Bli aktiva utomhus

Låt havsvinden rufsa om ditt hår. Erövra dynerna vid soluppgången. Spela en beachvolleymatch. Klättra, suppa och kitesurfa. Ta ett dopp i vaken. Segla med en galeas till fyrholmen. Hitta de klurigaste geogömmorna och upplev upptäckandets glädje. Ta med dig familjen och de bästa kompisarna.

Kalajokis under lockar till aktiviteter – under alla årstider!

Besök vattenparken

 • Läs mer  →

  Vattenparker

  JukuPark som har öppet på sommaren ligger i hjärtat av sanddynernas turismområde. I området finns hisnande vattenrutschbanor som man åker med ring, fartmatta eller traditionellt. Stora pooler, bastur, trivsamma områden för soldyrkare med altaner samt flera nöjesparksattraktioner och -faciliteter. Grillkioskerna, kaféerna, kioskerna och uteserveringarna betjänar våra hungriga och törstiga gäster.

  Vattenparken JukuPark
  Jukupolku 3-5
  +358 8 469 2308
  www.jukupark.fi

  divider

  I Tapioland njuter vi på sommaren av solen och det varma vattnet i utomhusbassängen. Både vuxna och barn gläder sig också åt vattenrutschbanan och för besökarna finns bastur och duschar.

  Tapioland
  Tapion Tupa
  Matkailutie 3
  +358 8 466 622
  www.tapiontupa.com

Vandra och utflykter

 • Läs mer  →

  Utflykter till landsbygden, ut till sjöss och till skärgården

  Guidade havsutflykter till öarna Maakalla och Ulkokalla samt programtjänster på sanddynerna, vid Siiponjoki och i Rahja skärgård.

  femEmare Oy
  +358 40 722 6401
  www.fememare.fi

  divider

  Hiekkasärkkien Ohjelmapalvelut Oy ordnar paddlingsturer, vattenskotersafarier, terrängcykelturer med mera.

  Hiekkasärkkien Ohjelmapalvelut Oy
  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  +358 45 111 6633
  www.hsop.fi

  divider

  Kalajoki naturum ordnar guidade vandringar och temaäventyr för besökare i alla åldrar på naturcentrets utställning och i den närliggande naturen. Naturum är också startpunkten för naturutflykter och här får man kartor över och tips om de bästa natur- och utflyktsmålen i Kalajokiområdet och på Bottenvikens kust.

  Kalajoki Visitor Centre
  Forststyrelsen
  Jukupolku 5
  +358 20 639 7007
  www.utinaturen.fi/sv/kalajokinaturum

  divider

  Segla till Maakalla med galeasen Ansio! Galeasen Ansio är en tvåmastig traditionell träskuta vars unika skönhet bedårar! Ansio ritades utifrån de ursprungliga linjeritningarna, en halvmodell och ett fotografi på galeas Ansio som byggdes i Kalajoki 1891. Tidtabellen för seglingar finns på hemsidan. Avgång från Konikarvo fiskehamn i Rahja skärgård.

  Galeasen Ansio
  +358 44 270 4358
  www.plassi.fi

  divider

  Maakalla och fyrön Ulkokalla
  Maakalla är en unik ö cirka 18 km från kusten. Ön är ett självstyrelseområde med tiotals fiskarstugor, en vacker träkyrka och ett fiskemuseum. På Ulkokalla finns en fyr och fyrvaktarstuga. Till Maakalla kommer du till exempel med taxibåt och galeasen Ansio. Till Ulkokalla kommer du med taxibåt.

