Trivsamt i centrum

Kalajokis centrum blomstrar och utvecklas!

I Kalajokis centrum hittar du både toner av det förgångna och moderna tjänster. Här råder en avslappnad atmosfär, utan utrymme för buller och brådska. Trots det bjuder centrum på mångsidiga affärer och rikligt med evenemang. Helheten gör dig på gott humör. Centrum har förnyats i en snabb takt under de senaste åren och varje år har fört med sig något nytt. Från Hiekkasärkät turistområde är det 8 kilometer till shoppingen i Kalajokis centrum – ett avstånd som du lätt cyklar eller kör med bil!

 

Kultur och evenemang

Ledigt och avslappnat

Ströva mellan olika jippon bland lokalbefolkningen, kolla in olika musikuppträdanden tillsammans med kompisgänget under stadsfestivalen Kajari, eller kila helt enkelt iväg på bio.

Även i centrum ordnas evenemang och aktiviteter året om. Sommarens evenemang i Plassi, dvs. gamla stan, ordnas i huvudsak på Havula herrgårds idylliska gårdsplan, där du kan beundra konstutställningar med en kopp kaffe i handen, njuta av Havula Jazz eller utforska din konstnärliga sida under gårdskonst-veckan. Evenemang som återkommer i centrum år efter år är bland andra Jussi-statyns mösspåläggning på valborg, Havula Jazz & Blues, stadsfestivalen Kajari, Pauhamat – soaréer inom handel och kultur och de traditionella marknaderna i Plassi.

 

Caféer och restauranger

Låt oss ta en paus eller två

Man blir hungrig av att strosa runt i affärer! Hur skulle det vara med ett glas vin eller en ordentlig kopp kaffe för att pigga upp sommardagen? Låt oss sätta oss på terrassen i sommarvädret och följa med människoströmmen längs med bygatan. Smaka på klassiker eller prova något nytt och annorlunda. De personliga caféerna och restaurangerna serverar smakrika minnen i alla väder och alltid med gott humör.

 

Affärer

Allt inom räckhåll

Oberoende om du letar efter souvenirer till dig själv eller en vän eller vill fylla på kylskåpet hittar du i Kalajoki centrum både originella småbutiker och mångsidiga affärer inom dagligvaruhandeln. Centrum har ett särskilt brett urval i passande storlek och småbutikernas sortiment både överraskar och förtjuser. Ingen behöver stå i kö eller försvinna i timtal bland mjölkhyllorna. Det är lätt att hitta delikatesser och presenter! Låt vardagsstressen vara och njut av en skön semesterbris.

 

Tjänster

Någonting nytt och uppiggande på semestern

Fick vinden tag i frisyren eller är det bara annars dags för ett besök i frisörstolen? Något nytt och uppiggande kan även vara en ansikts- eller fotbehandling, eller varför inte en manikyr eller fransförlängning? Efter några aktiva dagar gör en stund på massagebordet gott. I Kalajoki hittar du dessa och många andra tjänster, till och med utan tidsbokning.