Tervetuloa Kalajoen Marinaan!

Lifestyle | maanantai 31.5.2021

Kalajoen Marinasta tulee lähivuosina yksi Pohjoismaiden kiinnostavimmista merellisistä kohteista. Kalajoen Marina on Hiekkasärkkien matkailukeskukseen rakentuva lomailu- ja virkistyskeskus.

Alueelle on odotettavissa laadukkaita, erityylisiä huoneistoja, ravintoloita ja kattavien palvelujen vierasvenesatama. Marinan alueesta on tarkoitus syntyä tulevina vuosina merellinen olohuone paikallisille ja lomailijoille. Marinan yhteyteen on parhaillaan rakenteilla erilaisia upeita kohteita, joiden huoneistot ovat parhaillaan myynnissä.


Marinan Portti

Marinan Portin huoneistojen rakentaminen on jo käynnissä ja arvioitu valmistuminen on toukokuussa 2022.

Merellinen luonto ja vuodenaikojen vaihtelut ovat pääosassa Marinan Portin hengessä ja arkkitehtuurissa. Huoneistot ovat suunniteltu niin, että lähes kaikista on näkymä merelle. Lasitetulta parvekkeelta voi ihailla Kalajoen upeita auringonlaskuja. Marinan Portin huoneistojen myynti on käynnistynyt vilkkaana. Kiinnostavuutta on lisännyt se, että huoneiston voi laittaa välitykseen ja kerryttämään vuokratuottoa poolioperaattorin kautta.

Klikkaamalla voit katsoa kuvia isommassa koossa. Havainnekuvat: NSA Yhtiöt

Taloyhtiöön tulee 46 asuntoa koossa 28-67 m2. Taloyhtiön kellarikerroksessa on osakkaiden yhteiskäyttöön sauna-, harrastus- sekä kerhotilat. Kaikissa meren suuntaisissa asunnoissa on lasitettu parveke. Huoneistoon voi halutessaan valita huolella suunnitellun Laatukalusteen sisustuspaketin. Korkealuokkaiset sisustusmateriaalit ja vesikiertoinen lattialämmitys sekä viilennystoiminnolla varustettu ilmastointijärjestelmä takaavat huoneistojen asumismukavuuden.

Kiinnostuitko? 
Klikkaa tarkempiin tietoihin tästä ja ota yhteyttä!


Marina Resort

Marina Resort on parhaillaan rakentumassa Marinan Dyynikylään, meren ja kauniiksi maisemoidun lammen väliin. Design-kerrostalon jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke merelle päin sekä oma sauna. Golfkenttä on kävelymatkan päässä.

Kohteen rakentajana toimii Kalajoen Rakennus Oy, paikallinen rakennusliike, joka tunnetaan laadukkaasta työstään. Kalajoen Rakennus on toteuttanut useampia kohteita Kalajoen Hiekkasärkille mukaan lukien kohteita Kalajoen loma-asuntomessualueella Hiekkasärkkien Aurinkolammella sekä Kesärannassa, matkailukeskuksen eteläosissa.

Marina Resortin suunnittelusta vastaa palkittu suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto Studio Puisto, joka on ollut mukana jo Marinan alueen konseptointi- ja brändäysvaiheessa, joten alueen mahdollisuudet ovat hyvin tiedossa.
– Alueen hyvä tuntemus on tuonut oman ulottuvuuden suunnitteluun. Kyseinen tontti on yksi alueen herkullisimmista – siinä on ihan mahtava potentiaali. Suunnittelu on ollut mukavaa, kun asiakas haluaa tehdä kohdetta korkeatasoisesti ja uudella tavalla ajatellen, iloitsee Studio Puiston arkkitehti (SAFA) Emma Johansson.

Johansson kertoo, että horisontti, avaruus ja uskomaton meren läheisyys ovat olleet keskeisiä suunnittelun lähteitä. Nämä upeat elementit tulevat olemaan aistittavissa, ilmentyen vaalean puun käyttönä, vaaleina pintoina ja hiekan sävyinä.

Klikkaamalla voit katsoa kuvia isommassa koossa.

