Karleby

Ensam och tillsammans, på sommaren och på vintern. Kultur och motion, landsbygd och stadsliv. Karleby är en stad som bjuder på överraskningar och belönar med sin mångsidighet och livskraft. Mitt i brådskan kan du lugna ner dig i idylliska Neristan eller spendera din tid i vackra Havsparken vid havet. Om du vill shoppa finns både inhemska och internationella affärskedjor och unika privata butiker i Karleby. Otaliga evenemang med utbud både för motions- och kulturintresserade är ett kapitel för sig. Men det bästa är att det är lätt att komma till Karleby: med bil, tåg eller flyg. Leende Karleby välkomnar både barnfamiljer så som också kulturhungriga besökare från när och fjärran. Vi erbjuder vårt bästa på alla årstider.

Det är lätt att komma till Karleby!

www.visitkokkola.fi

 

TOP 5 – Upplevelser i Karleby

1. Evenemang
Karlebys utbud av evenemang är ett verkligt ymnighetshorn. Det finns mycket att välja mellan från kultur till motion och allt däremellan.

2. Havsparken
Havsparken nära bostadsmässområdet har blivit karlebybornas vardagsrum dit också turister är varmt välkomna. Vid Havsparken finns också terminalen för m/s Jenny som regelbundet går till Tankars fyrö.

3. Natur utflyktsplatser
Endast ett par kilometer från Karleby centrum ligger Elba och Harrbåda naturstigar. En bilfärd borta väntar Årets utflyktsplats Vattajanniemi samt Ohtakari holme på besökare.

4. Kaffe, mat och dryck
Du kan vila fötterna och njuta av god mat på trivsamma kaféer och matplatser i stadens centrum eller till exempel invid havet.

5. En rundtur i Neristan
En rundtur i Gamla staden dvs. Neristan erbjuder en tidsresa till svunna tider och skeppsredares, sjömäns och köpmäns tidevarv.