Hösten i Kalajoki

UPPLEV DET MÅNGSIDIGA KALAJOKI OM HÖSTEN!

Välkommen att njuta av den stämningsfulla hösten på vårt havsnära turistcentrum! Den mångsidiga naturen och de lättillgängliga naturstigarna vid Kalajoki erbjuder många möjligheter att njuta av den färgrika hösten. I Kalajoki förenas den havsnära naturen, böljande moskogar och de mångsidiga landskapen längs med ån. När kvällen mörknar lönar det sig att hålla ögonen öppna: de fantastiska norrskenen kan överraska dig! Den största delen av Kalajokis tjänster håller öppet året runt, så när du kommer på semester kan du koncentrera dig på det väsentliga och att njuta av den stämningsfulla hösten.

 

LÅT KALAJOKIS MÅNGSIDIGA NATUR FÖRTROLLA DIG

 

Siiponjoki förtrollar besökaren

Siipojokis naturstig mäter cirka 20 kilometer. Stigen börjar vid den nordliga ändan av sanddynerna och leder vandraren förbi ståtliga tallmoar, stenfält och kärr till Siiponjoki strand i sandterräng. Siiponjoki lämpar sig utmärkt för vandring och en del av rutten kan också köras med terrängcykel eller fatbike. Ta med familjens småttingar på en kort utflykt längs med åstranden och avsluta utfärden vid lägerelden vid Pleuna rastplats.

Sanddynernas plankstigar och fågelskådarnas Vihaslahti

En plankstig på över 2 km löper längs med Sanddynernas strandvyer och fortsätter som en grusig terrasstig till Vihas-Keihäslahti naturskyddsområde. Du kan ta dig fram längs med stigen till fots eller med cykel. Stigen lämpar sig också för barnvagnar och rullstolsburna personer. I Vihaslahti finns ett fågeltorn och en plats där man kan göra upp en lägereld samt torrtoalett och ett guidningsskjul. Många fågelarter lever i Vihaslahti. Här kan du se olika fåglar äta och häcka. Fortsätt resan från Vihaslahti bara ett stenkast bort till Maristonpakat, som du nu kan utforska längs med fantastiska stigar med trappor.

Hyr en fatbike för en timme, en dag eller hela semesterveckan!
Cykeluthyrning vid Tapion tupa, Safaritalo, Sport House Kalajoki, Sea Fox Kalajoki eller Rautio Sports Surf Center

Bekanta dig med Kalajokis naturobjekt här.

 

MÖRKERÄVENTYR I ÄVENTYRSPARKEN PAKKA

Under höstlovsveckorna ordnar vi åter mörkeräventyr i Pakka! Under mörkeräventyret får deltagarna ta sig fram på äventyrsparken Pakkas banor i pannlampans sken. Äventyret avslutas vid en lägereld där man kan steka korv eller äta egen matsäck. Deltagarna kan också åka Megazipline i mörkret. En 330 meter lång Yölento-mörkeråkning från det största äventyrstornet i Europa är en garanterat oförglömlig upplevelse! Kom och upplev något alldeles unikt!

LÄS MER OM MÖRKERÄVENTYRET

 

KOPPLA AV OCH NJUT I VÅRT SPA

När du vill koppla av och njuta av värmen, svalka dig med ett dopp i poolen, och njuta av bastubad som värmer upp både kropp och själ.
SaniFani välkomnar dig och håller öppet varje dag!

 

SEA KALAJOKIS HAVSUTFÄRDER

Kom med och bekanta dig med den vackra skärgården i Rahja eller med den krispiga höstluften i Maakalla! Våra erfarna skeppare kan ta dig på en minnesvärd resa på den nya farkosten DMS Matilda. Under utfärden kan du också höra intressanta berättelser om nutiden och det förflutna i Rahja skärgård och Maakalla. På hösten kan vi också erbjuda fisketurer och kvällar i kåta eller bastu i skärgårdens hjärta, på Eteläkalliokari. Utfärden blir av om minst 4 personer deltar. Högst 8 personer får plats på båten, och båten har uppvärmd hytt. Båtturerna görs på DMS Matilda, och turen startar vid Keskuskari båthamn.

BOKA EN TUR VID HAVET

 

 
AKTIVITETER FÖR VARJE VÄDER

Kalajoki har aktiviteter för varje väder, även inomhus! Vid mötesplatsen Loisto kan du shoppa och äta. Om du vill göra av med lite energi, gå till SuperPark Kalajoki. I golfsimulatorn Golfkeisari som öppnats i Meinala kan du träna din swing dygnet runt om du vill, oberoende av väder. Kalajoki har ett brett utbud av specialaffärer för den som vill shoppa. Eller hur låter det med discobowling, escape room eller Kalajoki havsnaturcenter?

TIPS FÖR INOMHUSAKTIVITETER

 

GOTTA DIG MED LÄCKRA DELIKATESSER

Efter en lång dag utomhus är allt du behöver ett gott mål mat i gott sällskap. Vad känner du för i dag? En mör biff, en saftig burgare eller varm soppa? Kalajoki har ett mycket mångsidigt och högklassigt restaurangutbud. Vi kan erbjuda dig din favoriträtt i en trivsam miljö. Hitta din favorit i Kalajokis mångsidiga restaurangutbud!

KOLLA IN UTBUDET AV RESTAURANGEN

 

BO TRIVSAMT

Vill du hyra en hemtrevlig stuga, boka ett bekvämt hotellrum eller lyxa till det med en svit?
Du väljer – Kalajoki kan erbjuda alla alternativ!

GODNATT

 

VID HUSDJURSGÅRDEN HULIVILI KAN DU SKÖTA OM DJUR

På Höstlovet kan du ta hand om djur vid husdjursgården HuliVili. Vi bjuder också på roliga evenemang för hela familjen.