Matkalla kohti kestävämpää Kalajokea

| maanantai 06.9.2021
Kestävän matkailun pitkospuut
 

Visit Kalajoki on mukana Sustainable Travel Finland -ohjelmassa, jonka päätavoitteena on saavuttaa kohteellemme Sustainable Travel sertifikaatti. Sertifiointi osoittaa sekä paikallisille asukkaillemme että kaikille matkailijoille ja vierailijoille vastuullisesta, kestävästä toiminnastamme, johon olemme yhdessä Kalajoen kaupungin, matkailualan yritysten sekä sidosryhmiemme kanssa sitoutuneet. Moni asia on jo erinomaisella mallilla, mutta päämäärään tavoittelemiseksi matka on vielä pitkä. Suunta on kuitenkin oikea!

Matkailuyhdistyksenä emme kuitenkaan yksin johda tätä matkaa, vaan kuljemme rinnakkain alueemme yritysten kanssa, jotka ovat lähteneet mukaan kyseiseen STF-ohjelmaan oman yrityskohtaisen sertifioinnin tavoittelemiseksi. Jotta alueena voimme tämän saavuttaa, tulee 51% ulkomaan kauppaa tekevistä matkailuyrityksistä sitoutua mukaan. Tämä vaatii meiltä kaikilta ponnistelua, vahvaa sitoutuneisuutta, toistemme tukemista ja viisaita vastuullisia valintoja.

Mutta mitä tämä trendisana kestävä matkailu todellisuudessa tarkoittaa? Kestävä matkailu on ekologisia tekoja, taloudellisia toimintoja ja sosio-kulttuurista otetta.
Se on pieniä vastuullisia tekoja meiltä jokaiselta sekä kokonaisvaltaisen ja
kauaskantoisen kohteen elinvoimaisuuden petaamista.

Kestävä ja vastuullinen matkailu ja tapa toimia ovat tätä päivää, se on tulevaisuutta, se on ostopäätökseen vaikuttava arvotekijä. Jotta matkailuelinkeino pystyy vastaamaan muuttuvaan kysyntään ja kasvamaan myös jatkossa, on kehityksen oltava kaikin puolin kestävää.

Kannetaan jokainen kortemme kekoon ja pidetään huoli,
että viiden tähden Kalajoki on sitä myös vuosisatojenkin päästä!

 

Vastuullisin terveisin,
Satu Himanka

Satu Himanka

Paljasjalkainen kalajokinen, joka elää ja hengittää matkailualaa!
Työskentelee Visit Kalajoella vastuullisuuden kehittämishankkeessa sekä lentoemäntänä, joten pitää jalat tukevasti maassa, mutta pään pilvissä!
Ihminen, joka rakastaa yli kaiken matkustamista, joulua ja mökkielämää!