Hållbar turism i Kalajoki

Kalajoki och dess underbara turistcentrum är omgiven av den magiska skärgårdsnaturen, lummiga moskogar och hundratals små öar. Vi vill att vårt turistcenter ytterligare ska utveckla sin hållbarhet och sin livskraft. Det innebär att området och tjänsterna ska utvecklas även i fortsättningen genom ansvarsfulla och långsiktiga åtgärder.  Ansvarsfullheten styr våra val och funktioner. Vi uppmuntrar även lokala företag, turister och invånare att göra samma sak. Vi förbinder oss att arbeta långsiktigt för hållbar turism i Finland. Visit Kalajoki deltar tillsammans med Kalajoki stad i det internationella kvalitetsprogrammet Sustainable Travel Finland. För att lyckas med detta behöver vi hjälp av alla som bor och semestrar i Kalajoki. Vi vill bevara ett femstjärnigt Kalajoki även för kommande generationer, flera hundra år framåt.

Välkommen på en gemensam resa – mot ett mer hållbart Kalajoki!

 

Lokalt samarbete och miljövänliga tjänster

Visit Kalajoki medverkar i programmet Sustainable Travel Finland för hållbar turism. Vi eftersträvar också att nå en regional certifiering som visar hur engagerade vi är i vårt ansvarsarbete. Vi stöder och instruerar även lokala företag inom hållbar utveckling.

Flera boenden, restauranger och aktivitetsaktörer har redan ett miljö- eller kvalitetsprogramcertifikat eller håller på att avlägga ett sådant som bäst.

Sustainable Travel Finland-programmet har certifierat:
Kalajoki Keskusvaraamo
Hiekka Booking 

Företagen som är med och avlägger Sustainable Travel Finland-programmet för hållbar turism:
Sandy Kelt & Dyyni
Kalajoki Golf 
Varaamökki.com
Seikkailupuisto Pakka
Arelon
Kohtaamispaikka Loisto
SuperPark Kalajoki
Rantakalla
Lokkilinna
Tapion Tupa

Kolla in Sustainable Travel Finland -programmet
Vi minimerar klimateffekterna

Du kan åka kollektivt ända fram från de buss- och tågstationer som finns närmast dig. När du rör dig i vårt turistcentrum behöver du ingen egen bil. Vi föredrar och rekommenderar ekologiska sätt att ta sig fram och njuta av naturen! Du kan ta dig fram enkelt och tryggt genom att promenera, cykla, paddla, åka elsparkcykel eller till och med paddla eller simma runt på en sup-bräda. Du kan enkelt ladda din elbil på flera laddningsställen i Kalajoki centrum och vid sanddynerna.

Cykla
Vi älskar naturen

Den rena, mångsidiga skärgårdsnaturen ligger oss nära om hjärtat och vi vill gärna värna om den. Bland annat Rahja skärgård är ett av våra viktiga naturskyddsområden vid Bottenvikens kust. Vi vill bevara mångfalden i naturen och råder alla att röra sig längs med färdiga naturstigar och -rutter. Naturens gåvor kan utnyttjas inom ramen för allemansrätten på offentliga skogs-, park- och strandområden. Vi tar tillsammans hand om den allmänna renligheten; alla plockar upp sitt eget skräp när de går på utfärd.

Femstjärnigt tips! Ladda ner appen Outdooractive – Appen fungerar som en digital guide, och på det sättet har du alltid Kalajokis underbara friluftsstigar med dig!

 

Bege dig till resan
Du är hedersgäst hos oss

Du är varmt välkommen hos oss oberoende av kön, sexuell läggning, religion, ålder, nationalitet och funktionshinder.
Vi respekterar varandra. Alla har rätt till ett avkopplande och jämlikt besök i Kalajoki.

Vi stöder lokala företag

Kalajoki har ett omfattande och mångsidigt utbud av företag och därför prioriterar vi lokala tjänster, produkter och ingredienser. Vi uppmuntrar också turister och besökare att utnyttja det fina utbudet och de mångsidiga möjligheterna vid vårt turistcentrum!

Vi samarbetar med lokala föreningar och företag – dessa organisationer är den bärande kraften för hela Kalajokiturismen.

Tue paikallista
Alla kan dra sitt strå till stacken för hållbar turism

Finland har som mål att bli ett av världens mest ansvarsfulla och trygga resmål och att vara föregångare och vägvisare för hela världen.
Visit Kalajoki har undertecknat och förbundit sig vid Visit Finlands tio instruktioner för hållbar turism som respekterar vår natur och kultur.
Alla finländska medborgare och turister runtom i världen kan stödja hållbarheten i vårt vackra hemland genom att förbinda sig att följa dessa Sustainable Travel Finland-instruktioner under sitt besök.

Läs Sustainable Travel Finland -engagemanget
Ansvarsfullheten går hand i hand med vår verksamhet och vi kommunicerar om det

En del av den ansvarsfulla, hållbara verksamheten är transparent, öppen och ärlig kommunikation.
Information och upplevelser av vårt hållbara turistcenter i Kalajoki hittar du också på Visit Kalajoki-bloggen (på finska) och i våra somekanaler! 

Bloggen: www.visitkalajoki.fi/blogit

Om du har tankar om hållbar turism vid Kalajoki, tveka inte att kontakta oss!

Facebook Kalajoki