Esteetön Kalajoki

 

Lomallakaan ei tarvitse tinkiä mukavuudesta, kokemuksista ja laadukkaista palveluista. Haluamme, että tunnet olosi lämpimästi tervetulleeksi, erilaisista toiminta- tai liikuntarajoitteista huolimatta. Myös nelijalkaiset opasystävät tulevat takuulla viihtymään Kalajoella.
Kalajoella jokainen voi huoletta keskittyä olennaiseen; tapahtumista, luontoreiteistä, tutustumiskohteista sekä tasokkaista majoituskohteista ja ravintolaelämyksistä nauttimiseen!
Kalajoki on helppo ottaa haltuun esteettömästi, itselle parhaalla tavalla liikkuen.

 
Majoituskohteet jokaisen tarpeisiin

 

Kalajoen matkailukeskuksesta löydät useita esteettömiä majoituskohteita niin mökeistä, lomahuoneistoista kuin hotelleistakin. Kalajoki Keskusvaraamolla on yhteensä 22 esteetöntä mökkiä ja lomahuoneistoa Hiekkasärkillä. Muun muassa majoituskohteet Merituuli, Villa Pinja, Meritähti sekä Timantti sijaitsevat lähellä palveluita ja sopivat mainiosti lapsiperheille sekä apuvälineiden kanssa liikkuvalle.
Tutustu kaikkiin Keskusvaraamon esteettömiin kohteisiin täällä.
Kyseisten majoituskohteiden lisäksi, Keskusvaraamon kautta varaat helposti mitä tahansa majoitusta alueelta ja palveluita lomaasi varten!

 

Santa´s Resort & Spa Hotel Sanissa on kolme tasokasta Standard-luokan inva-huonetta. Apukahvat helpottavat wc- ja suihkutiloissa olemista ja huoneisiin on pyydettäessä saatavilla
myös wc-korokeistuin. Inva-huoneet ovat kahden hengen huoneita, joihin on saatavilla yksi lisävuode. Vastaanotosta voi tarvittaessa oleskelun aikana lainata veloituksetta rollaattorin sekä pyörätuolin helpottamaan liikkumista. Hotellin avarat tilat ja matalat kynnykset tekevät liikkumisesta kokonaisuudessaan helppoa ja vaivatonta. Monipuoliset kokous- ja ravintolatilat sijaitsevat saman katon alla!

 
Aktiiviseen päivään

 

Kalajoelta löytyy monipuolisia palveluita ja käyntikohteita jokaiseen makuun ja erilaisiin esteettömyystarpeisiin.
Tekeepä mieli tutustua paikalliseen kulttuuriin tai virkistyä aktiviteettien parissa, vaihtoehtoja riittää!

 

Kylpylä-uimahalli SaniFani
Tropiikin tunnelmaan pääsee virittäytymään kylpylä SaniFanissa! Kylpylän pukuhuoneessa ja suihkutiloissa on miellyttävää ja mutkatonta toimia. Sekä uimahallissa että kylpylän puolella altaisiin on mm. pyörätuolillakin liikkuvan helppo siirtyä allasnostimien avulla. Avustaja pääsee kylpylään aina veloituksetta ja apukäsiä on tarvittaessa saatavilla myös liikunnanohjaajien iloisesta tiimistä, jotka ovat aina valmiita tekemään vierailustasi vieläkin mukavamman. Halutessasi voit varata myös inva-saunan pukuhuoneineen veloituksetta käyttöösi kylpyläkäynnin ajaksi. Inva-saunavaraukset tulee tehdä etukäteen numerosta 044 728 5921.

Kylpylän puoli on tällä hetkellä huollossa, mutta uimahalli palvelee normaalisti päivittäin.

 

SunBowling
SunBowling keilahalli sijaitsee saman katon alla kylpylä SaniFanin kanssa. Kuusirataisessa hallissa kynnys pysyy aina matalana; sekä havainnollisesti että konkreettisesti.
Tähän hyvän mielen paikkaan mahtuvat sekä vasta-alkajat kuin ammattikisaajatkin. Keilahallissa on täysin esteetön kulku ja perheen pienimpien onnistumisen riemun takaa saatavilla olevat ränniesteet. Mukavaa ajanvietettä koko seurueelle, säästä riippumatta!

 

SuperPark
Aktiviteettipuisto SuperParkissa on laajasti tilaa ja kulkuväylät liikkua mm. pyörätuolilla. Aktiviteetteja on suunniteltu alun alkaen esteettömyyden näkökulmasta ja täten osaa niistä on pelattavissa myös mm. pyörätuolista. Jokainen tulee takuulla viihtymään Iwall peliseinän, trampoliinien sekä SuperBall, SuperBowling, Fortuna ja SuperTouch -pelien vauhdissa! SuperPark on kokonaisuudessaan värien ilotulitusta; värit ovat voimakkaita ja kontrastit selkeitä, mikä auttaa myös näkövammaisia hahmottamaan elementit paremmin. Aktiviteettipuisto on saanut valtavasti hyvää palautetta esteettömyydestään, säävarmaa viihdykettä ihan jokaiselle!

