Langin Kauppahuone

Detta unika besöksmål i gamla staden i Brahestad önskar alla resenärer välkomna!

Vid Pekkatori ligger café- och boutiquehotellet Langin Kauppahuone, som restaurerats i en ståtlig 1800-talsstil och som även är butik och showroom för det finländska varumärket Utua.

Langin Kauppahuone är en upplevelserik caférestaurang, bod och boutiquehotell som andas 1800-tal. Kauppahuone fortsätter detta mer än 200 år gamla handelshus traditionella verksamhet och förtäljer samtidigt berättelser om det liv som levdes i handelshuset och om historiska personer. Husets byggherre, patron och handlare, Johan Lang, var en gång i tiden en av de främsta handlarna i Finland. Mer om handelshusets intressanta liv berättar också historierna om Sofia Lybecker, kapten Byström och bodjungfrun Anna.

På samma gårdsplan, i Langs huvudbyggnad, ligger även en varumärket Utuas butik och showroom. Utua är ett finländskt varumärke, som med produkter av hög kvalitet erbjuder vardagslyx. Utuas historia fick sin början i skinnväskor av hög kvalitet och idag omfattar sortimentet förutom väskor även dräkter och kläder. Hos Utua innebär vardagslyx hållbara val, material av hög kvalitet samt vackra former och färger, utan att förglömma funktionalitet.

Helheten är lättillgänglig och från riksväg 8 i höjd med Brahestad är det lätt att ta en avstickare för en kopp kaffe och shopping bara ett par kilometer bort.

Langin Kauppahuone
Kirkkokatu 19, Raahe
+358 44 240 2481
www.langinkauppahuone.fi