KalaDOGi Show on toiveiden täyttymys

Blogi | keskiviikko 26.2.2020

Keski-Pohjanmaan kennelpiiri on järjestänyt kansainvälisen koiranäyttelyn jo useana vuonna. Aiempina vuosina tapahtuma on järjestetty mm. Kokkolassa ja Ylivieskassa. Vuoden 2019 näyttelyä suunnitellessa järjestäjät kokivat todellisen yllätyksen, kun Kalajoen taholta tiedusteltiin, haluttaisiinko näyttely tällä kertaa tuoda Kalajoelle.

– Valtakunnallisestikin on erikoista, että koiraharrastajiin otetaan yhteyttä kaupungin tai kunnan taholta. Yleensä saa olla lakki kourassa kysymässä, löytyisikö meille tilaa, kertoo KalaDogiShown järjestäjiin kuuluva Johanna Niemelä.

Kalajoen kaupunki vuokrasi koiraharrastajien käyttöön lentokenttää, ja lupautui muun muassa muokkaamaan sen pintamateriaalia koirille sopivaksi.

– Koirien tassujen alle sopivan kivituhkan tuominen alueelle otettiin heti työn alle ja saatiin järjestymään rivakasti. Soitettiin vielä että kumpaa kokoa laitetaan, kun rekka oli tuomassa tavaraa!

Tapahtumapaikan ympäristöstä löytyivät kaikki tarvittavat oheispalvelut. Järjestäjän ei tarvinnut huolehtia kauempaakaan tulevien majoittumisesta, kun se järjestyi kaikille halukkaille Kalajoki Keskusvaraamon kautta aivan tapahtuma-alueen vierestä.

– On jopa Euroopan mittakaavassa poikkeuksellista, että näin lähellä palveluita on mahdollista järjestää näyttely. Meidät ohjataan tyypillisesti raviradalle, jonka puitteet on suunniteltu aivan muuhun, eikä mitään palveluita ole tarjolla. Aiemmissa paikoissa majoituskapasiteetti on loppunut kesken tai ollut todella rajoilla.

Niemelä kertoo, että viikonlopun aikana näyttelyssä kävi 3500 koiraa. Ihmisvieraita oli varovaisen arvion mukaan 8500.

”Tullaan kyllä ensi vuonna uudestaan!”

Niin järjestäjän kuin kävijänkin kannalta Kalajoessa on yksi puoli ylitse muiden: mahdollisuus yhdistää tapahtumassa käynti vaikkapa koko perheen lomailuun. Koko perheelle riittää tekemistä ja puuhaa, jos kaikki eivät halua viipyä koko aikaa näyttelyssä.

– Yhdellä viipymällä ihmiset pystyivät yhdistämään loman ja koiranäyttelyn, ja moni totesikin, että ”Tullaan kyllä ensi vuonna uudestaan!”

Niemelä on ollut todella vaikuttunut tavasta, jolla heidän toiveitaan on kuunneltu.

– Ajatuksiamme ja toiveitamme on kuunneltu todella herkällä korvalla.

”Koko alue oli mukana tekemässä tapahtumaamme”

Suurtapahtuma onnistui yli odotusten. Niemelä meinaa herkistyä muistellessaan tapaa, jolla kaikki saatiin hoitumaan.

– Koko alue oli niin mukana tekemässä tapahtumaamme. Ravintoloiden ovissa oli kylttejä, joissa luki ”Koirat tervetulleita!” Saimme myös lahjoituksena paljon palveluita mainostilaa vastaan. Koko yrittäjäyhteisö oli mukana positiivisessa hengessä. Jos jossain vaiheessa uskomme meinasi loppua, joku aina taputti selkään: ”Kyllä se onnistuu!”

Suosittelen Kalajokea todella, todella lämpimästi

Jälkikäteen kaupunki ja KalaDogiShow ovat kokoontuneet purkupalavereihin, jossa on pohdittu tapahtuman kehittämistä edelleen. Niemelä ei voisi olla tyytyväisempi, eikä luottavaisempi vuoden 2020 tapahtuman järjestelyiden suhteen.

– Suosittelen Kalajokea todella, todella lämpimästi muille tapahtumajärjestäjille.

Kalajoella järjestetään vuosittain satoja kansainvälisiä ja kotimaisia tapahtumaa urheilun, musiikin ja harrasteiden tiimoilta!

Apunasi tapahtumien suunnittelussa, järjestelyissä ja oikeiden kumppaneiden etsinnässä:
Satu Himanka
Visit Kalajoki p. 050 354 3327 satu.himanka@visitkalajoki.fi