  Rahja skärgård
  Rahja skärgård, med sina hundratals öar, stiger i och med landhöjningen långsamt upp ur havet. I Rahja kan man se skärgårdens naturtyper, allt från de gamla skogarna i innerskärgården till skären vid det öppna havets rand. På många ställen kan man se den traditionella skärgårdskulturen i form av fiskebyar samt fortfarande blommande ängar och hagmarker. Rahja skärgård är skyddat utflyktsmål för t.ex. kanot-, eller SUP-paddling turer eller en skidtur på vintern.
  www.utinaturen.fi/sv/rahja

  Siiponjoki naturstig
  Avresa och återkomst
  Den 20 km långa naturstigen går tvärs över fina tallmoar till Siiponjoki strand. Längs med stigen finns en kåta och tre vindskydd. Ån slingrar sig i sandmarken och formar konstant om sin fåra, den skapar en magisk stämning och på dess stränder bildas ställvis frodiga lundar i den i övrigt ljusa moskogsterrängen. Åmynningen förgrenar sig innan den når ut i havet i Rahja skärgård. På naturstigen upplever du det bästa av Kalajokis landskap.

  Tapion Tupa
  Matkailutie 3
  +3588 466 622
  www.tapiontupa.com

Golfa

 • Läs mer  →

  Golf

  En högklassig och fin 18-hålsbana med parivärdet 73 mitt i den unika naturen på sanddynerna. Banans smala fairways och breda bunkrar med fin sand erbjuder en tillräcklig utmaning för spelare på alla nivåer. Också ett mångsidigt träningsområde. Par 3-bana som är öppen för alla där man kan prova grenen utan green card. Också nybörjarkurser!

  Kalajoki Golf
  Tiitaival 59
  +358 10 505 5510
  www.kalajokigolf.fi

Dra ut på äventyr

 • Läs mer  →

  Aktivitets- och lekparker

  Invid hotellreceptionen hittar du Santa’s Sanis roliga inomhuslekpark för familjens minsta! Rutschkanor och bollhavet lockar till lek! Öppet dagligen kl. 9–20.

  Santa’s Sanis inomhuslekpark
  Jukupolku 5
  +358 8 469 2500
  www.santashotels.fi

  divider

  SuperCorner Kalajoki erbjuder från våren 2018 motionsglädje till besökare i alla åldrar! Roliga aktiviteter erbjuds både inomhus och utomhus under tak. Barn gläder sig åt SuperCorners mångsidiga äventyrsaktiviteter och ungdomarna tilltalas bland annat av freestyle-området med studsmattor, foampoolen och Air Track-banan för volter. Vuxna får underhålla sig bland annat på testplatserna för olika grenar, till exempel hockeyskottskjutning och bobollsbanan
  med hastighetsmätare.

  SuperCorner Kalajoki
  Ostoskylä Raitti (öppnas våren 2018)
  Matkailutie 312

Rid

 • Läs mer  →

  Ridning

  Högklassig och upplevelserik ridverksamhet på sanddynerna året om, under ledning av yrkeskunniga lärare och med erfarna, kunniga och pålitliga hästar. Terrängturer på havsstranden och slingrande på sandmoarna, ridlektioner för ryttare på olika nivåer på paddock och i manege samt veckosluts-, semester- och sommarkurser i samarbete med
  lokala logiföretag.

  Hästgården Merenrannan Ratsutila
  Ratsutie 30
  +358 40 567 9220
  www.merenrannanratsutila.fi

  divider

  Horse riding treks, riding lessons and theme days for groups.

  Hästgården Tuomiston hevostila
  Torvenkyläntie 291, Himanka
  +358 44 377 4098
  www.tuomistonhevostila.fi

  divider

  Arbetshästgården Pohjanmaan Vossikka ordnar utbildningar om arbetshästverksamhet enligt avtal samt skjutsningar och åkturer med häst på evenemang och fester samt privat. Vid bäcken Korpipuro vid gården finns en bastu och en lappkåta dit man kan beställa mat och program. Avståndet från Kalajoki är cirka 35 minuter med bil.

  Pohjanmaan Vossikka
  Pyhänkoskentie 646, Ylipää
  +358 440 102 880
  www.vossikka.com

Suppa & vindsurfa

 • Läs mer  →

  SUP och vindsurfing

  Nybörjarundervisning och kurser för grupper i SUP-paddling, vindsurfing, och kitesurfing samt SUP-paddlingsturer. Uthyrning av SUP- och surfingbrädor på sommaren.

