Vastuullisesti vatsa täyteen

Blogi | torstai 30.9.2021
 
Pieniä suuria valintoja

Jokainen meistä on varmasti joskus pyöritellyt kahta lihapakettia käsissään kaupan hyllyjen välissä ja pohtinut, ostanko tällä kertaa edullisemman ulkomaisen vai laadukkaamman kotimaisen. Tiedätkö mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa, että välität vastuullisuudesta.
Moni meistä on miettinyt ravintolassa, otanko juomaksi hanasta tutun ja turvallisen vai kokeilenko hieman arvokkaampaa, paikallisesti tuotettua juomaa? Tiedätkö mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa, että mielenkiinnon ja makuhermoja hivelevän makunautinnon lisäksi haluat tukea paikallista ja pienyrittäjää menestymään.
Jokainen meistä on varmasti joskus huomannut, että buffet-pöydän herkullinen valikoima ruokki silmää sen verran, että lautaselle kertyi jaksamiseen nähden liikaa. Tässä vaiheessa mietit, ahdatko itsesi väkisin ähkyyn vai jätätkö ylijäämän lautasen reunalle. Tiedätkö mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa, että jälleen kerran välität vastuullisuudesta ruokahävikin puolesta.

Vastuullisuus on tärkeänä aiheena huulillamme ja usein uskomme sen tarkoittavan vain isoja, selvästi näkyviä tekoja kuten öljylämmityksen vaihtamisen maalämpöön tai bensa-auton sähköautoon. Nämä ovat toki todella hienoja muutoksia, mutta teemme jokapäiväisessä arkisessa elämässä jopa tiedostamatta jo vastuullisia valintoja. Niin kliseiseltä kuin kuulostaakin, ”pieni asia minulle, mutta suuri asia ihmiskunnalle” – pitää tässä asiassa täysin paikkaansa.

Tänään 1.10. vietetään Maailman kasvisruokapäivää (World Vegetarian Day).
Yleinen suositus on, että jokainen pitäisi yhden kasvisruokapäivän viikossa.
Kalajoella ravintolat Sandy Kelt, Henry´s Saloon, Santa´s Sanin Bistro sekä Raitin ravintola ovat mukana teemapäivässä ja he tulevat varmasti todistamaan kaikille, että myös kasvisruoka on äärimmäisen loistava vaihtoehto ravintolassa!

Itse aion teemapäivän mukaisesti pitää kasvisruokapäivän tänään ja viedä liharuokia rakastavan mieheni kasvisburgerille – lähiravintolaan tietysti!

Otatko sinä haasteen vastaan?

 

Vastuullisin terveisin,
Satu Himanka

Satu Himanka

Paljasjalkainen kalajokinen, joka elää ja hengittää matkailualaa!
Työskentelee Visit Kalajoella vastuullisuuden kehittämishankkeessa sekä lentoemäntänä, joten pitää jalat tukevasti maassa, mutta pään pilvissä!
Ihminen, joka rakastaa yli kaiken matkustamista, joulua ja mökkielämää!