Meloen Kalajoella

KALAJOEN LUONTO HOUKUTTELEE MELOMAAN

Kalajoen monipuolinen meriluonto tarjoaa upeita paikkoja elämyksiin kajakilla tai kanootilla liikkuen. Esimerkiksi suojaisa Rahjan saaristo on ainutlaatuinen kohde retkimelojalle rantautumis- ja tulentekopaikkoineen. Rahjassa voi nähdä saariston luontotyypit, sisäsaariston suojaisista metsistä avomeren laidalla oleville luodoille saakka. Venekarin päivätupa ja Koivukarin autiotupa tarjoavat suojaisan paikan tauolle, lisäksi saaristosta löytyy useampi yleiseen käyttöön tarkoitettu laavu.

Kalajoella on myös mahdollista kokea arktinen jäämelonta Perämerellä. Rahjan saaristo ja meri Kalajoen edustalla mahdollistavat kokemuksen, joka on verrattavissa Grönlannissa melomiseen. Miltä kuulostaisi avomeri, jääröykkiöt, suolaveden maku huulilla ja jäälautoilla kurkkivat hylkeet? Antaudu arktisen meren syleilyyn ammattilaisten johdolla ja tarjoa itsellesi ja aisteillesi jotain ennenkokematonta – ja satavarmasti unohtumatonta! Lue lisää

MELOMAAN AMMATTILAISEN OPASTUKSELLA

Safaritalo järjestää melontaretkiä Siiponjoelle ja Rahjan saaristoon. Saariston tunteva opas tutustuttaa sinut sisäsaariston luontoon ja metsähallituksen maihinnousupaikalla herkutellaan retkieväät. Melontaretki voidaan tehdä myös Siiponjoelle. Siiponjoki on unohtumaton pieni, mutkikas ja syvä joki. Jokivarsi on rehevää ja joki kiemurtelee tiensä hiekkaharjujen läpi.

Safaritalo
Merisärkäntie 10 Kalajoki
045 111 6633
www.safaritalo.fi

Lappis on luonnossa liikuttamisen ammattilainen, jonka kautta voit kokea luonnon huikeuden lukuisilla eri tavoilla. Tarjontaan kuuluvat melontaretket ja -kurssit, melontavarusteiden myynti ja vuokraus, luonto- ja fatbike-retket sekä saaristomajoitus.

Lappis
Musta 14, Raahe
050 370 7111
www.lappis.fi

 

RAHJAN SAARISTON TAUKOPAIKAT