Viihdy keskustassa

 

Kalajoen keskusta kukoistaa ja kehittyy!

Kalajoen keskustasta löytyy vanhan ajan meininkiä ja tämän päivän palveluita. Aika virtaa leppoisampaa tahtia, täällä melu ja kiire ovat ulkoistettu ihan muualle. Tarjolla on silti monipuoliset kaupat sekä runsaasti tapahtumia. Kokonaisuus saa hyvälle tuulelle. Keskusta on uudistunut viime vuosina hienoa tahtia ja joka vuosi on tullut jotain uutta. Hiekkasärkiltä on 8 kilometrin matka Kalajoen keskustaan – Sopiva matka pyöräillä tai hurauttaa autolla ostoksille!

 

Kulttuuri ja tapahtumat

Leppoisaa ajanvietettä

Puikkelehdi tempauksesta toiseen paikallisten lomassa, vietä päivää porukalla kaupunkifestari Kajarin musiikkitarjonnan äärellä, tai entä, jos vain yksinkertaisesti mennään leffaan?

Myös keskusta sykkii tapahtumia ja tekemistä ympäri vuoden. Plassin, eli vanhan kaupungin, kesän tapahtumat sijoittuvat pitkälti Havulan kartanon idylliseen pihapiiriin, jossa voit ihastella taidenäyttelyitä kahvikupposen kanssa tai osallistua Havula Jazziin sekä käydä taidepihaviikolla taiteilemassa. Keskustan vuosittain toistuviin tapahtumiin kuuluvat mm. Jussi-Patsaan pipotus vappupäivänä, Havula Jazz & Blues, Kajari-kaupunkifestivaali, Pauhamat – kaupan ja kulttuurin viikko sekä Plassin perinteiset markkinat.

 

Kahvilat ja ravintolat

Istutaan tovi taikka toinenkin

Lähdettiin kiertelemään kauppoja ja nälkähän siinä tuli! Istahdetaanko viinilasilliselle tai piristääkö kuppi kunnon kahvia kesäpäivän? Istutaan terassilla ja katsotaan, kun kylänraitti virtaa kevyesti hellesäällä. Maistellaan suosikit tai haukataan jotakin uutta ja erilaista. Omaleimaiset kahvilat ja ravintolat pyöräyttävät pöytään muistelemisen arvoista makua säällä kuin säällä aina hyvällä päällä.

 

Kaupat

Kaikki käden ulottuvilla

Etsitpä muistoja matkalta itsellesi, ystävällesi taikka täydennystä jääkaappiin, Kalajoen keskustasta löydät sekä persoonalliset kivijalkaliikkeet että monipuoliset päivittäistavarakaupat. Keskustassa on erityisen hyvä tarjonta sopivassa koossa ja pikkukauppojen valikoima yllättää ja ihastuttaa. Jonoissa ei tarvitse jumittaa tai kadota tunneiksi maitohyllyjen väliin. Herkut ja tuliaiset löytyvät helposti!Irrotetaan ajan köydet ja annetaan lempeän lomatuulen viedä.

 

Palvelut

Lomalla jotain uutta ja piristävää

Tuiversiko tuuli kampauksen sekaisin vai onko muuten aika istahtaa kampaajatuoliin? Uutta ja piristävää voisi olla myös kasvo- tai jalkahoito, tai vaikkapa kynsien ja ripsien viimeistely. Aktiivisten päivien jälkeen tekee hyvää päästä hierontapöydälle. Kalajoelta löydät nämä ja paljon muita palveluita, jopa ilman ajanvarausta.