Koska kyseessä on ainutlaatuinen paikka luonnon äärellä, kaava ohjaa verrattain tarkkaan rakennusten ulkomuotoa:

– Olemme onnistuneet löytämään uniikin ja uudenlaisen kokonaisuuden. Tämä tuo asuntoihin kiinnostavia ja kauniita tiloja. Kaikki elämä näissä asunnoissa tulee olemaan meren äärellä, Johansson sanoo.

Studio Puisto on tyytyväinen yhteistyöhön paikallisen osaajan kanssa – tavoitteet ovat korkealla niin rakennusteknisesti kuin arkkitehtuurin osalta. Muihin Studio Puiston suunnittelutöihin lukeutuvat muun muassa Saunaravintola Kiulu, Ylläs Basecamp Hotel ja Arctic TreeHouse Hotel.

Haluatko tietää lisää?
Klikkaa tutustumaan: Marina Resort
ja ota yhteyttä janne@kalajoenrakennus.fi, p. 044 230 6031


Kalajoki Golf ja muut matkailupalvelut kivenheiton päässä

Kaikki matkailukeskuksen palvelut sijaitsevat muutaman kilometrin säteellä Marinasta. Esimerkiksi Kalajoen hienokuntoinen ja merellinen golf-kenttä on kirjaimellisesti kivenheiton päässä Marinasta. Sopivasti haastava ja mielenkiintoinen 18-reikäinen PAR 73 -kenttä saa vuodesta toiseen kiitosta golfharrastajilta läheltä ja kaukaa. Hiekkapohjansa ansiosta kenttä on pelikunnossa äitienpäivästä isänpäivään.

Kenttä on Pekka Sivulan suunnittelema ja suunnittelun lähtökohtana on pidetty Hiekkasärkkien ainutlaatuisen luonnon huomioimista ja säilyttämistä. Kenttä yhdistyy luonteeltaankin osaksi Hiekkasärkkien muuta matkailutarjontaa. Hiekkasärkkien alueella on tarkoitus viihtyä ja samaan pyrittiin golfkentänkin osalta. Kierroksesta jää hyvä mieli. Reititys etenee maaston ehdoilla. Pelaajaa ei piinata ylenpalttisella vaikeudella tai pituusvaatimuksilla. Pikkutarkkuutta vaativa peli ja astetta suurempien linjojen pitkät väylät vuorottelevat tasapainoisesti. Isot viheriöalueet on suunniteltu ja toteutettu huolella. Hiekkapohjaisen maaston ansiosta pelaaminen on nautinto myöhäissyksyn sateillakin.

Myös golfharrastuksen aloittaminen on Kalajoella ihanteellista. Siihen luovat mahdollisuuden Kalajoki Golfin PAR 3 -jokamieskenttä ja lyöntiharjoittelualue eli Range. Kalajoki Golfissa järjestetään alkeiskursseja, pienryhmäklinikoita, yksityistunteja ja lajiin tutustumisia. Esimerkiksi alkeiskurssilla opetellaan golfissa tarvittavien peruslyöntien tekniikat. Lisäksi käydään läpi tärkeimpiä sääntöjä ja kentällä pelaamiseen liittyviä asioita. Kurssin jälkeen osallistujalla on riittävästi tietämystä golfista voidakseen siirtyä pelaamaan kentälle. Kurssin aikana on vuokravälineet käytössä.

Golfpuiston sydämen muodostaa klubirakennus, jossa toimii ProShop ja klubiravintola.


Vierasvenesatama suunnitteilla

Poikkeuksellisen Marinasta tekee myös se, että palvelut ovat aivan vierasvenesataman yhteydessä. Se tulee olemaan harvoja paikkoja Suomessa, jossa matkailukeskus on saavutettavissa suoraan veneellä.

– Marina tulee tarjoamaan veneilijöille tukikohtana mahtavan mahdollisuuden löytää myös Perämeren ainutlaatuinen meriluonto sekä lähellä oleva Ruotsin rannikko. Samalla Marina antaa upeita mahdollisuuksia erilaisille palvelun tarjoajille ja investoijille. Marinan alueen ensimmäisten huoneistojen rakentaminen on jo käynnistynyt ja sataman yleissuunnitelma tehty. Sataman rakentamispäätöstä ei vielä ole, mutta tavoiteaikataulu on vuodelle 2023, kertoo Marinan kehittämisestä vastaava Janne Anttila Kalajoen Hiekkasärkät Oy:stä.