  Rautio Sports Surf Center
  Top Camping Kalajoki
  Tuomipakkaintie 20
  +358 44 546 0090
  www.surfcenter.fi

Spela minigolf

 • Läs mer  →

  Minigolf

  Två fascinerande banor, en fritidsbana och tävlingsbanan Fun Fun. Utrustning kan hyras i närliggande Beach Bar Surffari.

  Top Camping Kalajoki
  Tuomipakkaintie 20
  +358 8 469 5200
  www.kalajokicamping.fi

  divider

  Utöver en vattenpark finns det i Jukupark en minigolfbana som ingår i inträdesavgiften.

  WaterPark JukuPark
  Jukupolku 3-5
  +358 8 469 2308
  www.jukupark.fi

Spela beachvolley & fotboll

 • Läs mer  →

  Strandvolleyboll och -fotboll

  Mellan restaurang Dyyni och Kalajoki Campingområde finns fyra strandvolleybollplaner som har öppet från maj till slutet av augusti. Planerna kan fritt användas av enskilda spelare och familjer. Bolluthyrning på Kalajoki Camping eller hos Safaritalo.. Kontakta oss om du vill ordna en turné eller ett evenemang med strandvolleyboll eller strandfotboll!

  Strandvolleybollplaner
  Dyynitie 4
  +358 46 923 5530

  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  +358 45 111 6633
  www.hsop.fi

Hyr utrustning & åkdon

 • Läs mer  →

  Fordon

  Med Kamusen Liikenne Oy reser du tryggt och bekvämt! Modernt utrustade bussar för 16–61 personer.

  Kamusen Liikenne Oy
  Kalajoentie 9
  +358 8 469 4400
  www.kamusenliikenne.fi

  divider

  Fyrhjulingsturer
  Se dig om på sanddynerna på en guidad fyrhjulingssafari! Vi har också uthyrning av fyrhjulingar och fyrhjulingar för barn.

  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  +358 45 111 6633
  www.hsop.fi

Hyr utrustning & åkdon

 • Läs mer  →

  Utrustningsuthyrning

  Hyr vattenskoter, vattenskidor, SUP- eller surfingbräda, kanot, havskajak, banan, flytväst, våtdräkt, fyrhjuling, cykel, fatbike, trampbil, sparkbräda, rullskridskor, Segway, skateboard, frisbeediskar, en badklar utomhusbubbelpool till din stuga eller varför inte en traktor! På vintern snöskotrar med utrustning för barn och vuxna, skidor, snöskor, skridskor, gångstavar, sparkstöttingar och pulkor.

  Hiekkasärkkien Ohjelmapalvelut Oy
  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  +358 45 111 6633
  www.hsop.fi

  divider

  På sommaren hyr vi ut surfing- och SUP-brädor och på vintern utrustning för vintersurfing. Vi har även jopocyklar för barn och vuxna, BMX-cyklar och elcyklar.

  Rautio Sports Surf Center
  Top Camping Kalajoki
  Tuomipakkaintie 20
  +358 44 546 0090
  www.surfcenter.fi

  divider

  I äventyrsparken Pakka kan du under parkens öppettider hyra frisbeegolfdiskar och Pakkagolf-utrustning.

  Äventyrsparken Pakka
  Tuomipakkaintie 19
  +358 40 534 0837
  www.seikkailupuistopakka.com

   

Prova karting eller vattenscooter

 • Läs mer  →

  Karting och vattenskoteråkning

  Karting
  Fartfylld asfaltbana utomhus, vars höjdskillnader gör körningen mångsidig. Sommarkarting och iskarting på vintern. Den förnyade 700 meters banan öppnades i juni 2017!

  Vattenskid- och vattenskoteråkning
  Hyr en vattenskoter eller vattenskidor och ta kurs mot stänket! I vattenskoterhyran ingår våtdräkt och flytväst.

