Kalajoen pulkkamäet

Lokkilinnan pulkkamäki

Hotelli- Ravintola Lokkilinnan vieressä on suuri leveä rinne pulkkailuun ja lumisurffaukseen. Useat pienemmät dyynit alempana rannalla tarjoavat mäen myös perheen pienimmille. Pulkkamäen vieressä sijaitsevassa Hotelli- Ravintola Lokkilinnassa voit lämmittellä ja herkutella lounasta Lokkilinnan uudistuneelta à la carte -listalta.

Tekomäen pulkkamäki

Kalajoen hiihtomajan läheisyyteen rakennetun tekomäen kylkeen on tehty latukoneella laadukas pulkkamäki. Pulkkamäelle käynti Metsolantien kautta.

Herrainpakan pulkkamäki

Herrainpakkojen alue muodostaa maltillisen pulkkamäen koko perheelle. Vieressä sijaitseva Santa’s Resort & Spa Hotel Sani mahdollistaa lämmittelyn ja kahvilla käynnin. Hotellin Ravintola Bistro tarjoaa myös ruokaa suurempaan nälkään.

 

Tapion Tupa – Vipukelkka ja pulkkamäki

Tapion Tuvan idyllisessä pihapiirissä on Hoijakka eli vipukelkka. Tapion Tuvan pihapiiriin rakennetaan myös auratusta lumesta talvinen liukumäki lapsille. Vipukelkan, mäenlaskun ja jääveistosten ihastelun lomassa voit lämmitellä Tapion Tuvalla ja nauttia perinteistä lähiruokaa. Tapion Tupa on kuuluisa herkullisista itse leivotuista munkeistaan. Mikä maistuukaan paremmalle ulkoilun jälkeen kuin munkki & kaakao 

 

Kalajoen keskusta – Jäähallin pulkkamäki

Kalajoen jäähallin ja Jussi Jokisen puiston vieressä sijaitseva mäenlaskupaikka tarjoaa mukavat vauhdit perheen pienimmille. Mäessä on loivempi ja jyrkempi puoli, joten lasku-uran voi valita taitotason mukaan. Pulkkamäen vierestä lähteen Merenojan kuntorata, valaistu hiihtolatu, jota pulkalla laskijoiden on syytä varoa. Turvallisin suunta laskea mäkeä on kohti Merenojan yhtenäiskoulua.

 

Maristonpakat – Vihaslahden taukopaikka
Maristonpakkojen hiekkaharjumaisema on kuin tehty mäenlaskuun. Harjun reunalla kasvavien puiden juuret ovat näkyvissä, luoden erikoisen maiseman.
Kävelymatkan päässä pakoilta on Vihaslahden taukopaikka, mistä löytyy katos tulentekoon ja ulkohuussit. Pääset Mariston pakoille Fatbike-pyörällä, kävellen tai hiihtäen Kalajoen uutta talvipyöräilyverkostoa pitkin.