Hilman Lähiruokatori 24.8.

Hilman Lähiruokatorilla nautitaan satokauden antimista, ruokatiedosta ja paikallistuotteista!

 

Hilmantorilla, Kalajoen Hiekkasärkkien ytimessä, järjestetään ensimmäistä kertaa lähellä tuotetulle ruoalle omistettu tapahtuma
Hilman Lähiruokatori lauantaina 24.8. klo 10-15!

Tervetuloa ostoksille, tutustumaan lähialueen tuottajiin sekä herkuttelemaan lähiruoalla! Päivän aikana luvassa on mukavaa ja monipuolista ohjelmaa koko perheelle sekä mielenkiintoisia haastatteluja ja alustuksia lähiruoasta ja ruokamatkailusta. Lähiruokatorin päävieraisiin kuuluvat TV-kokki Akseli Herlevi sekä Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi.
Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Ohjelmassa on mm.
klo 10
Lähiruokatorin avaussanat ja paikallisen Vuoden Lähiruokateon palkitseminen
klo 10.15-11.30 Keskustelutilaisuus Hilmantorin lavalla, aiheena Lähiruoka ja ruokamatkailu
klo 10-14 Poniajelua lapsille, myös alpakat ovat paikalla!
klo 12 Kalankäsittelynäytös
klo 13 TV-kokki Akseli Herlevin haastattelu
klo 14 Kalankäsittelynäytös

Letkeästä torimusiikista vastaa Arto Nauha ja Pekka Peltola duo. Tapahtuman juontaa Anu-Maija Kärjä.

Keskustelutilaisuuden osallistujina ovat TV-kokki Akseli Herlevi, Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi, Valion alkutuotantojohtaja Ilkka Pohjamo, paikallinen perunan viljelijä Maria Muuraiskangas sekä Santa’s Resort & Spa Hotel Sanin hotellinjohtaja Liisa Jäppinen. Keskustelun vetäjänä toimii MTK Keski-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Jouni Jyrinki.

Torilla on myynnissä kaikenlaisia herkkuja! Kauden satoa, paikallisia kalaherkkuja, katuruokaa, lettuja, leivonnaisia… Mukana on myös Taito Keski-Pohjanmaan Muotoilubussi, jossa on himmelipaja sekä paikallisia käsitöitä myynnissä.
Myös lapsille on kivaa puuhaa luvassa: poniajelua, alpakoihin tutustumista, tehtävärasteja, askartelua… Lapset viihtyvät myös Hilmantorin uudessa leikkipuistossa!

Lähiruokatapahtuman järjestäjinä toimivat Visit Kalajoki yhteistyössä Kalajoen Kaupungin, Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n, Kalajoen Yrittäjät Ry:n, MTK Kalajoen sekä Maa- ja kotitalousnaisten kanssa.

Lähiruokatorin kunniaksi myös useampi Kalajoen ravintola tarjoilee lähiruokamenuita. Esimerkiksi Santa’s Sanissa on toripäivänä tarjolla herkullinen lähiruokabrunssi. Katso menu tästä. Lisäksi Ravintola Pihvitupa tarjoilee toriviikonloppuna härkämenun lähiruokateemalla.
Tutustu tarkemmin koko alueen ravintolatarjontaan TÄSTÄ

Lähiruokatorin lisäksi jo perjantaina Kalajoella alkaa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien Superviikonloppu, johon liittyy monenlaista ohjelmaa: Perjantaina Hilmantorilla vietetään kaikille avointa makkaranpaistoiltaa, lauantaina Ostoskylä Raitissa on matkailutori ja lauantai-illan kruunaa Laura Voutilaisen tähdittämät illalliset.
Lisätietoa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien Superviikonlopusta löydät tästä.

Lauantaina Kalajoella kisataan myös Tractor Pullingin SM-finaali ja
vietetään Jyty:n tapahtumapäivää.

 

Hilman Lähiruokatorin yhtenä päävieraana tavataan TV:stä tuttu Akseli Herlevi!

Top Chef -kokkiohjelman voiton myötä kokkolalaislähtöinen Akseli Herlevi (s. 1985) valtasi paikkansa julkisuudessa, sillä sen jälkeen Herlevi on nähty monissa TV-sarjoissa niin kokkikisoissa kuin omilla ruokamatkoillaan Burgerimiehenä. Nykyisin myös ravintoloitsijana ja keittiömestarina työskentelevä Herlevi perusti oman NAUGHTY BRGR -burgeriravintolaketjun pitkällisen taustatyön tuloksena.

Hilman Lähiruokatorilla Herlevi kertoo tarkemmin oman tarinansa, johon liittyy läheisesti ruokamatkailu sekä lähiruoka. Syksyllä Akselin ajatuksia ruoasta kuullaan hieman eri näkökulmasta Suurin pudottaja -sarjassa, jossa Herlevi kisaa muiden julkisuuden henkilöiden rinnalla elämäntaparemontin äärellä.

Anni-Mari Syväniemi tarjoaa sylin täydeltä ruokatietoutta

Lähiruokatorin keskustelutilaisuudessa mukana oleva Ruokatieto Yhdistys ry:n toiminnanjohtajana kesäkuussa aloittanut Anni-Mari Syväniemi on ruokavaikuttaja, kasvatustieteiden maisteri ja kotitalousopettaja.
Anni-Mari Syväniemellä on pitkän linjan kokemus ja laaja-alainen ymmärrys kotimaisesta ruokajärjestelmästä pellolta pöytään. Hänellä on vahvat yhteiskunnalliset verkostot yritysmaailmasta hallintoon ja politiikasta kehittämisorganisaatioihin. Aiemmin hän työskenteli MTK:lle.
Vuonna 1958 perustetun Ruokatiedon tehtävänä on edistää suomalaista ruokakulttuuria ja kotimaisen ruokaketjun tunnettuutta ja kilpailuetua. Tavoitteena on, että kuluttajat ymmärtävät kotimaisen elintarvikeketjun merkityksen hyvinvoinnin takaajana ja suosivat ostopäätöksissään suomalaista ruokaa. Toiminnan painopiste on viestinnässä, jota toteutetaan yhteistyössä Hyvää Suomesta -merkkiin sitoutuneen 300 jäsenyhteisöstä muodostuvan joukon kanssa.