  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  +358 45 111 6633
  www.hsop.fi

Åk på natursafari

 • Läs mer  →

  Åk på natursafari

  Se dig om på sanddynerna på en guidad fyrhjulingssafarie eller nöskotersafarie. Gå med på en guidad snöskovandring eller hyr snöskor, skridskor eller långfärdsskridskor och glid ut på isen! Gå på paddlingstur, vattenskotersafarie, terrängcykeltur, stavgångstur, fisketur, ridvandring eller åka skidor.

  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  +358 45 111 6633
  www.hsop.fi

Spela frisbeegolf

 • Läs mer  →

  Frisbeegolf

  Finlands första frisbeegolfbana som fått den internationella AA1-klassificeringen slingrar sig fram i sanddynernas hjärta, i närheten av alla tjänster. 18-hålsbanan har öppet året om. Spelavgifter, bankartor, resultatkort och uthyrning av utrustning på Äventyrsparken Pakka. Som nyhet har vi det festliga Pakkagolf! Guidningar och Pro Shop har öppet
  under Äventyrsparken Pakkas öppettider.

  Hiekkasärkät DiscGolfPark
  Äventyrsparken Pakka
  Tuomipakkaintie 19
  +358 40 534 0837
  www.seikkailupuistopakka.com

Fiska

 • Läs mer  →

  Fiske

   

  divider

  Mete sedan 1978. Utrustning, guidning, rökeri, kafé och restaurang med uteservering på stranden. Dra upp middagen för hela gänget i laxdammen, vi röker din fångst och serverar den med tillbehör, i rian eller på strandserveringen. Du kan också beställa färdiga fiskrätter, specialkaffe och -öl samt drinkar. Mötes-/festrum i en separat ria och en smyckesaffär.

  Lohilaakso
  Tahkokorvantie 39
  +358 400 851 186
  www.lohilaakso.fi

  divider

  I Tapion Tupa kan du köpa fisketillstånd för Rahja skärgård.

  Tapion Tupa
  Matkailutie 3
  +358 8 466 622
  www.tapiontupa.com

Skida

 • Läs mer  →

  Skidåkning

  Motionsslingorna i närheten av Kalajoki turismområde omvandlas på vintern till ett stort spårnät, till största delen med belysning. Spåren sträcker sig ända till Skidstugan och därifrån flera kilometer mot havet och vackra Maristo i Letto och Vihaslahti.

  Vallning och uthyrning av skidutrustning:
  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  +358 45 111 6633
  www.hsop.fi

Promenera, jogga & orientera

 • Läs mer  →

  Gång och löpning

  Sanddynernas plankstigar
  Plankstigarna som slingrar sig fram i sanddynernas strandlandskap erbjuder en utmärkt möjlighet för promenader i sanden. Plankstignätet på turismområdet är flera kilometer långt. Längs med stigen finns guidetavlor och soptunnor.

  Motionsslingor
  På de vackra tallmoarna i närheten av sanddynernas turismområde slingrar sig en motionsslinga för stavgångare och löpare. Motionsslingan sträcker sig ända till Skidstugan och därifrån flera kilometer mot havet och vackra Maristo area close to Vihaslahti.

  Friluftskartor över området:
  Kalajoki naturum
  Jukupolku 5
  +358 20 639 7007
  www.utinaturen.fi/sv/kalajokinaturum

  Kalajoki kartor »

Sök cacher

 • Läs mer  →

  Geocaching

  Geocaching är en utomhusaktivitet där man letar efter gömmor med hjälp av satellitpositionering på intressanta ställen i hela världen. Aktiviteten passar alla eftersom man själv väljer var och hurdana gömmor man besöker.

  I Kalajoki finns det många gömmor som kan sökas med bil, på cykeln, till fots, med kanot, på skidor eller till och med genom att klättra. När du är ute och letar har du samtidigt tillfälle att bekanta dig med de fantastiska naturobjekten i Kalajoki och lära dig intressanta saker från lokalhistorian.

Paddla & åk snöskoter

 • Läs mer  →

  Paddling och snöskoterturer

  Uthyrning av kanoter, havskajaker och flytvästar samt paddlingsturer.

