Perjantai, josta kaikki puhuvat

| torstai 25.11.2021
Black Friday on pian täällä

Tulevana perjantaina 26.11. vietetään maailmalla tunnettua ja sieltä Suomeenkin rantautunutta Black Friday -päivää. Black Fridayta pidetään joulusesongin avauspäivänä, jolloin suuri osa kaupoista ja palveluntarjoajista tarjoavat tuotteitaan todella edullisin hinnoin, ainoastaan yhden päivän ajan. Tämä aiheuttaa vilkkautta sekä liikenteessä että nettiostosten teossa.
Usein kuuluu puhuttavan, että joulu on liian kaupallistettua nykyaikana. Itse olen henkilökohtaisesti sekä samaa että eri mieltä. Samaa mieltä siinä, että itse en koe aidoksi suomalaiseksi joulun tunnuksi
Pohjois-Amerikasta saapuneita äärimmäisyyksiin menneitä valokoristeita ja -patsaita ja tästä syystä näitä ei kodistani tai pihapiiristä löydykään. Eri mieltä olen taas siitä, että mikä on ihanampaa kuin nähdä lasten, sekä myös vähän aikuisten, riemu sen kaiken jännityksen jälkeen kun lahjapaketteihin vihdoin pääsee käsiksi ja mitä kaikkea ihanaa niistä löytyykään!
Se kuuluu monella ehdottomasti jouluun ja fiilis tästä kokonaisuudesta, kun jännitys on lauennut iloksi, on jotain niin korvaamatonta ja taianomaista. Olkoon lahja ostettua, itse tehtyä ja aineetonta. Itse nautin valtavasti lahjojen antamisesta ja niiden miettimiseen kulutan paljon aikaa, lahjalistan teko alkaa normaalisti siinä juhannuksen tienoilla.

Kuulutko sinä ryhmään, joka Black Fridayna ei osta mitään, tiedät juuri mitä aiot ostaa vai yleisestä hypetyksestä ostat kaiken mitä mieleen juolahtaa? Itse joudun myöntämään kuuluvani, tai olen aiempina vuosina kuulunut, kolmosryhmään, joka sormet syyhyten selaa nettisivuja läpi ja haalii mahtavia heräteostoksia. Tänä vuonna aion olla vastuullisesti viisaampi ja tehdä listan asioista, jotka todella tarvitsen ja haluan ostaa.
En aio kuluttaa liikaa aikaa (ja rahaa!) ei niin tärkeiden asioiden hankkimiseen enkä anna sosiaalisen paineen tapahtuman tiimoilta hallita itseäni. Aion kuitenkin tehdä pukinkonttiin viisaita hankintoja, joiden tiedän ilahduttavan ihmisiä ketä rakastan. Vaikka Black Friday on nettishoppailun buumipäivä niin voimme siinäkin antaa tukemme kotimaisille yrityksille sen sijaan, että tavaroita kuljetetaan ulkomailta. Eikä varsinkaan unohdettaisi sinnikkäitä pienyrittäjiä. Kalajoellakaan ostoksille ei tarvitse lähteä kauaksi, sillä huikea kattaus on jälleen tarjolla Black Fridayna. Ja mikä parasta; etuja pääsee hyödyntämään sekä paikan päällä kivijalkamyymälöissä että viltin alla kotisohvalla nettishoppaillen. Black Friday löytöjen ei myöskään aina tarvitse olla tavaraa, voit yllättää itsesi esimerkiksi hyvinvointi- ja hemmotteluhetkisen parissa!
Tulevia tarjouksia pääsee tirkistelemään jo nyt: visitkalajoki.fi/shoppaile/blackfriday

Ostoksia tai ei, nautitaan jokainen omalla tavallamme rauhallisin mielin joulun saapumisesta ja sen tuomasta tunnelmasta. Joulun tunnelmasta pääsee iloitsemaan perjantaina myös Kalajoen keskustassa, perinteisen Joulunavaus -tapahtuman myötä.

 

Vastuullisin ostoksin,
Satu Himanka

 

Satu Himanka

Paljasjalkainen kalajokinen, joka elää ja hengittää matkailualaa!
Työskentelee Visit Kalajoella vastuullisuuden kehittämishankkeessa sekä lentoemäntänä, joten pitää jalat tukevasti maassa, mutta pään pilvissä!
Ihminen, joka rakastaa yli kaiken matkustamista, joulua ja mökkielämää!