 

Kohtaamispaikka Loisto
Kohtaamispaikka Loistossa yhdistät kätevästi hauskanpidon, shoppailun sekä täytät vatsasi herkullisilla annoksilla! Loisto toivottaa Hiekkasärkille saapuvat lämpimästi tervetulleeksi, heti valtatie 8:n varressa. Kohtaamispaikasta löydät mm. ravintolat, palvelevan kalusteliikkeen, vaate- ja lifestyleliikkeet sekä parturi-kampaamo palvelut. Saman katon alla suunnittelet ja kokoat lomatekemisesi Kalajoki Keskusvaraamossa sekä nautit liikkumisen riemusta SuperParkissa, myös esteettömästi. Kesällä 2022 Loiston pihasta löytyy myös herkuttelijan suosikit; Jungle Juice Bar sekä Sun Churro! Samalla kun teet ostoksia, sähköautosi latautuu kätevästi pihassa!

 

Keramiikkapaja Iso-Pahkala

Keramiikka Iso-Pahkala on vuonna 1972 perustettu korkeapolttoista 1300ºC kivitavara-keramiikkaa valmistava perheyritys Kalajoelta Hiekkasärkkien läheisyydestä.
Pajalla valmistetaan käyttökeramiikkaa, lahjaesineitä, liikelahjoja sekä uniikki- ja taide-esineitä.
Shoppaile katseenvangitsevia ja kestäviä tuotteita, jotka kestävät vaikka sukupolvelta toiselle!
Myymälään esteetön pääsy.

 

Virta-sali
Kalajoen keskustassa sijaitseva uusi ja moderni Virta-sali toivottaa tervetulleeksi viihtymään muun muassa elokuvien, konserttien ja stand upin pariin! Konserttisali sijaitsee Kauppa- ja kulttuurikeskus Merran 2.kerroksessa, jossa liikkuminen on helppoa. Salista löytyy induktiosilmukka, katsomossa paikat useammalle pyörätuolille sekä nykyaikainen, monipuolinen esitystekniikka, joka takaa huipputason laadun. Tutustu Virta-salin tarjoamiin elämyksiin tästä.

 

Kotieläinpiha HuliVili
Eläimet piristävät AINA! Lämminhenkinen Kotieläinpiha HuliVili toivottaa tervetulleeksi tutustumaan ja rapsuttelemaan eläimiä maalaismaisemiin Kalajoen Etelänkylälle. HuliVilissä pääsee ihastelemaan muun muassa alpakoita, lampaita, possuja, marsuja sekä monia muita ihastuttavia eläimiä! Pihapiirissä on myös pyörätuolilla mahdollista liikkua. Kesäisin ulkoalue on tasaista nurmikenttää tai sorapolkua ja navettaan, jossa osa eläimistä on, pääsee esteettömästi. Kotieläinpihan parkkipaikka sijaitsee keskeisellä paikalla, lähellä aitauksia ja kahvilarakennusta.

Löydä tiesi eläinten pariin tästä.

 
Lumoudu luontoelämyksistä

 

Kalajoki tarjoaa luonnossa liikkumisen herkkua kaikille! 
Koko Kalajoen matkailukeskus on todella kompakti alue, jossa pääsee kätevästi ja turvallisesti liikkumaan paikasta toiseen; kaikki palvelut kun sijaitsevat vain kivenheiton päässä toisistaan! Myös luonto kutsuu nauttimaan; esteettömät luontoreitit takaavat helppokulkuisen liikkumisen sekä pyörätuolilla että lasten rattaiden kanssa. Merimaisemista nautit Hiekkasärkkien pitkospuilla, jotka johdattavat myös hieman pidemmälle luontoreitille Vihaslahteen. Vihaslahti kuuluu Vihas-Keihäslahden luonnonsuojelualueeseen ja tarjoaa luontoelämyksiä lintutornin ja viihtyisän taukopaikan kera. Matkailualeelta Vihaslahteen kuljetaan helppokulkuisia lankku- ja pengerpolkuja pitkin, matkaa kertyy n. 4km suuntaansa. Vihaslahden poukamassa on lintutorni, tulentekopaikat ulkona ja katoksen alla sekä opastuskatos ja esteetön kuivakäymälä. Ihastele alueella pesiviä ja ruokailevia lintulajeja sekä alueella laiduntavia lampaita kesäaikaan. 