Mikäli Marinan alue kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä:
Kalajoen Hiekkasärkät Oy
Janne Anttila, toimitusjohtaja
044 5630 001
janne.anttila@hiekkasarkat.fi


Suuntaa risteilylle!

Kalajoen ympäristössä pääsee kokemaan vaihtelevia maisemia, myös ilman omaa venettä. Luontomatkailusta innostuneen kannattaa suunnata kohti Rahjan saaristoa. Toinen kiinnostava kohde on Maakalla, jolla yhdistyvät värikäs historia ja karun kaunis saaristoluonto. Maakallaan pääsee tutustumaan sekä SeaKalajoen DMS Matildalla sekä Blue Sea and Skyn Kiira-laivalla. SeaKalajoki tarjoaa risteilyjä myös Rahjan saaristoon sekä miniristeilyjä Hiekkasärkkien edustalla.

Kiira-laiva kulkee Kalajoen Keskuskarista eli Marinan alueelta avomerta pitkin Maakallaan. Matka kestää noin tunnin. Perillä Maakallassa ollaan noin 1,5 tunnin ajan, jolloin voi itsenäisesti tutustua kalastajien kariin. Kiira-laiva liikennöi kesäaikaan pääsääntöisesti Keskuskarin ja Maakallan väliä päivittäin 1.6.-31.8. klo 11. Kiira tekee myös vähintään neljän henkilön tilausristeilyjä ryhmän toiveiden mukaan.

Maakallan kalastajasaareen pääsee kesäisin joka päivä Kiira-laivan kyydissä (säävaraus). Kuva: Blue sea and sky

Blue Sea and Sky on kolmen nivalalaisen veljeksen perustama pieni perheyritys, joka toimii rakkaudesta merenkulkuun. Kiiran miehistö on seilannut Keskuskarin ja Maakallan väliä kesäisin jo vuodesta 2010.

Kiira-laiva risteilee kesäisin Maakallaan päivittäin
Ms. Kiira on hollantilaisen Pikmeerkruiserin valmistama 12-paikkainen kalastajatyyppinen teräslaiva. Kiira on 13,5 metriä pitkä ja laiva painaa 17 tonnia. Kiira on avomerikelpoinen alus.

Tahdotko Maakallaan ja Kiiran kyytiin?

Surffaa sivuille
Maakallaan.fi tai soita
040 9605502


Myös SeaKalajoki tarjoaa merellisiä retkiä Kalajoen vesillä. DMS Matilda kuljettaa Maakallan lisäksi meri- ja kalastusretkille Rahjan saaristoon sekä Hiekkasärkkien edustalle. Matildan kotisatama sijaitsee Kalajoen Marinassa, Keskuskarissa.

Klikkaa SeaKalajoen kesän 2021 viikko-ohjelmaan ostamaan itsellesi meriretki:

Maakallaan,
Rahjan saaristoon tai
Hiekkasärkkien vesille

Uutuutena on meriretki Eteläkalliokariin, jossa pääsee rantautumaan yhdelle noin sadasta Rahjan saariston saarista. Kalastuksesta kiinnostuneille SeaKalajoen kalastusretkistä löytyy vetouisteluretkiä, onki- tai uisteluretkiä sekä erikoisuutena retki kalalle ammattikalastajien kanssa. Keväisin SeaKalajoki järjestää myös hylkeenbongausretkiä keväiselle Perämerelle.

Mielitkö merelle Matildan mukaan?

Seilaa tästä SeaKalajoen nettisivuille tai soita 040 5757469.

 

Visit Kalajoki

 

Kalajoen Marina on näyttävästi esillä Veneilijän kesä -liitteessä Vene-lehdessä ja Kippari-lehdessä kesäkuussa 2021.

Kalajoen Marina on näyttävästi esillä Veneilijän kesä -liitteessä Vene-lehdessä ja Kippari-lehdessä kesäkuussa 2021.

 

 

 

 

 

 

Marinan Portin Majakka
Kalajoki Golf
Kiira-laiva
DMS Matilda