Uusi vuosi, vanha minä

| keskiviikko 05.1.2022
Onnellisuuden metsästäjät

 

Onnellista uutta vuotta! -toivotuksia kuulee paljon vuodenvaihteessa ja se tuntuu hyvältä.
Tammikuu on toivoa täynnä, kun suuri osa ihmisistä aloittaa uuden vuoden lupausten saattelemana kaikin puolin paremman minä-kuvan rakentamisen puhtaalta pöydältä. Se tarkoittaa usein (ainakin ajatuksena) kovaa treenaamista, terveellistä ruokaa ilman herkkuja, täydellisiä yöunia ja pelkkiä onnistumisia työmaailmassa.

Entä kun tämä täydellinen uusi elämä alkaakin murentua? Flunssa katkaisee treenikauden ja se alkaa maistua pakkopullalta, tie maaliin ei työprojektissa ollutkaan niin suora ja tasainen kuin kuvittelit ja käsi hamuaa herkkujen luo entistä useammin, vaikka olet itseäsi kieltänyt. Miksi näin kävi taas?

Tammikuu on niin alussa, että vielä ehdit halutessasi vähän viilata lupaustasi. Mitä jos tänä vuonna et olisikaan itsellesi niin ankara ja asettaisi liian kovia tavoitteita? Uuden vuoden kunniaksi myös lupaukset voisivat kerrankin olla oikeasti uusia ja onnellisuuttasi tukevia. Ensimmäinen lupaus voisi olla; ole itseäsi kohtaan lempeämpi! Meillä on upeita kuntosaleja, joista kaikista saa henkilökohtaista valmennusta ja ohjelmasta ei ole pakko tehdä ”hampaat irvessä verenmaku suussa” ohjelmaa; Tatsi, GoFit ja Fit Kalajoki auttavat sinut helposti lähestyttävällä tavalla treenaamisen saloihin, oletpa ensikertalainen tai tekniikkaa ja fysiikkaa hiova konkari.

Liikkumisen, treenaamisen ja ennen kaikkea hyvinvoinnin muotoja on monia, tee sitä mistä oikeasti nautit! Se voi vaihdella ja olla esimerkiksi retkeily upeassa luonnossa, hiihtäminen, avantouinti ja joku päivä se voi olla pitkät päiväunet ja viltin alle käpertyminen. Päiväunetkin voi olla tapa, jolla sinä kyseisenä päivänä tuet omaa hyvinvointiasi, joten hyväksy se hyvällä omallatunnolla! Omaa hyvinvointia ja sitä kautta onnellisuuttasi voit parantaa myös elämyksillä ja ne ovatkin itselläni tämän vuoden lupausten listalla;
lisää uusia elämyksiä elämään. Saapuessasi matkailukeskukseemme, haluamme että paikka onnistuisi onnellistamaan sinut ja saisi hymyn nousemaan huulillesi,
kun vuoden päästä mietit, mitä Kalajoki vuonna 2022 sinulle tarjosikaan.

Tässä on sinulle, ei avain onneen, mutta muutama vinkki sen mahdollistamiseksi:

Suuntaa luontoon. Luonnossa liikkuminen tutkitusti elvyttää stressiä ja nostaa mielialaa, keskittymiskyky paranee sekä syke ja verenpaine madaltuvat. Takaan, että Kalajoen monipuolinen meriluonto tekee ihmeitä jokaiselle; ihastu siihen lumikenkäillen, maastopyöräillen, moottorikelkkaillen, sähköpotkulaudalla, suppaillen… vuoden ympäri vaihtoehtojen lista on loputon!

Kokeile jotain uutta! Tiesitkö, että Kalajoella voi kokeilla mm. talvisurffausta ja jäämelontaa, yöpyä meri-iglussa tai tutustua Maakallan itsehallinto alueeseen?

Rentoudu ja lepää. Majoitustarjonta alueellamme on todella uniikkia ja jokaisen mieltymyksiin löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Hemmottele samalla seuruettasi vaikka Private Dinner konseptilla; koe yksityinen kolmen ruokalajin ravintolaelämys tunnelmallisen Irish House lomahuoneiston omassa rauhassa!

Ole itseäsi kohtaan lempeä. Suo hemmotteluhetkiä itsellesi hieronnan parissa, anna wings-kastikkeen sotkea sormesi ravintolassa tiistai-iltana kun haluat kotiruokaan vaihtelua ja jos yöunet jää vajaaksi sen vuoksi, että tekee mieli tanssia rannalla varpaat hiekassa yömyöhään; ei se haittaa!

Onnellista uutta vuotta juuri sinulle!

 

Vastuullisin terveisin,
Satu Himanka

Satu Himanka

Paljasjalkainen kalajokinen, joka elää ja hengittää matkailualaa!
Työskentelee Visit Kalajoella vastuullisuuden kehittämishankkeessa.
Ihminen, joka rakastaa yli kaiken matkustamista, joulua ja mökkielämää!