Viiden tähden vinkki:
Lataa Outdoor Active -sovellus, josta kyseiset esteettömät luontoreititkin löytyvät. Applikaatio toimii digitaalisena oppaanasi!
Tutustu Vihaslahden taukopaikkaan

Kalajoen Hiekkasärkät

 
Makuja elämän kaikkiin hetkiin

 

Kalajoen matkailukeskuksessa ravintolat ja kahvilat löytyvät kaikki läheltä toisiaan, ei kun valitsemaan!
Useat ravintolat voivat esteettömyydellään toivottaa jokaisen tervetulleeksi viihtymään. Edessä on vain yksi kysymys; mitä sinun tekee tänään mieli?

 

Sandy Kelt
Ravintola Sandy Kelt on jokaisen nälkäisen ja janoisen pysäkki ja palvelee kaiken lisäksi vuoden jokaisena päivänä! Ravintolaan on helppo saapua, sisäänkäynti on esteetön ja autolle inva-paikat löytyvät suoraan ravintolan edessä. Positiivista ravintolakokemusta vahvistamassa on iloisen ja nuorekkaan palvelun lisäksi ravintolan useat erilaiset ja erikorkuiset pöytäryhmät, joista jokaiselle löytyy sopiva istumapaikka.

Valitse mieleisesi lähiruokaherkut á la carte listalta tai herkuttele viikoittain vaihtuvalla spesiaalilla viikon burgerilla! Sandy Keltin laajasta juomavalikoimasta löydät myös paikallisen kalajokisen oluen, todellinen must try!

 

Beach Bar Surffari
Top Camping leirintäalueella sijaitsevassa rennossa rantaravintola Surffarissa voi ottaa iisisti! Kesäaikaan palveleva Surffari tarjoaa herkullisia annoksia ja kesädrinkkejä vaativampaankin makuun. Surffarin kesään kuuluu aina myös tapahtumia ja livemusiikki; tervetuloa viihtymään täysin esteettömään hyvän fiiliksen keitaaseen! Surffaa tutustumaan palveluihin täältä.

 

Ravintola Välke
Ravintola Välkkeeseen (Jukupolku 5) on helppo saapua, sillä autoille varatut invapaikat sijaitsevat sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä, ja kolmanteen kerrokseen pääsee kätevästi hissillä. Ravintola Välke vie sinut makumatkalle luontoon, jossa kohtaavat aidot maut ja tunteet sekä ihmiset! Ruokalistalta löydät laadukkaan valikoiman paikallisia herkkuja ja makuelämyksiä, höystettynä kauden erikoisuuksilla. Saavu extempore paikan päälle tai varaa pöytä seurueellesi ennakkoon!
Tutustu ravintola Välkkeen á la carte listaan tästä.
 
 

Lokkilinna
Lokkilinnan ravintola on tunnettu maittavan ruoan lisäksi henkeä salpaavasta näköalasta; kultainen ranta ja meri siintää suoraan edessäsi. Tämän parempaa maisemaa saa etsiä! Buffet-lounas on tarjolla arkisin ja á la carte ravintola palvelee päivittäin. Kesäisin herkullisten annosten ja raikkaiden drinkkien lisäksi pääsee nauttimaan livemusiikista lasitetulle terassille, jonne pääsee esteettömästi sekä sisäkautta hissillä että ulkokautta ramppia pitkin.
Tutustu Lokkilinnan kattaviin palveluihin tästä.

 

Kalajoki Golf klubiravintola
Kalajoki Golf on yksi Suomen pidetyimmistä ja arvostetuimmista kentistä. Golfkeskus sijaitseekin upealla paikalla meren äärellä. Kesäkaudella klubiravintola palvelee sekä lajin parissa viihtyviä että muita vierailijoita. Vaikka golf ei kuuluisikaan harrastuksiisi, olet lämpimästi tervetullut syömään ja viihtymään!
Lounas on tarjolla päivittäin klo 11-15. Kurkkaa viikon lounaslista täältä.

 

Raitin ravintola
Herkuttelijan paratiisi Raitin ravintola sijaitsee Kohtaamispaikka Loistossa, heti valtatie 8-varrella. Ravintolaan on täysin esteetön kulku, inva-wc sijaitsee ihan vieressä ja automaattisesti avautuvat ovet toivottavat tervetulleeksi. Raitin ravintolasta löydät Kotipizzan sekä Rollsin pettämättömät herkut. Tule nauttimaan paikan päälle tai tilaa haluamasi annokset etukäteen verkkokaupasta ja nouda! Kun nälkä yllättää, helpotusta löytyy täältä: Raitin Ravintola – Monipuolinen ravintola Hiekkasärkillä Kalajoella

 
Kuule kokemuksia

 

Kokemuksia esteettömästä vierailusta Kalajoella voi lukea Palmuasema – Esteetön matka by Sanna Kalmari blogikirjoituksesta täältä.