  Hiekkasärkkien Ohjelmapalvelut Oy
  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  +358 45 111 6633
  www.hsop.fi
  divider

  Olika långa snöskotersafarier till fina ställen i Kalajoki. Alla våra skoterturer är inklusive körutrustning (hjälm, skyddshuva, körhandskar och -skor, snöskoteroverall),
  handledning och körundervisning, bränsle, matsäck och försäkring för snöskotern. Vi har också uthyrning av snöskotrar och körutrustning.

  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  +358 45 111 6633
  www.hsop.fi

spotting fåglar

 • Läs mer  →

  Fågeltorn

  Vihaslahti fågeltorn och naturskyddsområde
  Havsviken Vihaslahti är levnadsmiljön för ett flertal olika fåglar. Här kan man se många arter söka efter föda och häcka. Vihaslahti hör till Vihaslahti-Keihäslahti naturskyddsområde. Vihaslahti nås till fots längs med plankstigarna från sanddynernas turismområde. Avståndet till exempel från Kalajoki naturum är kring fyra kilometer enkel väg. I Vihaslahti-viken finns kåta, fågeltorn, lägereldplats, wc och skylttak.

  http://www.luontoon.fi/kalajoenluontokeskus

kitesurfa & kiteskida

 • Läs mer  →

  Kitesurfing och snowkite

  Kitesurfing- och snowkitekurser. Nybörjarundervisning och kurser för grupper i vindsurfing, kitesurfing och SUP-paddling samt SUP-paddlingsturer.

  Rautio Sports Surf Center
  Top Camping Kalajoki
  Tuomipakkaintie 20
  +358 44 546 0090
  www.surfcenter.fi

Åk skridskor & gå med snöskor

 • Läs mer  →

  Snöskogång

  En snöskovandring sätter fart på blodcirkulationen och ger dig rosiga kinder. Gå med på en guidad snöskovandring eller hyr snöskor och gör en utflykt på egen hand i naturen i Kalajoki!

  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  +358 45 111 6633
  www.hsop.fi

cykla

 • Läs mer  →

  Cykling

  Hyr en vanlig cykel, citycykel, terrängcykel, jopo, chopper eller fatbike och trampa dig till nya rutter och Kalajokis många besöksmål! Vi hyr också ut barnsitsar och cykelkärror.

  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  +358 45 111 6633
  www.hsop.fi

  divider

  Cykla i det fantastiska sanddynslandskapet eller på utmärkta rutter i skogen! Du kan hyra en cykel på Tapion Tupa.

  Tapion Tupa
  Matkailutie 3
  +358 8 466 622
  www.tapiontupa.com

  divider

  Cykla till häftiga äventyr. Rautio Sports Surf Center hyr ut jopocyklar i barn- och vuxenstorlekar, BMX-cyklar och elcyklar.

  Rautio Sports Surf Center
  Top Camping Kalajoki
  Tuomipakkaintie 20
  +358 44 546 0090
  www.surfcenter.fi

skejta & åk skoter

 • Läs mer  →

  Skateboard, trickscooter, segway med mera

  Hyr barns och ungas favoriter och slipp ha det långtråkigt! På en skateboard eller sparkbräda glider du skönt fram på asfalten. Vi hyr även ut rullskridskor, trampbilar för barn och vuxna samt Segways.

  Safaritalo
  Merisärkäntie 10
  +358 45 111 6633
  www.hsop.fi

Segel

 • Läs mer  →

  Galeasen Ansio

  Segla till Maakalla med galeasen Ansio! Galeasen Ansio är en tvåmastig traditionell träskuta vars unika skönhet bedårar! Ansio ritades utifrån de ursprungliga linjeritningarna, en halvmodell och ett fotografi på galeas Ansio som byggdes i Kalajoki 1891. Tidtabellen för seglingar finns på hemsidan. Avgång från Konikarvo fiskehamn i Rahja skärgård.

  Galeasen Ansio
  +358 44 270 4358
  www.plassi.fi