Retkeile

Kalajoella riittää retkeilymaastoja! Merellisiin kohteisiin kuuluvat Rahjan saaristo ja Maakalla kun taas maalta löytyvät Hiekkasärkkien lankkupolut ja Vihaslahden luonnonsuojelualue sekä Siiponjoen luontopolku. Tervetuloa valloittamaan Kalajoen luontokohteet!

 

Maakalla 
Maakalla on ainutlaatuinen kari noin 18 km:n päässä rannikolta. Se on itsehallintoalue, jossa on kymmeniä kalastajamökkejä, kaunis puinen kirkko ja kalastusmuseo. Maakallaan pääset esimerkiksi taksivene Kiiralla, SeaKalajoen kyydillä ja Kaljaasi Ansiolla.
Lue lisää Kallankareista ja Maakallasta: retkipaikka.fi

 

Rahjan saaristo
Rahjan saariston muinaisrannat ja vanhat haminat ovat eläviä todisteita maankohoamisesta. Rahjan sadalla saarella voi nähdä kaikki maankohoamisrannikon luontotyypit sisäsaariston suojaisista metsistä avomeren ulkoluotoihin. Kalastajakylät ja lammashaat muistuttavat saaristolaisperinteestä. Rahjan saaristo on mukava suojainen retkikohde kesäaikaan kalastus-, melonta- tai SUP-lautaretkelle ja talvella hiihto- tai pilkkireissulle.
www.luontoon.fi/rahja

 

Siiponjoen luontopolku
20 km:n mittainen luontopolku kulkee upeiden mäntykankaiden halki Siiponjoen rannalle. Sen varrella on kota ja kolme laavua. Joki kiemurtelee hiekkaisessa maassa muokaten jatkuvasti uomaansa ja luoden taianomaista tunnelmaa ja paikoin reheviä rantalehtoja muutoin valoisaan kangasmetsämaastoon. Joki laskee useana jokihaarana mereen Rahjan saaristoon. Luontopolulla näkee kalajokista maisemaa parhaimmillaan.

Lähtö- ja paluupaikka:
Tapion Tupa
Matkailutie 3
08 466 622
www.tapiontupa.com

 

Vihaslahden luonnonsuojelualue ja lintutorni
Vihaslahti on lukuisten lintulajien elinympäristö, jossa voi nähdä monia eri lajeja ruokailemassa ja pesimässä. Vihaslahti kuuluu Vihas-Keihäslahden luonnonsuojelualueeseen. Vihaslahdelle pääsee patikoiden Hiekkasärkkien matkailualueen lankkupolkua ja pengerpolkua pitkin. Matkaa esim. Meriluontokeskukselta on yhteen suuntaan noin 4 kilometriä. Vihaslahden poukamassa on lintutorni, tulentekopaikat ulkona ja katoksen alla, wc ja opastuskatos. Kivenheiton päässä Vihaslahdesta löytyy myös kaunis Mariston alue uusine portaikkoineen.

Tutustu luontokohteiden taukopaikkoihin »

Kartta reitistöistä Hiekkasärkillä »

Katso lisätietoja luontokohteista sekä laduista »

Tutustu alueen monipuoliseen ohjelmapalvelutarjontaan »