vuoden sekä järjestämme ohjattuja fatbike-retkiä.

  Rautio Sports Surf Center
  Top Camping Kalajoki
  Tuomipakkaintie 20
  044 546 0090
  www.surfcenter.fi

  divider

  Botnia Outdoor on luonnossa liikuttamisen ammattilainen, jonka kautta voit kokea luonnon huikeuden lukuisilla eri tavoilla. Tarjontaan kuuluvat melontaretket ja -kurssit, melontavarusteiden myynti ja vuokraus, luonto- ja fatbike-retket sekä saaristomajoitus.

  Botnia Outdoor
  Musta 14, Raahe
  050 370 7111
  www.botniaoutdoor.fi

Viihdy keskustassa

 • Lue lisää  →

  Viihdy keskustassa

  Kalajoen keskusta kukoistaa ja kehittyy!

  Kalajoen keskustasta löytyy vanhan ajan meininkiä ja tämän päivän palveluita. Aika virtaa leppoisampaa tahtia, täällä melu ja kiire ovat ulkoistettu ihan muualle. Tarjolla on silti monipuoliset kaupat sekä runsaasti tapahtumia. Kokonaisuus saa hyvälle tuulelle. Keskusta on uudistunut viime vuosina hienoa tahtia ja joka vuosi on tullut jotain uutta.

  Hiekkasärkiltä on 8 kilometrin matka Kalajoen keskustaan – Sopiva matka pyöräillä tai hurauttaa autolla ostoksille!

  divider

  Kulttuuri ja tapahtumat

  Leppoisaa ajanvietettä
  Puikkelehdi tempauksesta toiseen paikallisten lomassa, seuraa aisteja eurooppalaiselle ruokatorille, vietä päivää porukalla kaupunkifestari Kajarin musiikkitarjonnan äärellä, tai entä, jos vain yksinkertaisesti mennään leffaan.

  Myös keskusta sykkii tapahtumia ja tekemistä ympäri vuoden. Plassin, eli vanhan kaupungin, kesän tapahtumat sijoittuvat pitkälti Havulan kartanon idylliseen pihapiiriin, jossa voit ihastella taidenäyttelyitä kahvikupposen kanssa tai osallistua Havula Jazziin sekä käydä taidepiha-viikolla taiteilemassa. Keskustan vuosittain toistuviin tapahtumiin kuuluvat mm. Jussi-Patsaan pipotus vappupäivänä, Havula Jazz & Blues, Kajari-kaupunkifestivaali, Eurooppalainen ruokatori, Pauhamat – kaupan ja kulttuurin iltamat sekä Plassin perinteiset markkinat.

  divider

  Kahvilat ja ravintolat

  Istutaan tovi taikka toinenkin
  Lähdettiin kiertelemään kauppoja ja nälkähän siinä tuli! Istahdetaanko viinilasilliselle tai piristääkö kuppi kunnon kahvia kesäpäivän? Istutaan terassilla ja katsotaan, kun kylänraitti virtaa kevyesti hellesäällä. Maistellaan suosikit tai haukataan jotakin uutta ja erilaista.

  Omaleimaiset kahvilat ja ravintolat pyöräyttävät pöytään muistelemisen arvoista makua säällä kuin säällä aina hyvällä päällä.

  divider

  Kaupat

  Kaikki käden ulottuvilla
  Etsitpä muistoja matkalta itsellesi, ystävällesi taikka täydennystä jääkaappiin, Kalajoen keskustasta löydät sekä persoonalliset kivijalkaliikkeet että monipuoliset päivittäistavarakaupat. Keskustassa on erityisen hyvä tarjonta sopivassa koossa ja pikkukauppojen valikoima yllättää ja ihastuttaa. Jonoissa ei tarvitse jumittaa tai kadota tunneiksi maitohyllyjen väliin. Herkut ja tuliaiset löytyvät helposti!

  Irrotetaan ajan köydet ja annetaan lempeän lomatuulen viedä.

  divider

  Palvelut

  Lomalla jotain uutta ja piristävää
  Tuiversiko tuuli kampauksen sekaisin vai onko muuten aika istahtaa kampaajatuoliin? Uutta ja piristävää voisi olla myös kasvo- tai jalkahoito, tai vaikkapa kynsien ja ripsien viimeistely. Aktiivisten päivien jälkeen tekee hyvää päästä hierontapöydälle.

  Kalajoelta löydät nämä ja paljon muita palveluita, jopa ilman ajanvarausta.

Melo

 • Lue lisää  →

  Botnia Outdoor

  Botnia Outdoor on luonnossa liikuttamisen ammattilainen, jonka kautta voit kokea luonnon huikeuden lukuisilla eri tavoilla. Tarjontaan kuuluvat melontaretket ja -kurssit, melontavarusteiden myynti ja vuokraus, luonto- ja fatbike-retket sekä saaristomajoitus.

  Botnia Outdoor
  Musta 14, Raahe
  050 370 7111
  www.botniaoutdoor.fi